Kort nyt

Kort nyt

Med 'Kort nyt' får du overblik over nyheder fra forskningens verden. De mest interessante begivenheder og fund - kort fortalt. Videnskab.dk's redaktion udvælger og resumerer det mest spændende, andre troværdige medier og forskningsinstitutioner har bragt. Husk dog vores guide til kritisk læsning af nyheder om forskning og især rådet om, at et enkelt, nyt forskningsresultat aldrig kan rumme den endegyldige sandhed. Det er derfor en god idé at holde sig for øje, hvad anden forskning på området viser, og vi henviser altid til den oprindelige kilde, så du kan dykke yderligere ned i detaljer og forbehold.

Cannabis kan hjælpe børn med epilepsi

Annonce:

Effekten af cannabis for forskellige grupper af patienter har været et meget omdiskuteret emne den seneste tid. Indtil videre har danske læger nægtet at udskrive det til deres patienter, fordi der har manglet dokumentation for effekten.

Men nu viser et stort engelsk-amerikansk forskningsprojekt, at CBD – den ikke-euforiserende del af cannabis-planten – har en effekt på nogle typer af epilepsi. Det skriver dr.dk.

Det nye studie blev præsenteret til American Epilepsy Society’s årsmøde.

Op mod halvdelen af forsøgspersonerne fik færre anfald, når de tog cannabisolien, viser studiet. De oplevede op til en halvering af deres anfald. Desuden blev flere af patienternes kognitive færdigheder forbedret.

Forskerne bag det nye studie har fulgt patienter med nogle af de sværeste former for epilepsi, nemlig Dravet og Lennox Gastout Syndrom. De fleste af studiets forsøgspersoner var børn.

Firmaet, som har lavet den cannabisolie, der blev brugt i studiet, er nu gået i gang med at søge om markedsføringstilladelse til at sælge olien i USA og Europa, skriver dr.dk.

lsd

Annonce: