Annonceinfo

Grise og mennesker kan konkurrere på iPad’en

VideoEt nyt iPad-spil ved navn ’Pig Chase’, eller ’Grisejagt’, giver mennesker og grise mulighed for at interagere med hinanden i et spil, der kræver, at de samarbejder om et fælles mål.

I den ene ende sidder mennesket med sin iPad og skal styre en lille lyskugle på skærmen. I den anden ende står grisen i sin grisestald foran en stor skærm, hvor den kan styre den samme lyskugle ved at røre den med sin snude.

Mennesket og grisen skal sammen guide lyskuglen hen til et fælles mål, en trekant, og når det lykkes, udløser det et fyrværkeri af farver på begges skærme.

Grisens snude kan ses på iPad’en

Den nye iPad-app er udviklet i et samarbejde mellem Wageningen’s universitet i Holland, Utrechts kunstskole og en hollandsk forskergruppe, Wageningen UR Livestock Research, som arbejder specifikt med at udarbejde intelligente løsninger til kvæg.

Mens man spiller, kan mennesket se grisens snude bevæge sig henover skærmen, som om den befandt sig lige på den anden side.
I virkeligheden er der ingen begrænsninger på, hvor langt fra hinanden mennesket og grisen kan befinde sig, mens de spiller.

Potentialet i apps

Jeg er enig med Lisa i, at det da er spændende og en smule tankevækkende at udvikle en app til interaktion mellem mennesker og grise, og det viser jo meget præcist hvor meget man kan med apps. Det er kun kreativiteten som sætter grænser!

Jeg læste at Wordfeud er udviklet af en ung fyr på 28 år, og han omsætter for 34 millioner kr. om året nu. "Blot" ved at lave en digital version af et godt kendt brætspil. Det kan i øvrigt hentes på www.wordfeud.com og er super god underholdning.

Spændende

Jeg synes da det er et spændende socialt og anderledes eksperiment.

Når man skal lave apps er der flere måder.

1: Du laver den selv ved at lære at programmere, hvilket jo er en større udfordring, men samtidig gratis. Bogen "Learning Cocoa with Objective-C"
af James Duncan Davidson er rigtig god.

2: Du får nogen til det og hyrer et dansk firma til at stå for det hele. Såsom Onlimited, Greener Pastures eller andre. Dette kan så koste mange penge da programmører i Danmark jo ikke er billige og kan tage lang tid.

3: Du er selv en aktiv del af processen og outsourcer processen til f.eks. Kina. E-bogen "Den Komplette Guide til Succes i App Store" af Philip Mahler er til dem der vil dette. Læs mere på www.lavdinapp.dk

Mit råd er at sætte dig rigtig godt ind i det før du begynder på noget som helst.

Tror denne app i artiklen har været rigtig dyr at udvikle ikke bare pga. kamera osv, men også fordi der er server og der skal bruges netværk til det hele.

Hørte også om den

Ja jeg hørte også om den, men nu er jeg jo ny på Videnskab men hvad er der spændende i dette set fra et videnskabeligt synspunkt?

Forresten nogen der ved hvordan det kan lade sig gøre med flere spillere?
Derudover nogen der ved hvordan man laver apps?

Hørte om det i radioen

Jeg hørte om det i radioen, og rystede meget på hovedet og efter at have set video så kan jeg ikke lade vær med at ryste endnu mere. Jeg kan overhovedet ikke se formålet med det.

Seneste fra Teknologi

 • Live: Se rumstationen ISS puste sig op

  Et fleksibelt, udfoldeligt rummodul er blevet tilkoblet Den Internationale Rumstation (ISS), og nu skal BEAM-modulet udvide sig, så astronauterne kan svæve ud i den nye tilbygning. Følg livestreaming fra kl. 11.30.
 • Bærbare ultralydsskannere skal sikre hurtige diagnoser

  I fremtiden vil ultralydsskannere være små og bærbare, så patienter hurtigt kan blive scannet hvor som helst og når som helst. Det er målet med et omfattende højteknologisk projekt med parter fra både industri og forskning.
  Bringes i samarbejde med Innovationsfonden
 • Vandrende pind lærer robotten Hector at gå

  Vandrende pinde er lidt ligesom, ja, pinde der kan gå. Men de er også gode til forskning, fordi de bevæger sig langsomt. Nu har forskere undersøgt deres gang for at bygge en robot-pind, der kan gå som insektet.
Grønlandske stemmer

Bo Albrechtsen, museumsinspektør ved Grønlands Nationalmuseum, drømmer om at få et naturhistorisk museum i Grønland.

Tema om fremtiden for grønlandsk forskning

Spørg Videnskaben

Abonner på vores nyhedsbrev

Når du tilmelder dig, deltager du i konkurrencen om lækre præmier.

Seneste blogindlæg