Annonceinfo

Det Frie Forskningsråd

Det Frie Forskningsråd

Styrelsen for Forskning og Innovation
Bredgade 40
1260 København K

Telefon: 3544 6200 (kl. 8-16)

Email: fi@fi.dk

Videnskab.dk samarbejder med Det Frie Forskningsråd.

Det Frie Forskningsråd (DFF) støtter, inden for alle videnskabelige områder, konkrete forskningsaktiviteter, som er baseret på forskernes egne initiativer, og som styrker kvaliteten og internationalisering af dansk forskning.

Det Frie Forskningsråd giver endvidere forskningsfaglig rådgivning inden for alle videnskabelige områder til videnskabsministeren, Folketinget og regeringen.

Rådet bidrager desuden til at styrke formidling og anvendelse af forskningsresultater og deltager i internationalt forskningssamarbejde.

Nedenfor kan du læse artikler om projekter finansieret af Det Frie Forskningsråd.

 

Seneste artikler fra Det Frie Forskningsråd

Udgiv indhold
 • Hvem var grønlændernes forfædre?

  Nyt dansk forskningsprojekt skal kortlægge grønlændernes historie og finde ud af, hvem deres forfædre var. Det er ikke helt usandsynligt, at vi selv er iblandt dem.
  Bringes i samarbejde med Det Frie Forskningsråd
 • Danske forskere slukker celler for at kurere kræft

  Når en særlig type celler kaldet fibroblaster er aktive, spreder kræft sig i kroppen. Forskere er igang med at undersøge, hvordan de kan slukke for de aktiverede fibroblaster-celler. På sigt kan forsøgene måske føre til en kur mod ellers uhelbredelig kræft.
  Bringes i samarbejde med Det Frie Forskningsråd
 • Forskere skal afsløre farerne ved 'big data'

  Store databaser med statshemmeligheder – eller bare din søgehistorik på pc'en. Begge går de ind under begrebet 'big data', som eksempelvis kan gøre aktiemarkeder ustabile, hvis de bliver lækket. Nyt forskningsprojekt skal afdække, hvilken risiko 'big data' udgør.
  Bringes i samarbejde med Det Frie Forskningsråd
 • Internationalt panel: Dansk forskning er et imponerende sundt økosystem

  Den danske stat uddeler forskningsmidler på forbilledlig vis. Derfor er danske forskere nogle af de mest citerede i verden, konkluderer en ny international evaluering.
  Bringes i samarbejde med Det Frie Forskningsråd
 • Vacciner får fiskeorganer til at klistre sammen

  Forskere vil bruge stoffer fra menneske-vacciner til at forbedre vacciner til fisk i dambrug og havbure. I dag kan fiskevaccinerne have meget ubehagelige bivirkninger for fiskene, der risikerer sammenklistrede organer, misfarvninger og lavere vækst.
  Bringes i samarbejde med Det Frie Forskningsråd
 • Depressions-diagnoser er alt for upræcise

  Der eksisterer i dag ingen præcis definition på en depression, men det skal et nyt forskningsprojekt lave om på. En uklar diagnose kan betyde, at alt for mange går rundt med ubehandlet depression – og at lægerne udsteder antidepressiv medicin til folk, som slet ikke har en depression.
  Bringes i samarbejde med Det Frie Forskningsråd
 • Vi vil have en streng læge, når vi er syge

  Det danske sundhedsvæsen er begyndt at sætte patienternes ønsker i centrum. Overraskende viser et nyt forskningsprojekt, at en del patienter faktisk ønsker en streng læge, der fortæller dem, hvad de skal gøre.
  Bringes i samarbejde med Det Frie Forskningsråd
Annonceinfo

Seneste blogindlæg