Anonyme peer-review kommentarer kan udløse juridiske kampe
Kilde: 
25 september 2014

KORT NYT FRA UDLANDET

Når forskere har lavet et nyt studie, skal deres resultater tjekkes igennem af andre forskere for at undgå, at der er fusk med resultaterne.

På siden PubPeer kan alle forskere kommentere på offentliggjorte studier med et DOI-nummer. Det kan de enten gøre ved at oprette en profil eller sende kommentarer helt anonymt. PubPeer vil gerne fremme en god diskussion blandt forskerne, men de anonyme kommentarer har nu udløst juridiske sager. Det skriver Sciencemag.org.

En af sagerne handler om kræftforsker Fazlul Sarkar fra Wayne University i Detroit, Michigan, der fået en række anonyme kommentarer på nogle af sine studier. De har ifølge Fazlul Sarkar medført, at han mistede et jobtilbud, og han vil nu lægge sag an mod de mennesker, som står bag kommentarerne. Hvis han kan afsløre deres identitet.

PubPeer mener, at det er forskernes eget ansvar at svare på de kommentarer, som kommer på deres studier, så eventuelle misforståelser kan udredes.

»Forfatterne har enhver mulighed for at give direkte respons på alle kommentarer på PubPeer, som de mener, er uberettiget,« siger en anonym PubPeer kilde til ScienceInsider. 

Læs også: 

Peer review: Forskningens kvalitetsstempel har ridser i lakken

Det bedste og det værste ved peer review

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aml

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.