Ubemandet flyvemaskine flyver uden hjælp
En amerikansk fly-producent har designet et ubemandet fly, der kan lette som en helikopter, men flyver som et fly - helt uden hjælp.

Den amerikanske flyfabrikant MLB Company har designet en ny type UAV (Unmanned Aerial Vehicle, det vil sige Ubemandet LuftFartøj), der uden hjælp kan lette lodret som en helikopter, men flyver som et fly.

Fartøjet hedder V-Bat og har en motor, der er større end en motoren på en plæneklipper, men mindre end en motorcykelmotor. V-Bat kan flyve over 180 km i timen i mere end fem timer, hvilket giver flyet en rækkevidde på over 900 kilometer. I denne video forklarer firmaets direktør, hvordan det virker.

Videorettigheder tilhører Stephen Morris.

Lyt på Videnskab.dk!

Hver uge laver vi digital radio, der udkommer i form af en podcast, hvor vi går i dybden med aktuelle emner fra forskningens verden. Du kan lytte til den nyeste podcast i afspilleren herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Har du en iPhone eller iPad, kan du finde vores podcasts i iTunes og afspille dem i Apples podcast app. Bruger du Android, kan du med fordel bruge SoundClouds app.
Du kan se alle vores podcast-artikler her eller se hele playlisten på SoundCloud