26.000 kvinder er årligt udsat for partnervold
12 november 2012

Hvert år bliver 26.000 kvinder udsat for fysisk vold i deres forhold. Det viser en ny rapport fra Statens Institut for Folkesundhed (SIF).

I rapporten angiver 1,4 % af de 16-74-årige kvinder, at de inden for et år har været udsat for fysisk vold fra partneren. Det svarer til omkring 26.000.

Omkring halvdelen af kvinderne har været udsat for vold en enkelt gang i løbet af det seneste år. Over halvdelen af kvinder, som udsættes for fysisk vold af partneren, bliver f.eks. rusket, revet i eller slået med flad hånd, hvilket defineres som mildere fysisk vold.

Omkring 10.000 har været udsat for grovere vold gentagne gange, dvs. spark, knytnæveslag, kast med genstande, brug af våben og kvælertag. Ca. 1.800, (1 promille), kontakter årligt en skadestue pga. voldsudsættelse i bolig. Men kun 450 kvinder politianmeldte i 2010 voldsudsættelse fra samboende mand, svarende til 0,3 pr. 1000 kvinder i alderen 16-74 år.

Resultaterne er fra rapporten ”Vold i nære relationer” om omfanget, karakteren, udviklingen og indsatserne mod vold, som SIF har udarbejdet i samarbejde med Ministeriet for Ligestilling og Kirke.

Læs også:

Vold under graviditeten skaber svære valg

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.