Aarhusforskere vil forbedre behandlingen af mennesker med fysisk og psykisk sygdom
Kilde: 
16 maj 2013

Forskere fra Aarhus-Universitet har modtaget 16 mio. kr. fra Lundbeckfonden til at undersøge, hvordan læger kan blive bedre til at hjælpe patienter med både psykiske og fysiske lidelser, skriver Aarhus Universitet.

De har mistanke om at fysiske sygdomme er underbehandlede, når de optræder sammen med psykisk sygdom. Tre ud af fire patienter med depression eller angst lider også af eksempelvis diabetes, astma eller forhøjet blodtryk. Disse lidelser forværrer hinanden.

»Hver 10. patient, vi henter i venteværelset, kommer, fordi de har psykiske problemer, og vi har brug for mere viden om, hvordan lægen møder den udfordring – ikke mindst i forbindelse med multisygdom,« siger forskningsleder på MEPRICA, professor Mogens Vestergaard fra Aarhus Universitet og Forskningsenheden for Almen Praksis.

Forskningsprojektet vil for eksempel kortlægge, hvad der sker med den patient, der både har sukkersyge, hjertesygdom, og  som derefter får en depression. Får han den rigtige behandling? For lidt behandling? Overser lægen de fysiske sygdomme, og betyder det, at patienten risikerer at dø alt for tidligt? 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.