Annonceinfo

Fire forskere hylder Darwin

NY BLOG: I år er det 200 år siden, at Darwin blev født og 150 år siden, at han udgav bogen 'Arternes oprindelse'. I videnskab.dks nye blog vil fire forskere fortælle om Darwins betydning for deres forskning.

I år er det 200 år siden, at Darwin blev født (Foto: Turin Museum of Human Anatomy )

2009 er både Charles Darwins 200-års fødselsdag og samtidigt 150-års jubilæet for hans udgivelse af bogen 'Om arternes oprindelse', der stadig udgør hele fundamentet for vores videnskabelige forståelse for alt liv på jorden.

Det vil videnskab.dk selvfølgelig fejre med manér, og derfor starter vi nu bloggen Darwins hjørne, hvor fire forskere inden for hvert sit felt fortæller om, hvilken betydning Darwin har for deres forskning i dag.

Vi tager med lektor i adfærdsbiologi Trine Bilde fra biologisk institut, Aarhus Universitet ud på den afrikanske savanne for at studere sociale edderkopper i deres kamp for at overleve i den brændende sol.

Vi studerer oldgamle menneskeknogler sammen med ekstern lektor og gæsteprofessor i antropologisk biologi Pia Bennike ved Københavns Universitet for at blive klogere på menneskets opståen og udvikling igennem tiderne.

Og vi synker ned i dybhavet sammen med palæobiolog Mette Elstrup Steeman fra Københavns Universitet, der er en haj til uddøde hvaler. I det hele taget er hun klog på tidligere tiders liv på Jorden og ved alt om dinosaurer og andre store hvirveldyr.

Endelig vil lektor Peter Kjærgaard fra Institut for Filosofi og Idéhistorie på Aarhus Universitet kaste lys over hvordan Darwin har ændret vores opfattelse af livet igennem de sidste 200 år og give et indblik i den voldsomme modstand, som Darwin møder fra religiøse grupper den dag i dag. Han får æren af at skyde 'Darwins Hjørne' i gang.

Vel mødt på bloggen!

Hej på bloggen Jeg har en

Hej på bloggen

Jeg har en enkelt lille kommentar. I spørgeform!

Er der nogen, der nogensinde har set en ny art opstå ud fra en tidligere? Er sandheden ikke den, at Darwins ide kun forklarer intra-speciel variation? Og er det ikke slående, at selv de simpleste eencellede organismer lever i bedste velgående overalt på Jorden? Altså ikke er spor udkonkurrede. Holder diverse niche-teorier her??

Misforstå ikke dette. Jeg er IKKE kreationist, men jeg tænker, at Darwins teorisæt ikke på nogen måde forklarer livets udvikling.

CB

Seneste fra Miljø & Naturvidenskab

Det læser andre lige nu

Abonner på vores nyhedsbrev

Når du tilmelder dig, deltager du i konkurrencen om lækre præmier.

Mest sete video