Aktivering er spild af milliarder
Kilde: 
15 maj 2013

En del af de tæt ved 16 milliarder kroner, som årligt bruges herhjemme på aktivering af ledige, er rent spild af penge, skriver business.dk.

Samfundets udgifter er således større end gevinsterne. Blev aktiveringen eksempelvis skåret ned med 1,6 milliarder kroner, ville det kun betyde, at ledigheden herhjemme voksede med 1.430 personer eller så lidt som 0,05 procentpoint.

Det svarer til, at aktiveringen koster over 1,1 million kroner per person, og at de ledige skal tjene mere end en million kroner årligt, når de kommer i arbejde, før aktiveringen ender med at blive en god forretning for samfundet. Men de ledige, der får et job efter aktivering, tjener i gennemsnit kun 298.000 kroner.

Det fremgår af en større undersøgelse af, hvordan den aktive arbejdsmarkedspolitik fungerer i Danmark, der er udarbejdet af Rockwool Fondens Forskningsenhed, og som bygger videre på tilsvarende under-søgelser fra de økonomiske vismænd.

LÆS OGSÅ: Meningsløs aktivering er bedre end ingenting

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.