Analsex er ofte tvunget og smertefuldt hos unge mennesker
15 august 2014

KORT NYT FRA UDLANDET

Interviews med 130 unge mellem 16 – 18 år viser, at der er en undertrykkende kultur omkring analsex, hvor nogle mænd er ligeglade med, hvad kvindernes holdning er til at dyrke analsex. Det skriver British Medical Journal i en pressemeddelelse.

Forskerne bag studiet har talt med engelske unge fra forskellige sociale og økonomiske baggrunde. Flere af de unge beskrev ifølge pressemeddelelsen en kultur, hvor mænd konkurrerer om at have analsex med kvinder, selvom de ved, at det kan være smertefuldt.

Resultaterne viste også, at de unge kvinder nogle gange har haft analsex uden at have sagt ja til det.

»Denne tilsyneladende undertrykkende kultur der er omkring dyrkelsen af analsex ser ud til at være stort set ignoreret i politik og seksualundervisning for denne unge aldersgruppe,« skriver forskerne i deres undersøgelse. 

Ifølge forskerne skal lærere, forældre og samfundet som helhed tale mere åbent om analsex med de unge, især betydningen af gensidighed – hvor begge parter lytter og svarer på hinandens ønsker og bekymringer. 

Resultaterne er publiceret i det videnskabelige tidsskrift British Medical Journal. 

Læs også: 

Forskere: 'Englefisse' er ikke farligt

Gymnasiepiger er porno-glade

Sex med dyr – ja, hvorfor ikke?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aml

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.