Sumpskov genopstår på museum
Kom med bag kulisserne på New Yorks Naturhistoriske Museum og se museets stab af kunstnere slide for at gøre selvsamme kulisser så naturtro som muligt.

Virkelighedens kunstnere behøver ikke lade sig begrænse af andet end deres egen fantasi. Men på det Amerikanske Naturhistoriske Museum i New York er der ikke plads til gætværk.

Alle detaljer, fra farven og teksturen på træbarken til dyrenes ansigtsudtryk og Solens stilling på himlen skal godkendes af videnskabelige eksperter.

Følg med museumskunstner Steve Quinn om bag kulisserne i museets udstillinger, og se hvad der kræves for at genskabe en flere 100.000 år gammel sumpskovscene. For når først alle de videnskabelige detaljer er på plads, skal dioramaet også fremstå levende og ægte.

 

Filmet og produceret af Erik Ortlip. Supplerende billeder vises med tilladelse fra The American Museum of Natural History.

Lyt på Videnskab.dk!

Hver uge laver vi digital radio, der udkommer i form af en podcast, hvor vi går i dybden med aktuelle emner fra forskningens verden. Du kan lytte til den nyeste podcast i afspilleren herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Har du en iPhone eller iPad, kan du finde vores podcasts i iTunes og afspille dem i Apples podcast app. Bruger du Android, kan du med fordel bruge SoundClouds app.
Du kan se alle vores podcast-artikler her eller se hele playlisten på SoundCloud

Det sker