Annonceinfo

Videnskab.dk fejrer fire år med fremgang

Nysgerrige og videbegærlige brugere sikrer, at Videnskab.dk kan fejre sin fire års fødselsdag med rekordhøje læsertal.

Selvom der kun er fire lys i lagkagen, har Videnskab.dk forlængst etableret sig som ét af de mest citerede specialmedier i Danmark, og samtidig strømmer nye brugere til. (Foto: Colourbox)

Det er nu fire år siden, at Videnskab.dk åbnede. Siden har vi hver eneste dag bragt nye artikler om dansk forskning og videnskab, og hver dag har flere fundet ind på sitet for at læse dem.

Sammenlagt har de manges lyst til at blive lidt klogere givet et boom i brugen af Videnskab.dk. Mediernes medie, MediaWatch, har for nylig skrevet om fremgangen, som de opgør til en 80 pct. stigning i antallet af brugere i det seneste år, med afsæt i officielle tal fra foreningen Danske Medier. Dermed er Videnskab.dk på samme niveau som eksempelvis Nyhedsmagasinet Ingeniørens populære netavis Ing.dk.

På en måned kommer omkring 400.000 unikke brugere nu ind på Videnskab.dk og tegner sig for 1,5 mio. sidevisninger. I er alle sammen i godt selskab – med andre videbegærlige, som også er nysgerrige og søger viden, der udspringer af aktuel forskning.

På redaktionen glæder vi os over, at så mange er interesseret i de historier, vi bringer. Vi vil godt benytte lejligheden til at sige tak til alle jer, der besøger sitet og læser vores indhold.

Aktive brugere af Videnskab.dk

Helt grundlæggende hænger væksten sammen med, at vi skriver om noget, mange finder interessant – nemlig forskning og videnskab. Vi gør det på en måde, så det er tilgængeligt og spændende at læse om. Og så lægger vi vægt på, at forskere har tjekket fakta, så man kan stole på, hvad man læser.

Mange brugere nøjes ikke med at læse artiklerne. I giver også jeres besyv med i debatten under artiklerne. Nogle gange opstår på den baggrund berigende seancer med udveksling af viden og involvering af de forskere, som optræder i artiklerne.

Andre gange støder holdningerne sammen, så det slår gnister, og debatreglerne bliver testet til det yderste. På redaktionen er holdningen den, at bølgerne godt må gå lidt højt, men man skal behandle hinanden ordentligt. Det sker heldigvis også i de allerfleste tilfælde.

Igen er der anledning til at sige tak til alle jer, der deltager og skriver kommentarer på sitet. Og særlig tak til jer, der aktivt arbejder på at højne debatniveauet og bevare en god tone, så flere har lyst til at deltage. Vi er glade for, I kommer og er med.

Mange nye indgange til forskningens verden

Ud fra devisen ’udvikling eller afvikling’ har Videnskab.dk siden åbningen arbejdet med diverse udviklingsprojekter ved siden af den daglige drift.

Fakta

Husk, at du også kan deltage i Videnskab.dk's lille fødselsdagsquiz
og være med i lodtrækningen om spillet Bezzerwizzer.

Undervejs har vi blandt andet lanceret et særligt site til brug for undervisningen i gymnasieskolerne.

Vi har sammen med nordiske partnere søsat et engelsksproget site, ScienceNordic, med artikler på engelsk om dansk og nordisk forskning til et internationalt publikum.

Senest har vi åbnet ForskerZonen med fokus på de artikler, forskerne selv skriver, og artikler om hvordan man bedriver forskning anno 2012.

Op til jul fik vi bogen ’Hvorfor lugter mine egne prutter bedst?’ udgivet på basis af Spørg Videnskaben-artiklerne, som netop er baseret på spørgsmål fra nysgerrige læsere, der undrer sig over alt mellem himmel og jord, og søger svar hos Videnskab.dk.

Og indimellem det hele er vi også blevet belønnet med en fornem pris for høj journalistisk kvalitet.

Nye projekter sættes i værk

Udviklingen stopper ikke her. Vi fortsætter med at videreudvikle de eksisterende tjenester og services. arbejde med forskellige indholdstyper, og med at finpudse teknikken så indholdet bliver præsenteret på den bedst mulige måde.

Men alt det vil ikke gå ud over det helt centrale - hele tiden at skrive flere gode historier fra videnskabens verden. Hæng med – der er stadig meget at lære. Også for redaktionen.

Vi hører meget gerne forslag til, hvordan vi kan gøre Videnskab.dk endnu bedre. Har du spørgsmål, kommentarer, ideer, er du altid velkommen til at skrive til os på redaktionen@videnskab.dk.  

Uden sammenligning.

Den mest indflydelsesrige debat forum i Danmark, med høj aktuel faglig kvalitet.Tillykke.

Tillykke videnskab.dk!

Tillykke og tak for de 4 første år med videnskab.dk!
Tak for de mange interessante artikler og debatter.

Hilsen fra
Louis Nielsen

Til´økke

Tænk at der virkelig er gået 4 år siden I startede - nogle gange syntes jeg at I altid har været her og andre gange syntes jeg at det var i går jeg første gang læste jeres internetmagasin.

Rigtigt meget til´økke - jeg håber at I forsætter rigtigt mange år endnu for I er uden sammenligning danmarks bedste magasin når det kommer til formidle videnskab og den nyeste forskning.

4 år wow - jeg tør ikke tænke på alle de indlæg jeg har skrevet i de år og alle de gode debatter vi har haft - men jeg glæder mig til at vi kan forsætte med at debattere og udveksle ideer og få ny viden - igen et stort tillykke til jer og til alle os andre der aktivt læser videnskab.dk

Det er væsentligt med moderator-funktionen.

Det er vel først og fremmest redaktionens arbejde, der har medført den popularitet, som videnskab.dk har oplevet.

Moderator-funktionen af debatten er også vigtig. Andre tidligere brugeraktive internetdebatter er nærmest forsvundet, vel tildels pga. mislykket moderator-funktion. (Dagens Medicin er eksempel). Det er væsentligt, at indlæg slettes ind imellem...

Jeg vil lige oplyse om lille detalje, når der foregår debat indenfor sygdoms-området, som udgør pæn andel af artiklerne på videnskab.dk. Lægeforeningen har udstukket nye anvisninger for lægers aktivitet på sociale medier. Det får indflydelse på lægers mulighed for at diskutere fremover. Gentagne gange bliver vi læger stillet "til regnskab for" andre lægers adfærd. Det er selvfølgelig lidt nonsens, når vi er mere end 20.000 alene i Danmark... Men vi kan altså heller ikke uddybe, hvorfor vi evt. selv har en anden praksis uden at skulle tænke os grundigt om først.. Vi kan forklare det faglige, og selvfølgelig altid påpege, hvis noget er i modstrid med fund indenfor lægevidenskab helt principielt. Men herudover er vores ytringsfrihed pænt begrænset i en debat på sociale medier efter de nye regler for læger.

Mvh Dorte

Seneste fra Videnskab.dk

Grønlandske stemmer

Aviaja

»Det er vigtigt, at lokalbefolkningen uddanner sig, for bedre at være en del af udviklingen og bedre kunne tjene penge på viden i stedet for at tjene penge på tønder af olie«

Aviaja Lyberth Hauptmann, ph.d.-studerende på DTU.

Tema om fremtiden for grønlandsk forskning

Spørg Videnskaben

Abonner på vores nyhedsbrev

Når du tilmelder dig, deltager du i konkurrencen om lækre præmier.

Seneste blogindlæg