Livechat tirsdag kl. 12: Spørg to forskere om klima og madvaner
Du kan allerede nu stille spørgsmål til to forskere om klimavenlige madvaner og vores madkultur.
fz_livechat

29. september, tirsdag i uge 40, sidder to forskere klar til at besvare spørgsmål om grønne madvaner og fødevareproduktion. (Illustration: Videnskab.dk)

29. september, tirsdag i uge 40, sidder to forskere klar til at besvare spørgsmål om grønne madvaner og fødevareproduktion. (Illustration: Videnskab.dk)

Du har måske hørt det nogle gange efterhånden: Hvis du vil spise mere klimavenligt, skal farvepaletten på din tallerken være mere grøn end rød, og det er til gavn for klimaet at skære ned på de røde bøffer.  

Men hvor stor en forskel gør det, hvis vi alle sammen spiser en anelse mere plantebaseret? 

Kan vi påvirke hinanden til at ændre madvaner?

Og er der nogle gode råd til, hvordan man kommer i gang med at spise mere grønt?

Du har sikkert en perlerække af andre gode spørgsmål, som du gerne vil have svar på, når det kommer til klimavenlige madvaner og fødevareproduktionen. 

På Videnskab.dk har vi derfor allieret os med to forskere, der tirsdag 29. september sidder klar til at besvare dine spørgsmål i en livechat. 

Hvis du er på arbejde eller optaget af noget andet tirsdag formiddag, kan du allerede nu sende et spørgsmål til forskerne. Det gør du på redaktion@videnskab.dk, skrive gerne livechat i emnefeltet, når du sender dit spørgsmål. 

Herunder finder du lidt om, hvilke forskningsområder forskerne beskæftiger sig med.

Stil spørgsmål på forhånd eller på dagen

Michael Søgaard Jørgensen, lektor på Center for Design, Innovation og Bæredygtig Omstilling på Institut for Planlægning ved Aalborg Universitet. Han forsker i en bæredygtig fødevareproduktion.

Du kan stille ham spørgsmål om:

  • Klimavenlig mad – hvad skal man kigge efter?
  • Fødevareproduktion og anvendelse af arealer
  • Bæredygtig fødevareproduktion
  • Nye teknologier i fødevareproduktionen

Lotte Holm, der er forsker i fødevaresociologi på Københavns Universitet, kan blandt andet svare på spørgsmål om:

  • Grønne madvaner
  • Madkultur
  • Sociale aspekter ved mad
  • Fødevarepolitik og regulering

Intet spørgsmål er for stort eller småt, når de to forskere besvarer dine spørgsmål på tirsdag. 

Der vil løbende være informationer om madvaner under livechatten, og efterfølgende laver vi en opsamlingsartikel med alle de gode spørgsmål og svar. 

 

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs her om, hvordan den danske fotograf tog det prisvindende billede af næseaben herunder.