Ældre mødre får klogere børn
Kilde: 
19 april 2016

KORT NYT FRA UDLANDET:
I lang tid har vi hørt, at vi skal skynde os at få børn. Jo tidligere, vi får de små, desto bedre. Nu viser ny forskning, at vi sagtens kan sætte tempoet ned. Faktisk viser det sig, at børn, der fødes af ældre mødre, er sundere og tager længere uddannelser. Det skriver sciencedaily.com.

Studiet er udgivet i tidsskriftet Population and Development Review.

Studiet viser, at ældre mødre, på for eksempel 40 år eller ældre, får børn, der er højere, får bedre karakterer og har større sandsynlighed for at komme på universitetet.

Hvis man eksempelvis sammenligner to søskende, der er født med et par årtiers mellemrum, vil det barn, der blev født, da moren var i 40’erne, i gennemsnit bruge et år mere på at uddanne sig end sin søster eller bror, som blev født, da moren var I 20’erne.

Grunden til dette er, at der i den tid, der går, fra moren føder sit første barn, til hun føder sit andet, vil ske en masse ændringer i samfundet, blandt andet i forhold til miljøet, som gør, at barn nummer to har bedre forudsætninger.

1,5 millioner mænd og kvinder deltog i forsøget, som undersøgte forholdet mellem morens alder ved barnets fødsel og børnenes højde, fysiske tilstand, karakterer i high school og den uddannelse, de opnåede.

Det viste sig, at det positive ved at få børn sent opvejede de risici, der kan være, når børn fødes af ældre mødre.

Læs også:

Børn af ældre mødre har stærkt helbred

Ældre kvinder føder børn med færre misdannelser

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

amo

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.