17/11 kl. 19:00
Event: 
En opskrift på fremtiden: Kan vi lave sund mad til en sund planet?
Sund mad bæredygtig EAT grønt

(Foto: Statens Naturhistoriske Museum)

Dato
17/11/2020 - 19:0011/17/2020 7:00pm 11/17/2020 8:30pm En opskrift på fremtiden: Kan vi lave sund mad til en sund planet?

Jorden kalder: Debataften på Statens Naturhistoriske Museum

Kan vi lave sund mad, der kan brødføde alle på en sund planet?

Svaret skal rumme både sund ernæring, lighed og bæredygtighed, og det kan være vanskeligt at balancere alle hensyn.

I starten af 2019 kom EAT-Lancet-kommissionens forskere med deres bud på en klimavenlig verdensdiæt, og konklusionen var klar: Der skal mindre rødt kød på tallerkenen.

Samtidig skal der skrues op for bønner, linser, bælgfrugter og nødder for at få nok proteiner, når mængderne af kød skal finde et mere bæredygtigt niveau.

Men hvordan laver man egentlig velsmagende mad ud af anbefalingerne fra EAT-Lancet her i Danmark?

Og hvordan tilpasser man det til en dansk madkultur, der er præget af sine unikke råvarer og sæsonskift?

Hvordan ser det gode madliv ud, når vi skal følge de officielle kostråd, reducere madspild og skære ned på rødt kød, alkohol og søde sager?

Debattører:

Ordstyrer:

  • Martin Keller, Verdensmålskonsulent i Afdelingen for Bæredygtig Udvikling, Københavns Kommune.

Tiltag for en tryg oplevelse

Vi følger Sundhedsstyrelsens og Kulturministeriets gældende retningslinjer for afholdelse af arrangementer og har indført særlige foranstaltninger i forhold til COVID-19.

Bl.a. sætter vi kun omkring halvdelen af det sædvanlige antal billetter til salg pr. arrangement for at sikre god plads.

Vi holder os hele tiden opdateret på myndighedernes anbefalinger og følger forsigtighedsprincippet for en god og tryg oplevelse. 

Se museets øvrige tiltag her...

Relateret nyhed:

University of Copenhagen leads new EU project on sustainable transformation of our food system.

Billetter:

Køb dine billetter via Billetto.dk.

Auditoriet, Statens Naturhistoriske Museum, Øster Voldgade 5-7, 1350 København K Statens Naturhistoriske Museum og Sustainability Science Center Europe/Berlin public
Slut-dato
17/11/2020 - 20:3011/17/2020 7:00pm 11/17/2020 8:30pm En opskrift på fremtiden: Kan vi lave sund mad til en sund planet?

Jorden kalder: Debataften på Statens Naturhistoriske Museum

Kan vi lave sund mad, der kan brødføde alle på en sund planet?

Svaret skal rumme både sund ernæring, lighed og bæredygtighed, og det kan være vanskeligt at balancere alle hensyn.

I starten af 2019 kom EAT-Lancet-kommissionens forskere med deres bud på en klimavenlig verdensdiæt, og konklusionen var klar: Der skal mindre rødt kød på tallerkenen.

Samtidig skal der skrues op for bønner, linser, bælgfrugter og nødder for at få nok proteiner, når mængderne af kød skal finde et mere bæredygtigt niveau.

Men hvordan laver man egentlig velsmagende mad ud af anbefalingerne fra EAT-Lancet her i Danmark?

Og hvordan tilpasser man det til en dansk madkultur, der er præget af sine unikke råvarer og sæsonskift?

Hvordan ser det gode madliv ud, når vi skal følge de officielle kostråd, reducere madspild og skære ned på rødt kød, alkohol og søde sager?

Debattører:

Ordstyrer:

  • Martin Keller, Verdensmålskonsulent i Afdelingen for Bæredygtig Udvikling, Københavns Kommune.

Tiltag for en tryg oplevelse

Vi følger Sundhedsstyrelsens og Kulturministeriets gældende retningslinjer for afholdelse af arrangementer og har indført særlige foranstaltninger i forhold til COVID-19.

Bl.a. sætter vi kun omkring halvdelen af det sædvanlige antal billetter til salg pr. arrangement for at sikre god plads.

Vi holder os hele tiden opdateret på myndighedernes anbefalinger og følger forsigtighedsprincippet for en god og tryg oplevelse. 

Se museets øvrige tiltag her...

Relateret nyhed:

University of Copenhagen leads new EU project on sustainable transformation of our food system.

Billetter:

Køb dine billetter via Billetto.dk.

Auditoriet, Statens Naturhistoriske Museum, Øster Voldgade 5-7, 1350 København K Statens Naturhistoriske Museum og Sustainability Science Center Europe/Berlin public
Pris
Almindelig billet: 75 kr. + gebyr (se flere muligheder på hjemmesiden)
Oplægsholder
Adresse
Auditoriet, Statens Naturhistoriske Museum, Øster Voldgade 5-7, 1350 København K
Arrangør
Statens Naturhistoriske Museum og Sustainability Science Center
17/11/2020 - 19:0011/17/2020 7:00pm 11/17/2020 8:30pm En opskrift på fremtiden: Kan vi lave sund mad til en sund planet?

Jorden kalder: Debataften på Statens Naturhistoriske Museum

Kan vi lave sund mad, der kan brødføde alle på en sund planet?

Svaret skal rumme både sund ernæring, lighed og bæredygtighed, og det kan være vanskeligt at balancere alle hensyn.

I starten af 2019 kom EAT-Lancet-kommissionens forskere med deres bud på en klimavenlig verdensdiæt, og konklusionen var klar: Der skal mindre rødt kød på tallerkenen.

Samtidig skal der skrues op for bønner, linser, bælgfrugter og nødder for at få nok proteiner, når mængderne af kød skal finde et mere bæredygtigt niveau.

Men hvordan laver man egentlig velsmagende mad ud af anbefalingerne fra EAT-Lancet her i Danmark?

Og hvordan tilpasser man det til en dansk madkultur, der er præget af sine unikke råvarer og sæsonskift?

Hvordan ser det gode madliv ud, når vi skal følge de officielle kostråd, reducere madspild og skære ned på rødt kød, alkohol og søde sager?

Debattører:

Ordstyrer:

  • Martin Keller, Verdensmålskonsulent i Afdelingen for Bæredygtig Udvikling, Københavns Kommune.

Tiltag for en tryg oplevelse

Vi følger Sundhedsstyrelsens og Kulturministeriets gældende retningslinjer for afholdelse af arrangementer og har indført særlige foranstaltninger i forhold til COVID-19.

Bl.a. sætter vi kun omkring halvdelen af det sædvanlige antal billetter til salg pr. arrangement for at sikre god plads.

Vi holder os hele tiden opdateret på myndighedernes anbefalinger og følger forsigtighedsprincippet for en god og tryg oplevelse. 

Se museets øvrige tiltag her...

Relateret nyhed:

University of Copenhagen leads new EU project on sustainable transformation of our food system.

Billetter:

Køb dine billetter via Billetto.dk.

Auditoriet, Statens Naturhistoriske Museum, Øster Voldgade 5-7, 1350 København K Statens Naturhistoriske Museum og Sustainability Science Center Europe/Berlin public

Jorden kalder: Debataften på Statens Naturhistoriske Museum

Kan vi lave sund mad, der kan brødføde alle på en sund planet?

Svaret skal rumme både sund ernæring, lighed og bæredygtighed, og det kan være vanskeligt at balancere alle hensyn.

I starten af 2019 kom EAT-Lancet-kommissionens forskere med deres bud på en klimavenlig verdensdiæt, og konklusionen var klar: Der skal mindre rødt kød på tallerkenen.

Samtidig skal der skrues op for bønner, linser, bælgfrugter og nødder for at få nok proteiner, når mængderne af kød skal finde et mere bæredygtigt niveau.

Men hvordan laver man egentlig velsmagende mad ud af anbefalingerne fra EAT-Lancet her i Danmark?

Og hvordan tilpasser man det til en dansk madkultur, der er præget af sine unikke råvarer og sæsonskift?

Hvordan ser det gode madliv ud, når vi skal følge de officielle kostråd, reducere madspild og skære ned på rødt kød, alkohol og søde sager?

Debattører:

Ordstyrer:

  • Martin Keller, Verdensmålskonsulent i Afdelingen for Bæredygtig Udvikling, Københavns Kommune.

Tiltag for en tryg oplevelse

Vi følger Sundhedsstyrelsens og Kulturministeriets gældende retningslinjer for afholdelse af arrangementer og har indført særlige foranstaltninger i forhold til COVID-19.

Bl.a. sætter vi kun omkring halvdelen af det sædvanlige antal billetter til salg pr. arrangement for at sikre god plads.

Vi holder os hele tiden opdateret på myndighedernes anbefalinger og følger forsigtighedsprincippet for en god og tryg oplevelse. 

Se museets øvrige tiltag her...

Relateret nyhed:

University of Copenhagen leads new EU project on sustainable transformation of our food system.

Billetter:

Køb dine billetter via Billetto.dk.