Læserne stillede spørgsmål om corona direkte til forskere: Læs svarene her
Herunder kan du se alle spørgsmål og svar fra dagens livechat, hvor to forskere med stor viden om virus- og epidemier besvarede læserspørgsmål om coronavirus.
FZ Livechat

Virusforsker Allan Randrup Thomsen og epidemiforsker Lone Simonsen rydder op i rygter og forvirring om coronavirus. (Illustration: Anne Sophie Thingsted/Thøger Junker)

Virusforsker Allan Randrup Thomsen og epidemiforsker Lone Simonsen rydder op i rygter og forvirring om coronavirus. (Illustration: Anne Sophie Thingsted/Thøger Junker)

Velkommen til Forskerzonens livechat om coronavirus.

Livechatten foregik fra klokken 11:00 til 12:00 og er nu slut.

Nedenfor kan du læse alle de svar, som de to forskere nåede at give i løbet af den travle time.

Den ene af forskerne er Lone Simonsen, der er professor ved Institut for Naturvidenskab og Miljø på RUC, hvor hun beskæftiger sig med historiske og nutidige pandemier, influenza, epidemiologi, vacciner - og lige nu især med COVID-19.

Den anden forsker er Allan Randrup Thomsen, som er professor i virologi ved Institut for Immunologi og Mikrobiologi ved Københavns Universitet og er udstyret med stor viden om immunforsvarets opførsel ved virusinfektioner. 

Om Forskerzonen

Denne artikel er en del af Videnskab.dk’s Forskerzonen, hvor forskerne selv formidler deres forskning, viden og holdninger til et bredt publikum – med hjælp fra redaktionen.

Forskerzonen bliver udgivet takket være støtte fra Lundbeckfonden. Forskerzonens redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af Lundbeckfonden.

Læs mere om Forskerzonens mål, visioner og retningslinjer her.  

Alle må bruge og viderebringe Forskerzonens artikler

På Forskerzonen skriver forskere selv om deres forskning. Vi mener, det er vigtigt, at alle får mulighed for at læse om forskning fra forskerens egen hånd.

Alle må derfor bruge, kopiere og viderebringe Forskerzonens artikler udfra følgende enkle krav:

  • Det skal krediteres: 'Artiklen er oprindelig bragt på Videnskab.dk’s Forskerzonen, hvor forskerne selv formidler'. Hvis artiklen bringes på web, skal der linkes til artiklen på Forskerzonen.
  • Artiklen må ikke redigeres og skal bringes i fuld længde (medmindre andet aftales med forskeren).
  • Du skal give forskeren besked om, at du genpublicerer.
  • Artikler, som er oversat fra The Conversation, skal have indsat en HTML-kode til indsamling af statistik i bunden. HTML-koden finder du i den originale artikel på The Conversations hjemmeside ved at klikke på knappen "Republish this article" ude til højre, derefter klikke på 'Advanced' og kopiere koden. Du finder linket til artiklen på The Conversation i bunden af Forskerzonens oversatte artikel. 

Det er ikke et krav, men vi sætter pris på, at du giver os besked, hvis du publicerer vores indhold (undtaget indhold fra The Conversation). Skriv til redaktør Anders Høeg Lammers på ahl@videnskab.dk.

Læs mere om Forskerzonen i Forskerzonens redaktionelle retningslinjer.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs her om, hvordan forskerne tog billedet af atomerme.