Annonceinfo

Forskerspire tager prisen

UGENS VINDER: Den 19-årige forskerspire Anna Julie Juhl undersøger, om man kan oprette en database over frivillige til videnskabelige forsøg. Projektet har ført hende til videnskab.dk, hvor hun nu har vundet ugens præmie.

Emner:
De unge, der deltager i Projekt Forskerspirer, forsker i alt - lige fra modetrends til kræftceller. (Foto: Colourbox)

Som deltager i Projekt Forskerspirer er 19-årige Anna Julie Juhl sulten efter viden om forskning, og den finder hun blandt andet på videnskab.dk.

»Jeg tilmeldte mig videnskab.dk's nyhedsbrev, fordi jeg er med i Projekt Forskerspirer, og videnskab.dk har mange relevante artikler til netop det formål,« siger Anna Julie Juhl, der går i 2.g på Munkensdam Amtsgymnasium i Kolding.

Projekt Forskerspirer, som styres af en gruppe engagerede gymnasiefolk og finansieres af Undervisnings- og Videnskabsministeriet, giver 2. årselever på gymnasier og 1. års HF'ere en mulighed for selv at prøve, hvordan det er at være forsker. Eleverne kan deltage med deres forskningsprojekt og konkurrere om at vinde titlen som 'Året Forskerspirer'.

Anna Julie har ikke vundet den pris endnu, men har undervejs sikret sig den præmie, videnskab.dk ugentligt udlodder til sine nyhedsbrevmodtagere. Konkurrencen om at blive Årets Forskerspire afgøres i december, og hun er godt i gang med sit individuelle projekt.

»Det skal beskrive, om det er muligt at oprette en database til registrering af frivillige til videnskabelige forsøg,« fortæller Anna Julie og fortsætter:

»Jeg vil undersøge, hvordan man kan kommunikere budskabet om at tilmelde sig videnskabelige forsøg ud til de rette målgrupper.«

Der er ingen krav til, hvilke højniveaufag man har for at deltage i Projekt Forskerspirer, og alle videnskabelige områder er velkomne.

»Projekterne strækker sig helt fra "Udviklingen i modetrends" til "Kræftcellernes evige ungdom",« beretter ugens vinder.

Tillykke til Anna Julie Juhl, der har valgt, at hendes præmie herfra skal være et årsabonnement på Illustreret Videnskab. Videnskab.dk ønsker Anna Julie og de andre forskerspirer held og lykke med projekterne.

Seneste fra Videnskab.dk

Abonner på vores nyhedsbrev

Når du tilmelder dig, deltager du i konkurrencen om lækre præmier.
Annonceinfo

Hvordan ser Jorden ud fra rummet?

Det læser andre lige nu

Annonceinfo

Spørg Videnskaben

Annonceinfo

Mest sete video

Seneste kommentarer

Seneste blogindlæg