Antallet af trætte skolebørn fordoblet siden 1988
Kilde: 
27 maj 2015

KORT NYT FRA UDLANDET

Der bliver gabt om kap, når klokken ringer til time rundt omkring på de danske skoler. Mere end tre ud af fire skoleelever i alderen 11-15 år er nemlig trætte om morgenen. Det skriver Statens Institut for Folkesundhed (SDU) i en pressemeddelelse.

Helt præcis er det 78 procent af eleverne, hvilket er mere end en fordobling siden 1988, hvor 31 procent svarede, at de var trætte om morgenen.

»Der er sket en markant udvikling. Går vi én generation tilbage i 1988, så var morgentræthed et fænomen blandt et mindretal. Nu er det et fænomen blandt flertallet, hvilket er bekymrende. Morgentræthed blandt børn er et faresignal,« siger Bjørn Holstein, professor ved Statens Institut for Folkesundhed, på Statens Institut for Folkesundheds hjemmeside.

Bjørn Holstein peger på, at morgentræthed blandt børn ofte hænger sammen med helbredsproblemer, smerter, ringe mental sundhed, svage sociale relationer og problemer i skolen.

Tallene stammer fra Skolebørnsundersøgelsen 2014, der er en landsdækkende repræsentativ undersøgelse af sundhed, trivsel og sundhedsadfærd blandt 4.534 skoleelever i femte, syvende og niende klasse.

Læs også:

Børn, der bliver kørt til skole, koncentrerer sig dårligere

Skoleelever lærer mindre, når læreren skælder ud

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

josa

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.