AAU-forskere skal udvikle 5G-netværk til mobiltelefoner og førerløse biler
Kilde: 
11 september 2015

KORT NYT FRA DANSKE UNIVERSITETER:

Projektet ’FANTASTIC 5G’ har fået 59,7 millioner kroner i støtte af EU’s Horizon 2020-forskningsprogram. Projektet skal udvikle fremtidens 5G-netværk, som skal have større kapacitet, øget fleksibilitet og forbedret energieffektivitet sammenlignet med de trådløse netværk, vi kender i dag.

Forskere fra Aalborg Universitet er involveret i projektet. 15 andre partnere er også en del af projektet. Det skriver universitetet i en pressemeddelelse.

»Der er en række services, som ikke kan håndteres ordentligt med 4G, men vil blive det med 5G. Her fra Aalborg Universitet vil vi fokusere på trådløse tjenester til store koncentrationer af brugere og på ultrapålidelige løsninger med meget lav forsinkelse,« siger professor ved Institut for Elektroniske Systemer på Aalborg Universitet, Elisabeth de Carvalho.

Den nye netværksteknologi skal blandt andet bruges til at sikre stabil datadækning på tætpakkede stadions og i fyldte koncertsale. Ligeledes skal det kunne bruges i førerløse biler, som vil være stærkt afhængige af, at netværket fungerer ultrapålideligt og med meget lave forsinkelser.

Læs også:

Tre trådløse netværksteknologier, der kan gøre 5G endnu hurtigere

Forskere kortlægger udfordringer for 5G

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

mft

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.