Annonceinfo

Kattepote-problemet

De fleste katteelskere kender problemet: man forlader computeren et øjeblik, og straks ser Kisser sit snit til at trampe hen over tastaturet. Et fantastisk stykke software løser problemet.

Hvem kender ikke dette problem? Heldigvis kan PawSenseTM erhverves for kun 19,99 dollars. Og det fungerer glimrende til den nyeste version af Windows. (Foto: Remedios44)

Mange store opfindelser er gjort af folk, der er i stand til at opspore et problem, hvor ingen andre har søgt.

Chris Niswander er computerprogrammør og bor i Tucson, Arizona. Han er også glad for katte, og netop den kombination af interesser var, hvad der skulle til for at skabe PawSenseTM.

PawSenseTM er et lille program, der konstant lurer under Windows' overflade og holder øje med kombinationen af tastetryk på keyboardet.

Efter intense studier af kattes bevægelsesmønstre med særlig fokus på potens form har Chris Niswander fundet ud af, at den gennemsnitlige kattepote er større end en computertast og derfor har en tilbøjelighed til at påvirke flere nabotaster simultant.

I samme øjeblik programmet genkender en sådan ikke-menneskelig påvirkning på tastaturet, går det i aktion. En alarm med teksten "KATTEAGTIG INDTASTNING IDENTIFICERET" popper op på skærmen, tastaturet låses og et højt blæs af harmonikamusik sendes ud af computerens højttalere.

Døve og dovne katte

Fakta

VANVITTIGE VIDENSKABSMÆND

logo vanvittige videnskabsmænd til artikelboks

Vanvittige videnskabsmænd fylder både videnskabshistorien og populærkulturen.

Mændene og deres storslåede, men fejlslagne forsøg og pseudovidenskabelige krumspring præsenterer vi i denne serie.

Ni ud af ti huskatte lusker væk efter den omgang, og harddiskens data er igen i sikkerhed.

For at kunne genoptage sit arbejde ved tastaturet behøver man blot taste ordet "menneske." Sandsynligheden for, at en kat hacker programmet ved at træde på netop dét ord, grænser til det umulige, forsikrer PawSenseTM's skaber på sin webside.

Her er han også ærlig nok til at afsløre nogle af PawSenseTM's få svagheder. En døv eller meget doven kat kan eksempelvis vise sig at være immun over for programmets indbyggede forsvarsmekanismer.

Er formentlig baby-sikret

Til gengæld lover Chris Niswander, at også babyhænder vil blive identificeret korrekt. Han anbefaler dog, at man skruer lidt ned for lyden, for ikke at risikere at sønnike pådrager sig en livslang computerfobi.

Et særligt program, som sikrer computeren imod småbørn på forsvarlig vis, er under udvikling. Det hedder naturligvis BabySenseTM.

Det er god humor

Det er noget af det sjoveste jeg har læst i dag. Anede ikke at "katte-problemet" var så anerkendt et problem :)

Nu vader mine

Kun henover tastaturet fordi, de har lært- at sådan får de opmærksomhed. Min rødhvide gør det, når han vil ud.
Min tortie lavede det samm- og der lærte jeg (og Dell), at katte kan jokke på tastekombinationer, der 1) sletter lange indlæg og 2) kan tage lyden helt og aldeles af Dell computere. Ikke engang Dells supportcenter kender den tastekombination... :-(
 
Med hensyn tillyde- er det meget forskelligt. Min sort-hvide hunkat var totalt ligeglad- men fjernede så et par taster eller fem, hvis man ville fjerne hende.
Mvh
Tine- computer- og katteejer i 17 år....
 
 

Seneste fra Teknologi

 • Robotdragt skal give pensionister superkræfter

  Soldater bærer tit rundt på op til 50 kilo på ryggen, mens ældre kan have svært ved selv at løfte dagligvarerne hjem. Forskere på Harvard University forsøger at løse sådanne problemer med en ny robotdragt.
 • Kvantehukommelse - en nål i en høstak

  KRONIK: I de seneste år har forskere arbejdet intenst med udviklingen af en såkaldt kvantecomputer, som kan udnytte nogle af kvantefysikkens mest mystiske egeskaber til at løse svære problemer hurtigt.
 • Dansk center forebygger udmattede vindmøllevinger

  I Lyngby ligger Nordens største testlaboratorium. Her kan vindmøllevinger gå til eksamen i holdbarhed, så materialet, de er lavet af, kan gøres bedre til at klare efterårsstormenes rusketure. Alle led fra den største konstruktion til det mindste molekyle studeres.
  Bringes i samarbejde med Det Strategiske Forskningsråd
Annonceinfo

Det læser andre lige nu

Annonceinfo

Annonceinfo

Abonner på vores nyhedsbrev

Når du tilmelder dig, deltager du i konkurrencen om lækre præmier.

Mest sete video

Annonceinfo

Seneste kommentarer

Seneste blogindlæg