Annonceinfo

Velkommen til det nye Videnskab.dk

Videnskab.dk har fået nyt udseende og er flyttet over på en ny teknisk platform. Relanceringen falder sammen med, at Videnskab.dk har rundet en million sidevisninger om måneden.

Velkommen på vores nye site. (Modelfoto: Colourbox)

Kvaliteten af indholdet er den samme, men præsentationen er ny. Videnskab.dk har fået nyt layout og design.

Det gælder både selve sitet og nyhedsbrevene fra Videnskab.

Det tekniske system, som rummer indholdet, og som redaktionen arbejder i, er ligeledes skiftet ud. Det samme er postsystemet, som udsender nyhedsbrevene. Formålet er at forbedre funktionaliteten på sitet og forenkle arbejdet med at få de gode forskningshistorier ud.

Vi håber, du og de mange andre brugere vil være glade for det nye Videnskab.dk.

Fremover vil nyhedsbrevene blive udsendt fast kl. 11. Vores mål er at øge stabiliteten i udsendelsen. Der kan i indkøringsfasen være problemer, men vi arbejder hårdt på at få alting på skinner.

Lettere adgang til det vigtigste

Siden åbningen i april 2008 har Videnskab.dk haft vokseværk. Trafikken rundede i januar 240.000 unikke brugere og en million sidevisninger på en måned. Behovet for et nyt system med øget kapacitet og fleksibilitet var blevet så stort, at vi var nødt til at skifte. Samtidig trængte vi til at få pudset facaden, og vi ønskede at gøre det lettere for brugerne at finde det relevante indhold.

Derfor har vi slået flere fluer med et smæk. Videnskab.dk er rykket over i et nyt system til at styre indholdet – et såkaldt CMS-system – og har samtidig relanceret sitet med nyt design og layout samt en række forbedringer.

Blandt de synlige ændringer er, at redaktionen bedre kan prioritere de vigtigste og mest interessante artikler på sitet, så de ikke bare forsvinder ud i nyhedsstrømmen.

Indholdet sorteres, så blogindlæg eksempelvis har fået deres eget flow. Dermed får forskerne, som skriver på Videnskab.dk, deres egen synlighed. Og som bruger bliver man ikke forvirret over, at blogindlæg blandes med redaktionelle artikler.

Fakta

Drupal
Det nye Videnskab.dk er bygget i Drupal, som er et såkaldt ’open source’ system, hvilket betyder, at kildekoden er frit tilgængelig, så udviklere kan samarbejde og frit dele viden. Blandt andre danske medier på Drupal er Berlingske Media, Bonnier Publications og dagbladet Information, som var første danske medie på Drupal. Udviklere fra Information har bygget det nye site for Videnskab.dk.

Som noget vigtigt har vi fået en forbedret søgefunktion, der gør det lettere at finde artikler om emner, man har særlig interesse for.  

Debatbrugerne vil også opleve ændringer.  Nye debatindlæg står øverst, og indlæggene er foldet sammen af hensyn til overblikket. Dertil har vi fjernet muligheden for at give debatindlæg en negativ stemme for at trække debatten – og tonen i den – i en positiv og konstruktiv retning.

Travlhed i maskinrummet

Der har i mange måneder været arbejdet på højtryk med at få bygget det nye Videnskab.dk. Vi har slået portene op til det nye site efter en sidste spurt, hvor vi har arbejdet ihærdigt på at komme på plads med det hele – uden at det har kunnet ses udadtil, at vi har rumsteret i maskinrummet.

Arbejdet med at finde og rette fejl vil fortsætte i den kommende tid. På forhånd beklager vi, hvis der opstår midlertidige gener. Finder du noget på sitet, som ser underligt ud eller ikke fungerer, som det skal, så send en mail til redaktionen@videnskab.dk og skriv 'Fejl i systemet' i emnelinien.

Fremadrettet vil vi løbende gennemføre forbedringer hele foråret. Har du som bruger ideer til forbedringer af Videnskab.dk, er du velkommen til at skrive til redaktionen@videnskab.dk.

Debatten er åben igen

Den seneste uge har redaktionen haft både det gamle og det nye site kørende for at sikre overgangen til det nye system.

Det har betydet, at vi har været nødt til midlertidigt at lukke for debatten og for anden interaktivitet på sitet – herunder muligheden for selv at tilmelde sig nyhedsbrevet.

Med overgangen til det nye site er der igen åbent for at skrive kommentarer til artikler, oprette sig som bruger og tilmelde sig nyhedsbreve fra Videnskab.dk.

Vi håber, du vil deltage, og byder velkommen til det nye Videnskab.dk.

Indlæg slettet

Ikke noget. Dette irrelevante indlæg er slettet.
Redaktionen

Øh

FORFEJLET AUTOREGISTRERINGAFGIFT FREMMER SVÆRE ULYKKER ... øh, hvad har det med Videnskab.dk's nye design at gøre?

Hallo

Har I opgivet dialogen med læserne - for over 5 uger siden skrev jeg et indlæg og har endnu ikke fået et svar - siden da er der sket yderligere forringelse af jeres site..

Hvorfor kan man nu lige pludselig kun se de sidste to kommentarer – det var slemt før da man kun kunne se 4 - nu er i nede på 2 – det er efterhånden stort set umuligt at følge med i debatterne uden at man skal efterhånden bruge en halv dag på at rode rundt efter indlæg

Kan I ikke gøre noget ved det problem?

Og skal vi ikke blive færdige med ændringerne så vi bedre kan finde rundt?

Og så var der vist et par T-shirts som Karsten - Dorte og jeg selv vist nok havde fortjent i find på en ny underoverskrift til videnskab.dk....

Punktum

Jeg har efterhånden vænnet mig til det nye koncept og finder det udmærket, men nu da debatten er blevet genoptaget, vil jeg henlede opmærksomheden på et indlæg, som jeg skrev den 18. februar: [Punktum. En enkelt lille bitte rettelse. Dato'en for et indlægs oprettelse efterfølges af et komma i stedet for et punktum.]

Dette er ikke blevet rettet endnu, og det støder min æstetiske sans, at retskrivningsreglerne ikke bliver overholdt.

På samme måde som Kim Kaos mener jeg også, at listen over 'Seneste kommentarer' som minimum burde vise de seneste ti.

Re: Skal I ikke lavet arbejdet færdigt? - søgemaskiner.

Kim,
Videnskab.dks egen søgemaskine er heller ikke særlig brugbar
Vil jeg sikkert give dig ret i, men jeg bruger den aldrig, så jeg kan ikke udtale mig om resultatet.

Jeg vil nok foreslå helt sat droppe egen søgning, for lige så snart det involverer mere end et ord bliver det meget kompliceret.

Evnen til at løse denne opgave er jo netop Google's succes, og den kan man ikke eftergøre.

Tænker man på parametrene inurl: og site: vil jeg hellere forslå at videnskab.dk genererer en Googlesøgning med en af disse parametre indsat.

Det kræver kun en enkelt eller 2 linier javascript, som der i forvejen bliver brugt.

Hvis det også skal kunne bruges uden javascript, kræver det kun et par liniers serverside kode.

MHT rækkefølgen synes jeg det er enormt forvirrende, at sidst er først, så hvis man skal læse op på en debat, skal man starte nedefra.

Jeg er heller ikke særlig glad for at der kun vises det ene indlæg man svarer på, hvis man vælger svar, så man skal have flere vinduer åbne hvis man skal se hele debatten.

MHT at holde folk borte vil jeg også give dig ret, for visse debattører forsøger at hævde sig selv ved at forsøge at gøre andre dumme.

Narcissisme mener jeg det hedder:
http://da.wikipedia.org/wiki/Narcissisme

Skal I ikke lavet arbejdet færdigt?

Debatten der blev væk.

Nu fylder videnskab.dks ombygning ca. et halvt år og hvad er der sket siden da?

Det nye system er ganske smart man kan åbne og lukke de indlæg man gider, at læse hvilket har været efterspurgt – til gengæld fik vi aldrig mulighed for at vælge rækkefølge ældst/nyeste først selv om det har været et ønske fra mange sider.

Oversigten over seneste kommentarer er også blevet kraftig beskåret så nu er det stort set umuligt at finde et indlæg der er mere end få dage gamle – heldigvis er der kun ganske få tilbage der efterhånden gider at indlæg så med lidt snilde kan man godt finde indlæg – bare de ikke er mere end en uge gamle – dvs. hvis man har holdt en pause en uges tid – så er det totalt umuligt at danne sig overblik over hvad der er sket siden sidst.

Gamle tråde er også blev hakket itu – indlæg er forsvundet og debattråde der før indeholdt hundredvis af indlæg er nu kun at finde (hvis man overhovedet kan finde dem) stærkt beskåret – indlæggene er der – men ofte skal man vi f.eks. Google søge på dem og så vide hvad der skal i indlægget ellers har man ikke en chance.

Videnskab.dks egen søgemaskine er heller ikke særlig brugbar og den giver kun nødtvunget oplysninger fra sig og ofte kun ganske sporadiske klip hvis trådene er mere end få måneder gamle og for tråde fra før ombygningen er det næsten håbløst at finde rundt.

En egen konto er heller ikke at finde på forsiden mere – nu kan man kun se sine egne indlæg hvis man f.eks. finde en tråd man har en kommentar i og så via den vej åbne en liste over ens indlæg og her må de heller ikke være for gamle for så går der kage i det.

Tidligere var redaktionen mere aktiv i debatterne – nu er de stort set fraværende – man poster en artikel og det er så det videre ud i verden – spørgsmål bliver ikke med samme omhu for før forsøgt at skaffe svar på – før var det ofte sådan at man som journalist kontaktede ens kilder og fik uddybende kommentarer som supplement til debatten – nu sker der sjældent det helt store – fejl rettes heller ikke så hurtigt – hvis de rettes og ofte få debatterne lov til at kører uden opsyn hvilket medfører at nogle af disse kører af sporet.

Før var der 30-40-50 indlæg om dagen nu er der gerne 3-4 stykker – og ofte sker der intet i dagevis – alle dem der tidligere deltog, er forsvundet i takt med at ombygning er gået i stå og tonen er blevet mere ubehagelig og ikke så konstruktiv som før.

I mine øjne er det vist på tide at videnskab.dks redaktion igen begynder at vise deres tilstedeværelse og begynder med at gøre arbejdet færdigt – for som det er nu så er det langt fra tilfredsstillende at bruge det nye system og så burde man nok lidt før skride ind over for dem der taler mindre pænt – for deres adfærd holder mange borte og får nogle af resterende så ellers normalt er ganske fredsommelige til at skrue bissen på og selv begynde at tale mindre pænt.

Så smøg ærmerne op og kom i arbejdstøjet

Seneste kommentarer

Er der mulighed for at udvide listen over Seneste kommentarer på forsiden, så der vises de seneste 10 kommenterede artikler som i det gamle system?

Vis/skjul alle kommentarer

jeg ville sætte enormt stor pris på en cookie, som registrerede (og derefter styrede), om jeg har valgt 'Vis alle kommentarer 'eller 'Skjul alle kommentarer'.

Som det er nu, hvis jeg har valgt 'Vis ..', skal jeg genvælge efter at have sendt en kommentar eller realoaded siden for at se, om der er kommet nye.

Re: Hvis det er blevet "helt glemt" i de øvrige problemer ?

Det vil jeg også gerne (have ældst først).

I virkeligheden er det nemt at implementere (vha javascript), og man kunne gemme ens præferencer.

'Sorteringsknapper/rutiner' findes der en sand overflod af på nettet, og hvis man behersker javascript, er det en 'no-brainer- at implementere.

Men første fase, i givet fald, vil være at aflive den 'paging', som (i min optik) ødelægger overblikket.

'Før i tiden', hvor båndbredde var dyr, og computere langsomme, var der et (økonomisk) incitament til at minimere mængde/båndbredde.

Da hovedparten kører med flatrate, er økonomien nærmest ikke eksisterende.

Ad sortering.

Sætter man indlæggene systematisk op, giver det rig mulighed for sortering på eks.
Datoer
Forfattere
Emne
......

Her er et link til sorteringsfunktioner jeg lavede engang:
http://www.webdesigngruppen.dk/scriptsamlng/clientside/tablesort.asp

Det er lidt langhåret, men pointen er, at sortering vha. javascript på ingen måde er begrænset til tabeller.

Krydrer man det med en cookie med ens egne præferencer, opnår man det som Kim Michaelsen efterlyser.

Da javasriptet er udarbejdet af mig (og præsenteret af Rune), står det naturligvis enhver frit for at benytte det.

Ingen 'credits' required....

Hvis det er blevet "helt glemt" i de øvrige problemer ?

Vil jeg stadig gerne have 1. indlæg øverst, så jeg kan bruge mit "normale" læsemønster oppe fra og ned. Evt. implementere med en sorteringsknap :-)

Hvis det er blevet "helt glemt" i de øvrige problemer ?

Vil jeg stadig gerne have 1. indlæg øverst, så jeg kan bruge mit "normale" læsemønster oppe fra og ned. Evt. implementere med en sorteringsknap :-)

Re: re:Antallet af nyheder

Kim,
Hvis det er tilfældet så er det bare mig der ikke kan tælle - hvilket nok bunder i jeres tekniske rod hvor der stort set er umuligt at finde noget som helst.
De (videnskab.dk) har et problem med cachingsystemet, men det ændrer ikke på det faktum at nyhederne _er_ der, blot svære(umulige) at finde.

Lad dem få fred til at løse det problem, som kun er et præsentationsproblem og ikke et dataproblem

Indtil de får løst problemet, så hold øje med 'sidetælleren' nederst i nyhedsdelen.

Der er sikkert nogle der sveder tran, men det bliver ikke bedre af at du gnider salt i såret.

re:Antallet af nyheder

Hvis det er tilfældet så er det bare mig der ikke kan tælle - hvilket nok bunder i jeres tekniske rod hvor der stort set er umuligt at finde noget som helst.

Antallet af nyheder

@Kim Kaos: Jeg ved ikke, hvordan du tæller. Har selv lige tjekket. Gennem den seneste uge har Videnskab.dk bragt seks nyheder dagligt fra mandag til torsdag. Fredag har vi bragt fem nyheder, lørdag to og søndag en enkelt. Målet er seks om dagen - ligesom det anbefalede daglige indtag af frugt og grønt - på hverdage. I weekenden skruer vi ned for kadencen. Denne produktionsmængde er realistisk i forhold til antallet af journalistiske medarbejdere, hvis kvaliteten skal holdes, hvilket den naturligvis skal.
Igen kan jeg kun beklage de tekniske problemer, men de betyder ikke, at redaktionen er gået i stå.
Vibeke Hjortlund, Videnskab.dk

re:Re: re:Nyhederne er der

"Jo, Kim, nyhederne er der, men måske ikke den mængde du forventeer"

Så jeg har ret - der er næsten ingen nyheder - hvilket er det jeg skriver. 2 - 3 nyheder om dagen er for lidt.

Re: re:Nyhederne er der

Jo, Kim, nyhederne er der, men måske ikke den mængde du forventeer.

Det er ikke en nem sag at migrere systemer, så lad da videnskab.dk holde fokus på at få rettet de 'småfejl', der er.

Jeg synes cachingproblemet er størst, og jeg prøvede at kalde videnskab.dk fra en bibliotekscomputer, og der fik jeg også 2008 'nyheder'.

Dem der følger med ved godt det er gamle nyheder, men nye læsere vil nok undres over at forsiden præsenterer 2008 som 'sidste nyt'.

Jeg går ud fra der hver dag kommer nye læsere til, og husk at førstehåndsindtrykket er det vigtigste.

I den forbindelse er det nok svært at opfatte videnskab.dk som seriøs når man præsenterer aldrende nyheder/viden.

Re: Tilbage til det lineære - og vi arbejder med øvrige probleme

@Stig Johansen: Ja, der er uden tvivl tale om et caching-problem. Vi kan bare ikke gøre noget ved det før mandag, når chefudvikleren er tilbage. Derudover søger jeg meget gerne at mobilisere Poul Henning Kamp, hvis han da orker - han er en meget, meget klog mand :-)
Enig i at PHK er en meget klog mand, og vi har da også haft nogle disputser ovre på Version2, også om HPC (High Performance Computing), men da han er _skaberen_ af caching-systemet, må han også være den nærmeste til at redegøre for problemstillingen.

Derfor min anbefaling :-)

PHK er en af de ganske få mennesker jeg har dyb respekt for, selvom jeg godt kunne finde på at 'drille' ham lidt en gang imellem.

re:Nyhederne er der

Nej de er ikke - der er max. 3 nyheder om dagen og det er ikke nok - I har bragt 10 nyheder på 5 dage og det er i underkanten og ikke tilfredsstillende.

Nyhederne er der

@Kim Kaos: Videnskab.dk har absolut ikke forsømt at bringe nyheder siden skiftet til det nye system. Men vi har et alvorligt caching-problem, som udviklerne endnu ikke har været i stand til at løse. Det er i al sin fortvivlende enkelhed, at flowet af artikler under tophistorien 'springer' tilbage i tiden til tilfældige tidspunkter. Hvis du går ned i slutningen af strømmen af artikler, kan du se, at man med piletaster kan bladre frem og tilbage. Gå frem til forreste side, her ligger de nye artikler. Jeg kan kun beklage - det er en stor frustration, og jeg håber, vi får det løst i starten af denne uge.
Vibeke Hjortlund, Videnskab.dk

Teknisk selvmord

Godmorgen videnskab.dk

Nu er det blevet mandag og det er efterhånden et par uger siden I lancerende jeres ”nye” videnskab.dk.

Som det fremgår af denne tråd så er det ikke gået så smertefrit som man kunne ønske og problemerne har hobet sig op.

I har dog vist jer som værende villige til at lytte til jeres brugere og jeg er ikke et øjeblik i tvivl om at I knokler for at løse de tekniske problemer I har været ramt af.

Så langt så godt – men og der er et stort MEN – I gennem hele processen har I forsømt at bringe nyheder – der er langt imellem nye artikler og det virker som om jeres journalister er sendt på ferie i ubestemt tid.

Selvfølgelig spiller det ind at teknikken driller – men der er jo intet til hindrer for at jeres skribenter kan bringe deres artikler og at vi kan holde os videnskabeligt opdateret – som tingene ser ud lige nu så er I ved at tabe jeres læsere til andre sites der mens I har været lukket ned har øget kadencen og sprøjter videnskabelige nyheder ud i stadig stigende mængder – ikke alle lige så lødige som jeres med alligevel interessante nok til at mange af os må søge til andre vandhuller for at få slukket vores videnskabelige tørst.

Som tingene ser ud lige nu så kan I risikere at meste en del af jeres ellers så trofaste læsere til andre sites eftersom de oplever at I ikke kan levere den vare de efterspørger; nemlig friske videnskabelige nyheder og livlige debatter – Og de få artikler I bringer drukner i ”støj” fra gamle tråde og blogge.

Det er så skide frustrerende at hoppe ind på jeres side og se en enkelt nyhed om kolibriens sexliv og så konstatere at det var det – eller når I så endelig har to nye artikler så forsvinder artikel nr. 2 mens man læser den første.

Jeg som så mange andre holder virkelig af videnskab.dk og det er trist at se at I er ganske tæt på at tabe alt det I igennem årene har opbygget på gulvet bare fordi I var trætte af det gamle design.

Jeres trofaste læsere har når alt kommer til alt kun en vis portion tålmodighed og når de dag efter dag oplever at jeres site stadigvæk er en stor rodebutik fyldt med gammelt ragelse og vare der er langt over sidste salgsdato så er chancen for at de forsvinder for altid stor og ellers trofaste kunder man en gang har svigtet er langt vanskeligere at vinde tilbage når de en gang for alle har smækket med døren.

Så det korte af det lange er at tiden er ved at rinde ud og I har ikke alt for mange forsøg tilbage på at genskabe fordums tider storhed – forsætter I med et underskud på nyhedsfronten og rod med teknikken så ender det med at folk er sivet væk og med dem den støtte I tidligere har nydt godt af.

Jeg ved ikke hvad der går galt inde hos jer – men som tingene ser ud lige nu så går det kun for langsomt med at komme tilbage i jeres sædvanlige form – både teknisk og nyhedsmæssigt.

Var der ikke mulighed for at se svaret knyttet til en kommentar,

da videnskab.dk startede ud efter "ferie" for kommentarer?

Er ellers glad for, at de irriterende thumbs ikke er med mere, de er/var intetsigende og misvisende. Det er vel derfor de er vaek? Tak!

Tilbage til det lineære - og vi arbejder med øvrige problemer

Kære alle
Efter utallige opfordringer - og med henblik på at løste tekniske uhensigsmæssigheder - har vi besluttet at vende tilbage til den lineære debat og tage afsked med den trådede.

@John Ståhle: Vi er opmærksomme på, at der er problemer med afmelding af kommentarovervågningen - arbejder på at få det løst.

@Stig Johansen: Ja, der er uden tvivl tale om et caching-problem. Vi kan bare ikke gøre noget ved det før mandag, når chefudvikleren er tilbage. Derudover søger jeg meget gerne at mobilisere Poul Henning Kamp, hvis han da orker - han er en meget, meget klog mand :-)

@Per Christensen: Vi skal prøve at huske det

Vibeke, Videnskab.dk

Send mig en mail (pc.net ¤

Send mig en mail (pc.net ¤ depweb.dk )når I har løst problemet vedr. forskellige afsendere. Og det gælder også tråd kommentarer probl. Ville være rart at man kun fik besked om det man selv har skrevet = Oprettet spørgsmål. Jeg afmelder mig denne her tråd snarest. Da jeg får alt for mange der ikke har med mit spørgsmål at gøre

Problem med afmelding af kommentarovervågning

jeg har gentagne gange afmeldt kommentarovervågning for en bestemt artikel, men vedbliver at få emails med 'ny kommentar til dit indlæg'

Hvorfor får jeg gamle nyheder?

Sidste impuls her til weekenden.

Jeg har redegjort hvorfor den sidst cachede 'side' bliver præsenteret, men undrede mig lidt over hvem der skulle have requestet gamle sider.

MEN søgemaskiner følger jo links, så da disse optræder på forsiden, eks:
http://videnskab.dk/front?page=0%252C0%2C0%2C424&js=1&view_name=vdk_fron...

Er det jo klart nok, at man får en arbitrær page.

Som nævnt vil jeg foreslå jer at kontakte PHK, da han af alle kender sit eget cachingsystem bedst, og mine sidste indlæg er nok gearet mod ham, og ikke 'menigmand'.

'menigmand' er ikke nedladende ment, men vi er inde i noget hardcore teknik, som ikke forstås af alle.

Håber I løser det meget

Håber I løser det meget snart. Det er træls at være tvangsindlagt til at modtage en masse daglige mails fra de til tider hyperaktive diskussioner som man er kommet for skade at deltage i.

Jeg skal i al fald ikke nyde noget mht. nye diskussioner før dette problem er løst.

Mere indspark.

Her til morgen fik jeg endnu engang 2008-nyheder, hvor den fremhævende 'page' var 421.

Problemet er ikke så stort, for det er ikke indholdet som sådan, der er forkert, blot hvilken page man starter på.

Man skal blot klikke på 'første', så er man på forsiden.

Ved nærmere eftersyn, så er der duplicate cookies (både for www.videnskab.dk og videnskab.dk)

Mit første opslag var alene på videnskab.dk, så URI'en indeholder ingen oplysninger om hvilken 'side' jeg har bedt om.

Kigger man nærmere på headers, ser man siden bliver serveret vha. Varnish, som PHK er skaber af.

Et caching system kan udelukkende behandle (semi)statiske sider, så et opslag i cachen med videnskab.dk vil til enhver tid servere den _sidst cachede side_, uagtet hvilken bruger der har requestet den, da cachingen kun har en nøgle(entry).

Jeg vil foreslå i kontakter PHK for en løsning.

For en god ordens skyld er her et udsnit af et dump fra proxytrace, som i kan overlevere til PHK (lt er erstatte med { og gt er erstattet af } aht systemet.):

GET http://videnskab.dk/ HTTP/1.1
Accept: image/gif, image/x-xbitmap, image/jpeg, image/pjpeg, application/x-shockwave-flash, application/xaml+xml, application/vnd.ms-xpsdocument, application/x-ms-xbap, application/x-ms-application, application/msword, application/vnd.ms-powerpoint, application/vnd.ms-excel, */*
Accept-Language: da
UA-CPU: x86
Accept-Encoding: gzip, deflate
User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 3.0.04506.30; InfoPath.1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.4506.2152; .NET CLR 3.5.30729; InfoPath.2; Creative AutoUpdate v1.40.01)
Host: videnskab.dk
Proxy-Connection: Keep-Alive
Cookie: __utma=5806004.574702987.1290068580.1291203131.1291284787.3; __utmz=5806004.1290068580.1.1.utmcsr=(direct)|utmccn=(direct)|utmcmd=(none)

--------------
HTTP/1.1 200 OK
Server: Apache/2.2.17 (EL)
X-Powered-By: PHP/5.2.16
Cache-Control: public, max-age=300
Last-Modified: Fri, 18 Feb 2011 07:51:38 +0000
Expires: Sun, 11 Mar 1984 12:00:00 GMT
Vary: Cookie
ETag: "1298015498"
Content-Type: text/html; charset=utf-8
Content-Length: 80082
Date: Fri, 18 Feb 2011 07:53:26 GMT
X-Varnish: 718167606 718166134
Age: 108
Via: 1.1 varnish
Connection: keep-alive
.....................
{div class="inside"}{div class="panel-pane pane-views-panes pane-vdk-mostread-panel-pane-1" }

{h2 class="pane-title"}Mest læste på Videnskab.dk{/h2}

{div class="pane-content"}
{div class="view view-vdk-mostread view-id-vdk_mostread view-display-id-panel_pane_1 view-dom-id-19 view-vdk-mostread view-id-vdk_mostread view-display-id-panel_pane_1 view-dom-id-19"}

{div class="view-content"}
{ul class="timestamp-text-list"}
{li class="clearfix first odd"}

{div class="timestamp"}

{span class="date-display-single"}10/02{/span}
{/div}

{div class="most-read-title title"}

{a href="/sporg-videnskaben/eksploderer-kaempestjernen-betelgeuse-i-2012"}Eksploderer kæmpestjernen Betelgeuse i 2012?{/a}
{/div}

{/li}
{li class="clearfix even"}

{div class="timestamp"}

{span class="date-display-single"}11/02{/span}
{/div}

{div class="most-read-title title"}

{a href="/krop-sundhed/rodharede-reagerer-anderledes-pa-smerte"}Rødhårede reagerer anderledes på smerte{/a}
{/div}

{/li}
{li class="clearfix odd"}

{div class="timestamp"}

{span class="date-display-single"}07/02{/span}
{/div}

{div class="most-read-title title"}

{a href="/sporg-videnskaben/hvorfor-gar-jeg-rundt-nar-jeg-taler-i-mobiltelefon"}Hvorfor går jeg rundt når jeg taler i mobiltelefon?{/a}
{/div}

{/li}
{li class="clearfix even"}

{div class="timestamp"}

{span class="date-display-single"}02/02{/span}
{/div}

{div class="most-read-title title"}

{a href="/krop-sundhed/raw-food-kan-gore-dig-alvorligt-syg"}Raw Food kan gøre dig alvorligt syg{/a}
{/div}

{/li}
{li class="clearfix odd"}

{div class="timestamp"}

{span class="date-display-single"}08/02{/span}
{/div}

{div class="most-read-title title"}

{a href="/videnskabdk/velkommen-til-det-nye-videnskabdk"}Velkommen til det nye Videnskab.dk{/a}
{/div}

{/li}
{li class="clearfix last even"}

{div class="timestamp"}

{span class="date-display-single"}12/02{/span}
{/div}

{div class="most-read-title title"}

{a href="/kultur-samfund/barnaby-forever"}Barnaby forever{/a}
{/div}

{/li}
{/ul}
{/div}

{/div} {!-- /.view --}
{/div}

{/div}
{/div}
{/div}
{/div}
{div class="frontpage-main-wrapper col col-six last"}
{div class="panel-col-first col col-four panel-panel"}
{div class="inside"}{div class="panel-pane pane-views-panes pane-vdk-frontpage-panel-pane-2" id="main-content-image-list"}

{h2 class="pane-title"}Seneste nyheder{/h2}

{div class="pane-content"}
{div class="view view-vdk-frontpage view-id-vdk_frontpage view-display-id-panel_pane_2 main-content-list view-dom-id-8 view-vdk-frontpage view-id-vdk_frontpage view-display-id-panel_pane_2 view-dom-id-8"}

{div class="view-content"}
{ul class="image-list image-left col col-four"}
{li class="col col-four clearfix first odd"}

{div class="content-list-image col col-one"}

{a href="/teknologi/det-er-svaert-gore-det-i-rummet" class="imagecache imagecache-140x105 imagecache-linked imagecache-140x105_linked"}{img src="http://videnskab.dk/sites/all/files/imagecache/140x105/article_images/6570b490-13c7-43f6-ab71-1df5265f2212.jpg" alt="" title="" class="imagecache imagecache-140x105" width="140" height="105" /}{/a}
{/div}

{div class="section-label"}

{a href="/teknologi"}Teknologi{/a}
{/div}

{h3 class="title"}

{a href="/teknologi/det-er-svaert-gore-det-i-rummet"}Det er svært at 'gøre det' i rummet{/a}
{/h3}

{div class="node-metadata"}

{span class="publication-date"}{span class="date-display-single"}12. Juni 2008 kl. 02:45{/span}{/span}
{span class="comment-icon-link comment-count"}Kommentarer (2){/span}

{/div}

{div class="subheader"}

Efter at wc’et om bord på den internationale rumstation gik i stykker 21. maj, blev spørgsmålet atter aktuelt: Hvordan ’gør’ de det der oppe?
{/div}

{/li}
{li class="col col-four clearfix even"}

{div class="content-list-image col col-one"}

{a href="/krop-sundhed/han-forsker-gore-en-forskel" class="imagecache imagecache-140x105 imagecache-linked imagecache-140x105_linked"}{img src="http://videnskab.dk/sites/all/files/imagecache/140x105/article_images/db7e2101-c55a-47ec-b6ec-8edaf24bb947.jpg" alt="" title="" class="imagecache imagecache-140x105" width="140" height="105" /}{/a}
{/div}

{div class="section-label"}

{a href="/krop-sundhed"}Krop & Sundhed{/a}
{/div}

{h3 class="title"}

{a href="/krop-sundhed/han-forsker-gore-en-forskel"}Han forsker for at gøre en forskel{/a}
{/h3}

{div class="node-metadata"}

{span class="publication-date"}{span class="date-display-single"}12. Juni 2008 kl. 01:44{/span}{/span}
{span class="comment-icon-link comment-count"}Kommentarer (0){/span}

{/div}

{div class="subheader"}

PORTRÆT: Intet i lægevidenskaben har betydet så meget for menneskets velvære som vacciner, mener ph.d.-studerende Peter Holst
{/div}

{/li}
{li class="col col-four clearfix odd"}

{div class="content-list-image col col-one"}

{a href="/krop-sundhed/aberne-gav-os-hiv" class="imagecache imagecache-140x105 imagecache-linked imagecache-140x105_linked"}{img src="http://videnskab.dk/sites/all/files/imagecache/140x105/article_images/1c38e7dd-197e-48bf-ade8-ad98a376fa48.jpg" alt="" title="" class="imagecache imagecache-140x105" width="140" height="105" /}{/a}
{/div}

{div class="section-label"}

{a href="/krop-sundhed"}Krop & Sundhed{/a}
{/div}

{h3 class="title"}

{a href="/krop-sundhed/aberne-gav-os-hiv"}Aberne gav os hiv{/a}
{/h3}

{div class="node-metadata"}

{span class="publication-date"}{span class="date-display-single"}12. Juni 2008 kl. 01:10{/span}{/span}
{span class="comment-icon-link comment-count"}Kommentarer (0){/span}

{/div}

{div class="subheader"}

Historien om hiv og aids handler hverken om konspirationer eller en pludseligt opstået sygdom. Vi har fået hiv fra aberne, og det skete allerede i 1930'erne, viser forskningen
{/div}

{/li}
{li class="col col-four clearfix even"}

{div class="content-list-image col col-one"}

{a href="/krop-sundhed/en-ny-skraemmende-sygdom-dukkede-op" class="imagecache imagecache-140x105 imagecache-linked imagecache-140x105_linked"}{img src="http://videnskab.dk/sites/all/files/imagecache/140x105/article_images/9447572c-3043-4e43-9b0a-fc6088632d9d.jpg" alt="" title="" class="imagecache imagecache-140x105" width="140" height="105" /}{/a}
{/div}

{div class="section-label"}

{a href="/krop-sundhed"}Krop & Sundhed{/a}
{/div}

{h3 class="title"}

{a href="/krop-sundhed/en-ny-skraemmende-sygdom-dukkede-op"}En ny skræmmende sygdom dukkede op{/a}
{/h3}

{div class="node-metadata"}

{span class="publication-date"}{span class="date-display-single"}12. Juni 2008 kl. 01:08{/span}{/span}
{span class="comment-icon-link comment-count"}Kommentarer (1){/span}

{/div}

{div class="subheader"}

I år er det 25 år siden, at hiv blev opdaget. Forud var gået et par år, hvor en mystisk ny sygdom kom på den internationale dagsorden
{/div}

{/li}
{li class="col col-four clearfix odd"}

{div class="content-list-image col col-one"}

{a href="/miljo-naturvidenskab/danske-forskere-finder-nyt-skud-pa-mammutstammen" class="imagecache imagecache-140x105 imagecache-linked imagecache-140x105_linked"}{img src="http://videnskab.dk/sites/all/files/imagecache/140x105/article_images/cc2c088b-9e0e-4661-8f7a-ed6c63053c80.jpg" alt="" title="" class="imagecache imagecache-140x105" width="140" height="105" /}{/a}
{/div}

{div class="section-label"}

{a href="/miljo-naturvidenskab"}Miljø & Naturvidenskab{/a}
{/div}

{h3 class="title"}

{a href="/miljo-naturvidenskab/danske-forskere-finder-nyt-skud-pa-mammutstammen"}Danske forskere finder nyt skud på mammutstammen{/a}
{/h3}

{div class="node-metadata"}

{span class="publication-date"}{span class="date-display-single"}11. Juni 2008 kl. 10:50{/span}{/span}
{span class="comment-icon-link comment-count"}Kommentarer (0){/span}

{/div}

{div class="subheader"}

Før troede man, at der kun fandtes en slags uldhåret mammut. Nu viser ny dansk forskning, at der var to. Potentielt kan der være tale om en helt ny art. Eller også er det blot en langt ude fætter.
{/div}

{/li}
{li class="col col-four clearfix even"}

{div class="content-list-image col col-one"}

{a href="/miljo-naturvidenskab/sommersolhverv-banker-pa-doren" class="imagecache imagecache-140x105 imagecache-linked imagecache-140x105_linked"}{img src="http://videnskab.dk/sites/all/files/imagecache/140x105/article_images/f7b2a522-6e48-4bdb-9594-9a825a80900a.jpg" alt="" title="" class="imagecache imagecache-140x105" width="140" height="105" /}{/a}
{/div}

{div class="section-label"}

{a href="/miljo-naturvidenskab"}Miljø & Naturvidenskab{/a}
{/div}

{h3 class="title"}

{a href="/miljo-naturvidenskab/sommersolhverv-banker-pa-doren"}Sommersolhverv banker på døren{/a}
{/h3}

{div class="node-metadata"}

{span class="publication-date"}{span class="date-display-single"}11. Juni 2008 kl. 10:24{/span}{/span}
{span class="comment-icon-link comment-count"}Kommentarer (2){/span}

{/div}

{div class="subheader"}

Lørdag den 21. juni har vi sommersolhverv og dermed årets længste dag. Hvor lang dagen er, afhænger dog meget af hvor du befinder dig.
{/div}

{/li}
{li class="col col-four clearfix odd"}

{div class="content-list-image col col-one"}

{a href="/sporg-videnskaben/aftensvaermere-taget-med-bukserne-nede" class="imagecache imagecache-140x105 imagecache-linked imagecache-140x105_linked"}{img src="http://videnskab.dk/sites/all/files/imagecache/140x105/article_images/ebef359a-9738-4e09-9ec8-7d89d6518983.jpg" alt="" title="" class="imagecache imagecache-140x105" width="140" height="105" /}{/a}
{/div}

{div class="section-label"}

{a href="/sporg-videnskaben"}Spørg Videnskaben{/a}
{/div}

{h3 class="title"}

{a href="/sporg-videnskaben/aftensvaermere-taget-med-bukserne-nede"}Aftensværmere taget med bukserne nede{/a}
{/h3}

{div class="node-metadata"}

{span class="publication-date"}{span class="date-display-single"}11. Juni 2008 kl. 10:10{/span}{/span}
{span class="comment-icon-link comment-count"}Kommentarer (0){/span}

{/div}

{div class="subheader"}

Hvad er det, der foregår på min husmur? spørger Jacob Blond fra Lejre med et billede, som han har sendt ind til videnskab.dk. Redaktionen tog bolden op og gik på jagt efter et svar.
{/div}

{/li}
{li class="col col-four clearfix even"}

{div class="content-list-image col col-one"}

{a href="/kultur-samfund/forskere-folger-i-nordboernes-fodspor" class="imagecache imagecache-140x105 imagecache-linked imagecache-140x105_linked"}{img src="http://videnskab.dk/sites/all/files/imagecache/140x105/article_images/1030_214.jpg" alt="" title="" class="imagecache imagecache-140x105" width="140" height="105" /}{/a}
{/div}

{div class="section-label"}

{a href="/kultur-samfund"}Kultur & Samfund{/a}
{/div}

{h3 class="title"}

{a href="/kultur-samfund/forskere-folger-i-nordboernes-fodspor"}Forskere følger i nordboernes fodspor{/a}
{/h3}

{div class="node-metadata"}

{span class="publication-date"}{span class="date-display-single"}11. Juni 2008 kl. 10:00{/span}{/span}
{span class="comment-icon-link comment-count"}Kommentarer (1){/span}

{/div}

{div class="subheader"}

Hvorfor udvandrede nordboerne pludseligt fra Grønland? Det forsøger forskere at finde svar på ved at kortlægge det liv, der blev levet i Middelalderens bebyggelser
{/div}

{/li}
{li class="col col-four clearfix odd"}

{div class="content-list-image col col-one"}

{a href="/kultur-samfund/derfor-hader-kvinder-fodbold" class="imagecache imagecache-140x105 imagecache-linked imagecache-140x105_linked"}{img src="http://videnskab.dk/sites/all/files/imagecache/140x105/article_images/bd73e373-cf3f-4e87-b6e8-f87c509ee978.jpg" alt="" title="" class="imagecache imagecache-140x105" width="140" height="105" /}{/a}
{/div}

{div class="section-label"}

{a href="/kultur-samfund"}Kultur & Samfund{/a}
{/div}

{h3 class="title"}

{a href="/kultur-samfund/derfor-hader-kvinder-fodbold"}Derfor hader kvinder fodbold{/a}
{/h3}

{div class="node-metadata"}

{span class="publication-date"}{span class="date-display-single"}11. Juni 2008 kl. 09:49{/span}{/span}
{span class="comment-icon-link comment-count"}Kommentarer (3){/span}

{/div}

{div class="subheader"}

Her under EM sidder mændene klistret til fjernsynsskærmen, mens kvinderne flygter langt væk. Videnskab.dk jagter en videnskabelig forklaring på kvindernes manglende fodbold-glæde.
{/div}

{/li}
{li class="col col-four clearfix last even"}

Punktum

En enkelt lille bitte rettelse. Dato'en for et indlægs oprettelse efterfølges af et komma i stedet for et punktum:18, februar 2011 kl. 05:17.

Hej Vibeke Tak for

Hej Vibeke

Tak for svaret

Venter så spændt på hvad der findes ud af.
Hilsen
Per

Vi er på sagen

Godt I kan holde os til ilden :-)
Vibeke, Videnskab.dk

Det er vi da kede af

Hej Martin
Du har ret i, at der har været flere gentagelser. Udviklerne mener at have fundet fejlen, så det ikke gentager sig. Men kig forbi engang imellem, og så kan du jo overveje et nyhedsbrev igen, når vi får søsat et med en lavere frekvens end dagligt.
Vibeke, Videnskab.dk

Jeres afmeldingssystem virker ikke!

Jeg har nu 3 gange meldt denne tråd fra, men jeg får alligevel notifikationer for hvert indlæg!

Det må I nok lige få kigget på :)

Hmmm... Det kigger vi på

Hej Per
Jeg kan ikke komme med en forklaring på stående fod, men sender dit spørgsmål videre til nogen, der er klogere end jeg, og så vender vi tilbage.
Vibeke, Videnskab.dk

Nyhedsbrev med forskellig afsender???

Jeg får nyhedsbrev hver dag med forskellig afsender i min indbakke: den 16. feb. Videnskab.dk [info=videnskab.dk@mcsv176.net]; på vegne af; Videnskab.dk [info@videnskab.dk]
den 17.feb Videnskab.dk [info=videnskab.dk@mcsv171.net]; på vegne af; Videnskab.dk [info@videnskab.dk]

Det er følgende der er forskelligt:
[info=videnskab.dk@mcsv176.net];
[info=videnskab.dk@mcsv171.net];

Jeg har oprettet en regel til anden mappe for modtagelse. Men alligevel kommer det næste i min indbakke uden at blive ført til den oprettede mappe i mit postprogram. Microsoft Outlook

Ret irriterende at skulle oprette ny regel hver gang I udsender det daglige nyhedsbrev.

Må kunne gøres bedre ved kun at bruge en afsender adr. i jeres udsending af nyhedsmail.

Vi er glade for indspark

Det er helt klart en hjælp - og vi forlader os bestemt på, at I brugere hjælper med at finde fejlene. Ville gerne rette hurtigere endnu :-)
Vibeke, Videnskab.dk

Nå, jeg afmelder bare

Nå, jeg afmelder bare nyhedsbrevet og kigger forbi en gang imellem.

Re: Vi er på sagen

Hej Lars.

Det er jeg ikke i tvivl om, og kommer kun med hints til fejlfinding.

Jeg har selv arbejdet med bla. fejlfinding i 30+ år, og ved det kan være et sandt helvede at finde.

Derfor mine hints, for hvis man kan genskabe en fejl, kan man finde den og dermed også rette den.

Det er med andre ord ikke en kritik, men forhåbentlig en hjælp til at pinpointe problemet.

Opfølgning gamle nyheder.

Det handler nok om paging, for nu har jeg fået den igen.

Men paging nederst indikerer at jeg står på 'side' 423 i oversigten, så det er nok i denne funktion bøffen skal findes.

Ved klik på 'første' kommer jeg til nye nyheder, men side 4 er fremhævet, og efterfølgende klik på side 1 bringer mig til den aktuelle forside.

Nok for nu, der er ledetråde nok til at fejlfinde....

Vi er på sagen

Hej Stig
Vi er opmærksomme på problemet, og arbejder hårdt på at finde en løsning.

Re: Re: Har lige oplevet deja vu.

Efter send af ovennævnte kommentar, klikkede jeg på logoet, og der kom gamle nyheder frem.

Disse er fra 24. april 2008 og bagud.

Håber i finder fejlen, ellers må man nærlæse datoerne ;)

Re: Har lige oplevet deja vu.

Hov, det var vist lidt kort for hovedet.

Det har intet med nyhedsbreve at gøre, men 'Seneste nyheder' på forsiden.

Hvis jeg finder en mønster (dvs. mulighed for genskabelse), vender jeg tilbage.

Har lige oplevet deja vu.

For lidt siden fik jeg nyheder for 3. februar og bagud, så problemet eksisterer åbenbart stadig.

Re: re:en af hvor mange?

Kim,

Ligesom Lisbeth kunne jeg godt tænke mig, at du uddyber hvem der er 'vi' og 'os', og på hvilken måde du repræsenterer videnskab.dk.

Det er ok, at du er træt af mine indlæg, og jeg har jo fortalt, at i samme øjeblik mine teorier kan falsificeres, så stopper jeg øjeblikkeligt.

Jeg mener nu ikke jeg har 'svinet' nogen til, men stillet kritiske spørgsmål, vel vidende de ikke kan besvares.

Formålet er ikke at 'svine til', som du udtrykker det, men at få mine medmennesker til at tænke over tingene.

I øvrigt mener jeg ikke jeg har 'svinet' nogen til, men hvis du husker det gamle ordsprog:
"Som man råber i skoven, så får man svar",
så vil du observere, at jeg godt kan finde på at lave grin med gældende teorier, ganske på samme måde som du laver grin med mine teorier.

Dog har du ikke magtet at falsificere mine teorier, uvist af hvilken årsag.

1) Du læser/forstår ikke hvad jeg skriver, men vælger et angreb.
2) Du forfølger din egen teori, og fornægter alle andre.
3) Du har sat dig for at recitere de 'gamle skriftruller', uagtet nye observationer/data.

* At læse indlæg..
Der er jo ikke nogen der tvinger dig til at læse mine indlæg.
På min PC findes der både scroll og page-down, så man let og elegant kan springe over.

Rewinder vi tiden til anno '95, var båndbredde begrænset, så da gav det mening at holde sig i korte vendinger.

I dagens Danmark har stort set alle fri trafik, så det er ikke et kardinalpunkt.

re:en af hvor mange?

Vi er nogen der snakker sammen bl.a.via e-mail

Hvad du syntes og hvad du gør skal du bare forsætte med og ikke lade dig påvirke fordi nogle af os er lidt trætte af Stig.

Hvor mange og hvem vedkommer tilgengæld ikke dig - men vi er en del der er blevet grundigt svinet til igennem et stykke tid og nu giver vi os selv en pause uden Stig indlæg.

en af hvor mange?

Nu startede jeg min net debat tid på Usenet for ca 100 år siden (og genkender et par navne her forresten...)

så jeg ved en del om hvordan folk indimellem opfører sig eller ikke.

Men jeg kender også den med at "man" pludselig er en del at et flertal.. somme tider bestående af ... sig selv... der synes at NU ER DET NOK.

Findes der et hemmelig underforum her på sitet hvor vi kan stemme om hvorvidt vi synes om Stig eller ej? Jeg er ikke blevet spurgt i al fald.

Og jeg vil overhovedet ikke gå ind i diskussionen om hvorvidt Stig's indlæg var for groft eller ej. Jeg har MIN mening om det og den kommer sådan set kun mig selv ved så længe jeg ikke offentligt har støttet den ene eller den anden front.

Men at melde ud at "det er vi mange der synes" - så vil jeg gerne vide hvem "de mange" lige nøjagtigt er?! Ellers er det på linje med nogle postulerede spanske rotteforsøg..: Et postulat uden indhold! Uredeligt!

Der er flere gentagelser,

Der er flere gentagelser, fx

Døde sæler skal afsløre gammel luftforurening
Kontrol med forskningen saboteres af forvaltningen
Barnaby forever

Jeg har tidligere givet udtryk for min holdning til thumbs down

(jeg kan ikke lide dem), men jeg synes godt at der kunne gives mulighed for thumbs up - i betydningen jeg er glad for at have læst dit indlæg :-)

Gentagelser er absolut ikke standard

Mig bekendt har der kun været en enkelt gentagelse af historier fra dag til dag, nemlig den nederste historie om hvalhajen i dagens nyhedsbrev. Det skyldtes tekniske vanskeligheder, og jeg kan kun beklage. Under normale omstændigheder bruger vi ikke gentagelser fra de forrige nyhedsbreve.
Vibeke Hjortlund, Videnskab.dk

Jeg synes altså at et dagligt

Jeg synes altså at et dagligt nyhedsbrev er for meget! Især fordi de fleste af historierne blot er gentagelser fra de forrige breve.

Det vil derfor være kærkomment med fx et ugentligt nyhedsbrev. Og et emneopdelt abonnement er naturligvis endnu bedre, men mindre kan gøre det.

Nyhedsbreve og dybden i diskussionerne

@ Martin
Hvad mener du med, at du bliver tæppebombet? Hvis du får flere end et nyhedsbrev dagligt, har vi et problem, som skal løses. Og så siger jeg pænt tak for, at du gør os opmærksom på det. Den daglige frekvens har hidtil været eneste mulighed for nyhedsbreve herfra, men vi overvejer, hvordan vi kunne tilbyde nyhedsbreve med forskellig frekvens og emner. F.eks. et ugentligt nyhedsbrev og nyhedsbreve inden for den emnekategori, man interesserer sig for - krop&sundhed, naturvidenskab osv.

@Kim
Angående pointen om, at diskussionerne kan blive så dybe, at flertallet hægtes af. Den bekymring har vi også på redaktionen. Hensigten med debatten er, at den kan fungere både til videndeling og holdningsudvekslinger. Desværre fungerer den ikke altid efter hensigten, med det resultat at mange skræmmes væk - nogen fordi de er overvældede, andre fordi de får et hak i tuden af dem, der mener at vide bedre. Det er ikke meningen. Vi hedder nok Videnskab.dk, men det handler om formidling af forskning og videnskab på et niveau, hvor alle kan være med.

Når det er sagt, vil vi også meget gerne give plads til de dybe diskussioner, hvor specialviden bliver bragt i spil. De er vigtige, for de føjer væsentlig kvalitet til sitet. Det er en kvalitet, at man i debatten kan få ekstra viden og en ekstra dimension på det øvrige indhold. Der er ingen klar løsning på dilemmaet. På redaktionen overvejer vi blandt andet, om vi ved at etablere en forum-model af en slags kan give plads til de dybe og mget fagspecifikke diskussioner, så de ikke skræmmer almindelige mennesker fra at deltage.

Meget vil dog i færste ombæring være vundet ved, at man udviser tolerance og rummelighed i debatten :-)

Vibeke Hjortlund, Videnskab.dk

Seneste fra Videnskab.dk

Grønlandske stemmer

Majken Djurhuus Poulsen, ph.d.-studerende ved GEUS i Grønland.

Læs mere om Majkens forskning her: Grønland vil give rubiner fødselsattest

Tema om fremtiden for grønlandsk forskning

Det læser andre lige nu

Abonner på vores nyhedsbrev

Når du tilmelder dig, deltager du i konkurrencen om lækre præmier.

Seneste blogindlæg