Annonceinfo

Tiger vs. løve: Hvem ville vinde kampen?

VideoHvem er stærkest - en tiger eller en løve? Umiddelbart har man ikke lyst til at møde nogen af de store kattedyr i en mørk gyde, men hvad ville der egentlig ske, hvis man satte dem op imod hinanden? Se det i videoen her.

Videoen stammer fra www.livescience.com

Den ultimative ‘cat fight’: Hvad ville der ske, hvis man satte en løve og en tiger op imod hinanden? Hvem ville vinde? Det har Livescience undersøgt i serien 'Life's Little Mysteries'.

Konstellationen har faktisk fundet sted flere gange, end man lige skulle tro. Romerne satte afrikanske løver op imod asiatiske tigere i Colosseum til stor underholdning for pøbelen.

Et par kattekampe blev også sat i gang i de første årtier af det 20. århundrede, og i nyere tid har der fundet adskillige utilsigtede møder sted arterne imellem, hvilket hurtigt har ført til grusomme scenarier.

Men hvad er udfaldet af disse voldsomme møder? Hvem vinder?

Afhænger af den enkelte kat

Udfaldet afhænger fuldstændig af den enkelte kats styrker og svagheder, og møder tigeren en veloplagt løve på en god dag, så kan udfaldet godt være helt anderledes.

»Udfaldet af en kamp afhænger fuldstændig af individerne: deres baggrund, kampteknik og fysiologi,« fortæller Craig Saffoe, som er biolog og kurator for de store katte i the Smithsonian Zoo i Washington, D.C.

 

»Men hvis jeg skulle sætte mine penge på det, ville jeg give fordelen til tigeren.«

Løven har en fysisk fordel

Selvom en stor tiger sædvanligvis vil være større end de fleste løver, så har de to kattearter generelt nogenlunde sammenlignelige størrelser. En voksen afrikansk løve og en fuldvoksen bengalsk tiger vil begge veje i omegnen af 180-190 kg.

Løvens manke giver den dog en fysisk fordel, som tigeren ikke har – som en form for indbygget ’ringbrynje’ beskytter den løvens hals mod bid og kløer.

Desuden vokser løver op med kamp som en naturlig del af deres hverdag, hvorimod en tiger godt kan gå et helt liv uden at få afprøvet sine kræfter på en modstander.

Tigere er mere hensynsløse

Løvens naturlige indstilling til kamp kan dog også gå hen og blive dens største ulempe. Mens løver ofte kæmper mod rivaler i grupper af to eller tre hanner, så går tigerne altid enegang. De er med andre ord vant til at klare sig selv i livets strabadser.

Måske er det også grunden til, at tigere ofte er mere hensynsløse i deres kampstil. De går direkte efter struben, hvorimod løven gerne ’daffer’ lidt til modstanderen, før han går efter at ende kampen. 

Denne hensynsløshed vil i sidste ende formentlig give tigeren de bedste odds for at vinde den ultimative cat fight.

Hvordan det ser ud, når man sætter en tiger og en løve op imod hinanden, kan du se i videoen øverst i artiklen.

Usmageligt

I min optik er det at udnytte dyrets natur når man slipper to rovdyr løs på hinanden i et bur. Brutalt, ubehageligt og usmageligt.

Nu mangler der en del oplysninger

Om videoen, køn (ja løven er en han), alder og hvor god kondition dyrene er i. De har formentlig ikke haft god plads og god nok ernæring...

Jeg har godt nok kun huskatte, men ofte kan en lille hunkat bede en stor hankat om at pille af, ved at sætte en pote i dens ansigt. I mange år ledte vores matriark alle de andre med en jernpote i en lille trefarvet pelsvante.

I øvrig kan man ikke konkludere ret meget om dyr i fangenskab, der holdes på meget lidt plads= taberen kan umuligt slippe væk. Dyr i naturen afgør ofte kampe før, de er begyndt for alvor, ved at den part, der mener, den ikke kan vinde, bener væk. I fangenskab kan de jo ikke slippe væk.

Svaret burde vel tage udgangspunkt i hvordan, de asiatiske tigre og løver gør... Mange tror, løver= Afrika og tigre = Asien. De glemmer at romerne faktisk var med til at udrydde en god del dyrearter i Europa, (og Afrika) netop med deres cirkusforestillinger/dyrekampe.
Ikke at vi i nyere tid i Europa har været mindre bestialske, bjørnekampe, hundekampe og tyrekampe in mente.

Mvh
Tine

Seneste fra Miljø & Naturvidenskab

Grønlandske stemmer

Aviaja

»Det er vigtigt, at lokalbefolkningen uddanner sig, for bedre at være en del af udviklingen og bedre kunne tjene penge på viden i stedet for at tjene penge på tønder af olie«

Aviaja Lyberth Hauptmann, ph.d.-studerende på DTU.

Tema om fremtiden for grønlandsk forskning

Det læser andre lige nu

Spørg Videnskaben

Abonner på vores nyhedsbrev

Når du tilmelder dig, deltager du i konkurrencen om lækre præmier.

Seneste blogindlæg