Annonceinfo

Oplev den danske økoræs-triumf

VideoTo danske hold havde både op- og nedture til Shell Eco-marathon. Her kan du i billeder og video opleve, hvordan det gik.

Shell Eco-marathon er de ingeniørstuderendes Roskilde Festival. I modsætning til Roskilde er luften ikke fuld af spruttåger og urinstøv, men oliedunst og hamren og banken fra hundredvis af motorrum.

De studerende har hver deres lejr, hvor de er samlet omkring deres projekt. Flere lejre har deres eget musiksystem og fylder langt ud på midtergangen.

De er tilmed også sent oppe, når de står og knokler med at få deres biler klar til at give de andre biler brændstoføkonomisk baghjul. 

Om dagen går det så løs. Konkurrencen er hård, men kærlig. De to danske hold klarede det ualmindeligt flot i år. 

Det kan du se meget mere om ved at kigge på galleriet herover eller på de to videoer fra bilerne herunder, som gengiver noget af oplevelsen fra de rotterdamske veje. 

Videoerne herunder er fra henholdsvis Aalborg Universitets første gennemkørsel af ruten, og DTU Roadrunners første testkørsel som et time-lapse - sammenklip af et væld af billeder.

 

Log ind eller opret konto for at skrive kommentarer

Seneste fra ØKO-ræs

  • Oplev den danske økoræs-triumf

    To danske hold havde både op- og nedture til Shell Eco-marathon. Her kan du i billeder og video opleve, hvordan det gik.
  • Se de fedeste øko-racere

    Rotterdams gader har været fyldt med eksempler på meget anderledes udseende biler under Shell Eco-marathon. Her kan du se et udpluk af de fedeste brændstofbesparende biler.
  • 'Min kan køre længere end din!'

    For at undgå skænderier under Shell Eco-marathon har et effektivt hold matematiske kemikere stået klar til at sammenligne effekten af de forskellige brændstoffer. Hvordan kan man det?
Annonceinfo
Aktuel Naturvidenskab

Det læser andre lige nu

Annonceinfo

Spørg Videnskaben

Annonceinfo

Abonner på vores nyhedsbrev

Når du tilmelder dig, deltager du i konkurrencen om lækre præmier.

Mest sete video

Annonceinfo
Annonceinfo