Annonceinfo

Forskerundersøgelser er journalistisk inspiration

UGENS VINDER bruger Videnskab.dk som faglig inspiration og lærerig underholdning. Hun er en travl journaliststuderende med hang til det sociale.

Emner:
Ugens vinder bruger Videnskab.dk som inspiration til studieopgaver. (Foto: Colourbox)

Majken Nielsen er 24 år og journaliststuderende på Syddansk Universitet. Hun er i øjeblikket i praktik på dagbladet Børsen, hvor hun får lov til at udfolde sine journalistiske talenter.

»Det var i forbindelse med studiet, at jeg begyndte at bruge Videnskab.dk. Nogle gange var der forskerundersøgelser, der var super gode som historier til studieopgaver.«

Majken fortæller om et konkret tilfælde, hvor en historie på hjemmesiden endte som en studieopgave:

»Jeg lavede en radioopgave ud fra en undersøgelse fra Videnskab.dk, hvor en overlæge havde påvist, at danske kvinders drengebørn havde større risiko for at få testikelkræft end andre nationaliteter, da danske kvinders modermælk indeholder pesticider og andre stoffer. I den forbindelse var Videnskab.dk yderst relevant.«

Udover at kunne benytte historier i forbindelse med sit studie, er det den særlige kombinationen af det lærerige og det underholdende, der gør Videnskab.dk til et spændende medie.

»Ofte er der også historier, der får smilet frem på læben. Det er blandingen af de alvorlige og sjove historier, jeg godt kan lide. Det er en god afveksling.«

I sin fritid holder Majken af at lave middag til vennerne, rejse - når der er råd til det, træne, læse, tage til koncerter, og ikke mindst, som de fleste travle studerende kan genkende, drikke god kaffe.

Som ugens vinder bestemmer man selv, hvilken af disse præmier man vil have. Majken har valgt et par Altec Lansing høretelefoner, der skal kobles til musikafspilleren, så hun har god musik i ørerne, når hun træner.

Tillykke til Majken!

Du kan også deltage i konkurrencen om ugens præmie ved at tilmelde dig nyhedsbrevet fra Videnskab.dk.

Vi trækker hver uge lod om en præmie blandt nyhedsbrevmodtagerne.

Log ind eller opret konto for at skrive kommentarer

Seneste fra Videnskab.dk

 • Fangede du dagens aprilsnar?

  Vores læsere gætter vidt og bredt på, hvad dagens aprilsnar fra Videnskab.dk egentlig er. Her får du svaret.
 • Ny kanal for videnskabs-tv ser dagens lys

  En ny tv-kanal her på Videnskab.dk giver dig adgang til forskningsnyheder via levende billeder. SDU og Videnskab.dk er nemlig gået sammen om at lave forsknings-tv på nettet.
 • Bliv klogere på fremtidens samfund

  Som optakt til Science in the City-festivallen har Videnskab.dk samlet en række artikler om de forskellige temaer, som du kan se ved at følge linkene i artiklen.
  Bringes i samarbejde med EuroScience Open Forum 2014
Annonceinfo
Aktuel Naturvidenskab

Det læser andre lige nu

Annonceinfo

Annonceinfo

Abonner på vores nyhedsbrev

Når du tilmelder dig, deltager du i konkurrencen om lækre præmier.

Mest sete video

Annonceinfo

Seneste kommentarer

Seneste blogindlæg

Annonceinfo