Om forfatteren

Pelle Guldborg Hansen

ph.d., lektor og adfærdsforsker, Institut for Kommunikation, Virksomhed og Informationsteknologier, Roskilde Universitet.

Pelle Guldborg Hansen er adfærdsforsker på Roskilde Universitet.​Han er ligeledes direktør for ISSP – The Initiative of Science, Society & Policy ved Roskilde Universitet og Syddansk Universitet, formand for Det Danske Nudging Netværk, medstifter af TEN – The European Nudge Network samt CE i iNudgeyou - The Applied Behavioural Science Group.
Pelle har en ph.d. i spilteoretisk modellering af sociale konventioner fra Roskilde Universitet i 2010. Han har sidenhen arbejdet med implementering af adfærdsøkonomi – især såkaldte ’nudge-interventioner’ – inden for en bred vifte af områder og industrier.

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Er du forsker, og vil du gerne formidle populært til den brede befolkning, kan du også blive skribent. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet, Arctic Hub og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Nudging: Hvordan ændrer folk adfærd?

Moderne adfærdsforskning er i gang med at besvare, hvorfor vi ofte fejler i at omsætte vores gode intentioner til handling. Den tilbyder også en ny tilgang, der i bedste fald kan løse problemer som for eksempel madspild og fedme – og i værste fald kun kan købe os tid til at finde på endelige løsninger.

En måde at få folk til at ændre adfærd på - uden løftede pegefingre - er for eksempel de grønne fodspor, der kan ses ved københavnske skraldespande. (Foto: Colourbox)

Annonce: