Aggressive mennesker vælger bidske hunde
Kilde: 
29 august 2012

Vi hører tit, at hunde har samme personlighed som deres ejere. Men først nu har videnskaben undersøgt, om det virkelig er rigtigt.

Nordirske forskere har netop konkluderet, at der sandsynligvis er noget om snakken, skriver livescience.

»Resultaterne tyder på, at folk vælger kæledyr, som ligner dem selv,« siger en af forskerne bag undersøgelsen, Deborah Wells, en psykolog ved Queen's University Belfast.

Undersøgte ejere af rolige og aggressive racer

Sammen med sine kollegaer udvalgte hun 147 hundeejere fra forskellige sociale klasser i Nordirland. Fælles for menneskerne var, at de enten ejede en Schaefer, Rottweiler, Labrador eller Golden retriever.

Hundeejerne blev bedt om at udfylde et spørgeskema med spørgsmål, der kunne afsløre deres psykologiske profiler.

»Vi ønskede bevidst at fokusere på racer, der er ejet af mange forskellige mennesker, men som befinder sig i hver sin ende af spektret med hensyn til offentlighedens opfattelse af temperament.«

»Både schaefere og rottweilere bliver almindeligvis opfattet som aggressive. Labrador og Golden retriever bliver på den anden side opfattet som ikke-aggressive,« siger Deborah Wells.

Agressive mennesker vælger Rottweilere

På et punkt adskilte ejerne af ’aggressive’ hunde sig fra ejerne af ’rolige’ hunde. Ejere af schaefere og rottweilere var mest præget af vrede, fjendskhed og aggression.

Undersøgelsen svarer dog ikke på, om agressive mennesker vælger aggressive hunderacer, og derefter bevidst træner dem til at være bidske.

 

Læs også: Muskelhundes ejere er de mest kriminelle

Læs også: Hvorfor spiser hunde lort?

Læs også: Muskelhunde-lov hviler på historisk tyndt grundlag

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.