Sådan lærer du det periodiske system udenad
Umiddelbart virker det periodiske system måske langt, uoverskueligt og næsten umuligt at lære udenad. Men det kan faktisk lade sig gøre - se hvordan i denne video.

Hvis du blot en enkelt gang har stiftet bekendtskab med det periodiske system, så ved du, at det kan virke temmelig urealistisk at lære hele molevitten udenad til næste fysikprøve.

Men frygt ej; som sædvanlig står den skøre forskergruppe fra University of Nottingham på spring for at hjælpe - denne gang med en huskesang for det periodiske alfabet, som du kan høre i videoen ovenfor.

Hvis du ikke tidligere har stiftet bekendtskab med forskergruppen, kan du enten besøge dem på deres Youtube-kanal, på deres hjemmeside eller i Videnskab.dk's arkiver.

God fornøjelse!

Lyt på Videnskab.dk!

Hver uge laver vi digital radio, der udkommer i form af en podcast, hvor vi går i dybden med aktuelle emner fra forskningens verden. Du kan lytte til den nyeste podcast i afspilleren herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Har du en iPhone eller iPad, kan du finde vores podcasts i iTunes og afspille dem i Apples podcast app. Bruger du Android, kan du med fordel bruge SoundClouds app.
Du kan se alle vores podcast-artikler her eller se hele playlisten på SoundCloud

Det sker