Udviklingsafdeling

Videnskab.dk's udviklingsafdeling skal understøtte og udvikle den faglige formidling og videnskabsjournalistikken på Videnskab.dk og i de øvrige forsknings- og formidlingsmiljøer i Danmark. 

Afdelingen samarbejder med universiteter og forskningsfonde om at finde nye bud på, hvordan man kan levere hardcore evidensbaseret viden i en digital verden, hvor der sjældent er tid til fordybelse.

Vi arbejder ud fra to hovedprincipper:

  1. Det skal være praksisnær formidling. Det vil sige, at afdelingen undersøger og udvikler konkrete metoder, som forskningsformidleren kan benytte sig af.
     
  2. Målet er at skabe metoder, der hviler på et solidt evidensbaseret grundlag. Både nye og gamle tiltag testes, ofte i direkte samarbejde med forskere i faglig formidling og journalistik.

Kontakt:

Følg med

Du kan holde dig opdateret om nyt inden for forskningsformidling på Facebook-siden for vores håndbog 'Slip din viden løs'.

Har du en idé til en ny formidlingsformat eller et nyt projekt - eller søger du hjælp til et kursus, en workshop eller konkrete formidlingsprodukter - så kontakt udviklingschef Peter Hyldgård: phy@videnskab.dk, tlf: 20 87 77 56. 

Se også kontakt for de enkelte aktivteter nedenfor - eller på oversigten: Find en medarbejder

Funktioner:

Ud over disse opgaver tager udviklingsafdelingen sig også af

- konkrete formidlingsopgaver for forskningsmiljøer og øvrige vidensorganisationer, og

- drift og udvikling af den tekniske platform for Videnskab.dk.