Annonceinfo

Hvad er en flamme?

VideoHvordan forklarer man en 11-årig, hvad en flamme er? Det spørgsmål blev udgangspunktet for en videokonkurrence for forskere, og vinderen blev denne skægge - og højst pædagogiske - video.

Emner: , , , ,

Børn undrer sig sommetider over ting, som vi andre tager for givet. Og det var netop en 11-årigs undren, som lagde grund for en videokonkurrence for forskere, der gik ud på at forklare et barn, hvad en flamme egentlig er.

For hvad er det egentlig, der i første omgang får ilden til at opstå? Hvorfor har flammen, udover sin gule og rødlige farver, et blåligt skær? Og hvad er det, der gør, at man kan brænde sig noget så ubehageligt på selv en helt lille flamme fra et fyrfadslys?

Forklarer også indviklede begreber

Vinderen af konkurrencen blev denne video, som er udarbejdet af Ben Ames, ph.d. i kvanteoptik ved Innsbruck Universitet i Østrig.

I videoen forklares helt basale begreber som 'atomer', men ophavsmanden kaster sig også over at forklare mere indviklede udtryk som 'oxidering', 'pyrolyse' og ikke mindst 'kemiluminescens' på en måde, så selv en 11-årig kan være med.

Og måske kan de voksne også have brug for at få ajourført deres viden inden for basal kemi og fysik på en pædagogisk måde?

Fejlen er rettet

Tak, for kommentarerne. Beklager, hvis videoen ikke har virket i alle browser-versioner. Videoen er nu lagt ind på ny med en ny kode, hvilket skulle afhjælpe problemet. De øvrige videoer i systemet får samme tur.

Venlig hilsen

Redaktionen

Fejlen er rettet

Tak, for kommentarerne. Beklager, hvis videoen ikke har virket i alle browser-versioner. Videoen er nu lagt ind på ny med en ny kode, hvilket skulle afhjælpe problemet. De øvrige videoer i systemet får samme tur.

Venlig hilsen

Redaktionen

Google autorun

Problemet i Google er at videoen automatisk starter år man åbner artiklen - nr. 2 man kan ikke stoppe eller pause - ændre lydstyrken eller størrelsen - så.....

Nu har jeg afprøvet Firefox – Ixquick og DuckDuckGo samt Google og intet sted virker den ordentligt – sikke en omgang sjusk – sidst var det en artikel om Higgs der var fuld af fejl – måske skulle en redaktør lige tjekke Charlottes arbejde før det ryger på nettet

Safari browser fejl

I Safari browser ses kun ca. halvdelen af videobilledet, men den kan startes og pauses med mellemrumstasten.
Oplevelsen af videoen er begrænset til midten af billedet, alle fire kanter er skåret af.
Det samme gælder videoen med det roterende æg.
ØV!

Chrome Browser sidefejl!

Chrome viser ikke videoen her på siden men downloader den automatisk med det samme når man kommer hertil!

kom til at opdatere en enkelt gang så nu har jeg hentet to styks filmklip på henholdvis ~90mb.

Seneste fra Miljø & Naturvidenskab

Grønlandske stemmer

Aviaja

»Det er vigtigt, at lokalbefolkningen uddanner sig, for bedre at være en del af udviklingen og bedre kunne tjene penge på viden i stedet for at tjene penge på tønder af olie«

Aviaja Lyberth Hauptmann, ph.d.-studerende på DTU.

Tema om fremtiden for grønlandsk forskning

Det læser andre lige nu

Spørg Videnskaben

Abonner på vores nyhedsbrev

Når du tilmelder dig, deltager du i konkurrencen om lækre præmier.

Seneste blogindlæg