Baggrund

Videnskab.dk udspringer af 'Tænketanken vedrørende forståelse for forskning', nedsat af tidligere videnskabsminister Helge Sander med henblik på at øge interessen for forskning i det danske samfund. Sitet blev lanceret i 2008. Inspiration er blandt andet hentet hos det norske medie forskning.no, som i dag er en af Videnskab.dk faste samarbejdspartnere.

Uafhængigt medie

Videnskab.dk bringer artikler, som er researchet og skrevet af sitets uafhængige redaktion, samt bidrag fra forskere. I tillæg til nyheds- og featureartikler fra redaktionen byder Videnskab.dk på artikler skrevet af forskerne selv på ForskerZonenKort Nyt med et overblik over forskningsnyheder i andre medier, Spørg Videnskaben med svar på spørgsmål fra brugerne, løbende debat under artiklerne med meget mere. Hvert år kårer Videnskab.dk sammen med brugerne Årets Danske Forskningsresultat.

Sammen med vores norske partner, Forskning.no, udgiver Videnskab.dk det engelsksprogede medie ScienceNordic, hvor indhold fra Videnskab.dk bringes i en oversat udgave til et internationalt publikum. 

Videnskab.dk drives efter publicistiske principper og er anerkendt som et troværdigt nyhedsmedie i det danske samfund. I 2010 blev Videnskab.dk hyldet som ‘bedste nye publicistiske initiativ’ med henvisning til kvalitetsjournalistik og effektiv videnformidling af Foreningen af Danske Interaktive Medier. Videnskab.dk er tillige blandt de mest citerede specialmedier i Danmark.

Brugere

Videnskab.dk henvender sig til alle, men har særligt fokus på de unge og benyttes ofte som inspiration til undervisningen i gymnasieskolerne og folkeskolens udskoling. Omkring en fjerdedel af de besøgende på Videnskab.dk er studerende. Udover den unge målgruppe bliver Videnskab.dk også i høj grad besøgt af forskere, journalister og undervisere samt naturligvis af de mange, der bare er nysgerrige, videbegærlige og fascinerede af videnskabens verden.

Videnskab.dk skriver om forskning i et let og levende sprog uden at gå på kompromis med substansen. 

Primo 2016 besøgtes Videnskab.dk månedligt af omkring 800.000 unikke brugere, som tegnede sig for omkring 2,5 mio. sidevisninger. Videnskab.dk ligger i Top 50 over de mest besøgte danske websites.

Organisering

Videnskab.dk’s redaktion har hjemme i Valby og består af 10 ansatte samt journalistpraktikanter, studentermedhjælpere, projektmedarbejdere og freelancere.

Videnskab.dk har sit økonomiske fundament i en årlig finanslovbevilling på 2,5 mio. kr. gennem Styrelsen for Forskning og Innovation. Derudover støttes Videnskab.dk  økonomisk af bl.a. Det Frie Forskningsråd, Innovationsfonden og Kulturministeriet, og der udøves indtægtsdækket virksomhed eksempelvis ved salg af kurser i forskningsformidling for forskere.

Rent organisatorisk er Videnskab.dk institutionelt forankret hos Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.