Antallet af overvægtige kinesiske drengebørn eksploderer
Kilde: 
28 april 2016

KORT NYT FRA UDLANDET:

Et nyt studie viser, at antallet af overvægtige børn i de landlige områder af Kina er steget markant, og det er især drenge den er gal med. Det skriver bbc.com.

Studiet er publiceret i tidsskriftet European Journal of Preventive Cardiology.

I studiet deltog 28.000 skolebørn på mellem syv og 18 år fra Shandong-provinsen i Kina. Resultaterne var foruroligende: Hele 17 procent af drengene og ni procent af pigerne var overvægtige i 2014, hvor tallet kun lå på en procent for begge køn i 1985.

»Det er den værste eksplosion af overvægt hos børn og unge, jeg nogensinde har set,« siger Joep Perk fra European Society of Cardiology til nyhedsbureauet AFP.

Ifølge forskerne kan årsagen findes i Kinas socioøkonomiske og ernæringsmæssige ændringer. Disse ændringer har nemlig ført til et øget energiindtag og mindre fysisk aktivitet.

Den traditionelle kinesiske kost er hos børn blevet skiftet ud med en vestlig kost »med et højt fedtindhold, en høj energitæthed og et lavt antal af kostfibre,« skriver forskerne i studiet.

I studiet skriver forskerne også, at grunden til, at det høje antal af overvægtige drenge er så markant, er, at »den traditionelle præference for sønner, især i landdistrikterne, kan betyde, at drenge er tilbøjelige til at nyde mere af familiens ressourcer.«

En årsag til stigningen i overvægt kan også være, at indkomsten for en gennemsnitlig familie i landdistrikterne er steget markant de senere år, og mange tidligere fattige familie nu overfodrer deres eneste barn.

Læs også:

Livsstilssygdomme bliver det største globale sundhedsproblem i 2020

Enebørn skal sikre Kinas globale succes

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

pmd

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.