Unikt tilbud til forskere: Mød Forskerzonen på gratis kursus
Forskerzonen hjælper Videnskabernes Selskab med at ruste flere forskere til at deltage i den offentlige debat. Deadline for at ansøge om deltagelse i det gratis kursus er mandag 13. september.
tilbud_til_forskere_forskerzonen_gratis_kursus_formidling_science_communication_kommunikation

Formidlingsakademiet hos Videnskabernes Selskab er både et netværk og et kursus for forskere. (Foto: Shutterstock)

Formidlingsakademiet hos Videnskabernes Selskab er både et netværk og et kursus for forskere. (Foto: Shutterstock)

Vi har brug for, at flere forskere tager del i den offentlige debat. At forskernes oplyser, diskuterer og giver input til både store og små beslutninger hver eneste dag.

Derfor har Videnskabernes Selskab etableret et ’Formidlingsakademi’, som nu indgår sit første partnerskab med Forskerzonen, forskernes eget medie på Videnskab.dk.

Formidlingsakademiet er både et netværk og et kursus for forskere. Derfor giver det rigtig god mening, at Videnskabernes Selskab laver sin første samarbejdsaftale omkring akademiet med netop Forskerzonen:

»Forskerzonen er et medie med utroligt høj kvalitet og stor troværdighed hos brugerne. Det er helt unikt, at forskerne her har deres egen kanal at formidle i. Den erfaring og viden om formidling, der ligger hos Forskerzonen, vil vi gerne give videre til vores deltagere,« siger projektleder for Formidlingsakademiet, Peter Hyldgård.

Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab arbejder for at styrke videnskabens stilling i Danmark og for at fremme tværvidenskabelig forståelse. Selskabet fungerer som samarbejdsorgan og mødested for fremtrædende forskere fra alle områder af grundvidenskabelig forskning fra hele landet.

Fakta
Om Forskerzonen

Denne artikel er en del af Videnskab.dk’s Forskerzonen, hvor forskerne selv formidler deres forskning, viden og holdninger til et bredt publikum – med hjælp fra redaktionen.

Forskerzonen bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet og Syddansk Universitet.

Forskerzonens redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne. Læs mere om Forskerzonens mål, visioner og retningslinjer her.

På Formidlingsakademiet trænes deltagerne i en lang række medieformater. Forskerzonens redaktør, Anders Høeg Lammers, vil hjælpe deltagerne med at vinkle deres fortællinger og få dem ned på skrift – i en konstruktiv proces, hvor alle deltagere får individuel feedback.

»Når vi bistår forskerne med deres formidling til Forskerzonen, sker det i en god, løbende dialog med forsker-skribenterne. Hvor de bliver klædt på til at knække nødden i forhold til at formidle populært til et bredt publikum uden at gå på kompromis med deres faglighed. På den måde får vi både gode tekster og gode formidlere ud af det,« siger Anders Høeg Lammers,

Forskerzonen samarbejder i forvejen med flere danske universiteter: Aalborg Universitet, Syddansk Universitet og Roskilde Universitet.

Formidlingsakademiet ved Videnskabernes Selskab føjer sig derfor ind i en række af danske forskningsinstitutioner, der bakker op om den fælles ambition om at bringe mere forskningsbaseret viden ud til danskerne på denne effektive, almennyttige platform:

»Jeg har arbejdet med forskningskommunikation og videnskabsjournalistik i mange år – også på Videnskab.dk – og det er godt at se, at universiteter og andre aktører i disse år bliver bedre og bedre til at samarbejde om den fælles formidling. Det er både Formidlingsakademiet og Forskerzonen gode eksempler på. Sammen står vi stærkere,« siger Peter Hyldgård.

Formidlingsakademiet har deadline for ansøgninger til første runde af Formidlingsakademiet nu på mandag 13. september.

Læs mere og tilmeld dig her hos Formidlingsakademiet ved Videnskabernes Selskab.

Læs mere om Forskerzonen og muligheden for at indgå partnerskab.

Nyhed: Lyt til artikler

Du kan nu lytte til udvalgte artikler herunder. Du kan også lytte til de oplæste artikler i din podcast-app, hvor du finder dem under navnet 'Videnskab.dk - Lyt til artikler'.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om de nedenstående prisvindende billeder af stjernetåger og stjernefabrikker her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk