Alkohol koster samfundet kassen
Kilde: 
27 marts 2012

 

En undersøgelse, som Dansk Sundheds Institut (DSI) har lavet for Sundhedsstyrelsen, viser, at de offentlige pengekasser lider voldsomt under danskernes overforbrug af alkohol. Kommunerne bruger minimum 3,1 milliarder kroner på personer, der enten er i alkoholbehandling eller har haft kontakt med sundhedsvæsnet på grund af alkohol.

Beregninger fra Ritzau viser, at for de penge kunne staten drive over 100 almindelige folkeskoler.

Professor Ulrik Becker fra Statens Institut for Folkesundhed, mener, at de ægte omkostninger er endnu større:

»Man skal opfatte det her som absolutte minimumtal. Der er for eksempel mange afledte sociale problemer, som det er rigtig svært at gøre op. Alkohol er en meget stor samfundsøkonomisk byrde,« siger han

Når det er kommet så vidt, hænger det ifølge Ulrik Becker sammen med, at alkohol er blevet en integreret del af dansk kultur og identitet.

»I Danmark er alkohol en del af den danske folkesjæl. Som dansker er man mærkelig, hvis man siger nej tak til alkohol. På det punkt adskiller vi os desværre fra en lang række andre lande,« siger han.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.