Alkohol hver dag øger risiko for skrumpelever
Kilde: 
03 februar 2015

KORT NYT FRA DANMARK

Det kan være farligt at drikke hver dag, hvis du bekymrer dig om at få alkoholisk skrumpelever.

Et dagligt alkoholindtag udgør nemlig en større risiko for skrumpelever, end hvis man får sig et glas vin til maden fem af ugens syv dage.

Det skriver Region Hovedstaden i et nyhedsbrev.

»Vi kan bekræfte sammenhængen mellem ugentlig alkoholmængde og risikoen for alkoholisk skrumpelever. Det nye er, at vi har fundet, at dagligt indtag af alkohol (syv dage per uge) ser ud til at indebære en selvstændig risiko i forhold til at drikke for eksempel fem-seks dage om ugen - når der er taget højde for mængden af alkohol. Det er ny viden, som ikke er fundet før,« forklarer ph.d.-studerende Gro Askgaard til Region Hovedstadens nyhedsbrev.

Der er samtidig godt nyt til tidligere alkoholikere – studiet viser nemlig, at den vigtigste faktor for udvikling af skrumpelever er dit nuværende alkohol indtag og ikke, hvor meget du tidligere har drukket.

Alkohol er skyld i fem procent af alle dødsfald i Danmark, og ifølge Rigshospitalet er Alkoholisk skrumpelever er skyld i hver tredje af disse dødsfald.

Det nye studie er publiceret i Journal of Hepatology.

Læs også:

Nedslående nyt: Moderat indtag af alkohol gavner de færreste

Ti myter om alkohol: Branderten

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

josa

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.