Annonceinfo

Astronauter skal udforske underjordisk liv

VideoFremtidige astronauter skal trænes i at opholde sig i rummet ved at udforske dybe grotter i Sardinien. Mens de er der dernede, skal de udforske grotterne og lede efter underjordisk liv.

Emner: ,
Videoen stammer fra ESA (The European Space Agency)

Et nyt træningsprogram, Cooperative Adventure for Valuing and Exercising human behaviour and performance Skills – eller slet og ret 'CAVES' – skal forberede seks astronauter på fremtidige rejser i rummet.

Det skal foregå i dybe grotter under den italienske ø Sardinien, og mens astronauterne alligevel er dernede, skal de også lede efter underjordisk liv. Grotterne er nemlig ikke særlig godt kortlagt på nuværende tidspunkt.

Nyt kommunikationsudstyr skal testes

Ifølge den europæiske rumfartsorganisation ESA har udforskning af grotterne meget til fælles med det at rejse i rummet. Det gælder blandt andet den totale isolation fra verden udenfor, minimalt med privatliv, tekniske udfordringer og begrænsede ressourcer.

Astronauterne skal bruge de samme sikkerhedsanordninger, som bruges under en rumfærd, og de skal teste nyt kommunikationsudstyr.

Det underjordiske træningsprogram blev også brugt i fjor, og astronauter fra både Europa, USA, Japan og Rusland var med.

Hidtil ukendte områder skal udforskes

Først skal de seks udvalgte på en række kurser, og så bliver de sendt ned i grotterne i seks dage. De får kun lov til at bestille nye forsyninger en gang i løbet af opholdet, og det må kun foregå med 24 timers varsel til mandskabet over jorden til at forberede sendingen.

Astronauterne skal udforske hidtil ukendte områder i det omfattende grottenetværk og kortlægge deres rute nøjagtigt, så de kan komme trygt ud igen.

Den underjordiske rumrejse starter fredag 7. september. I videoen øverst i artiklen kan du se en video fra årets forberedelser, hvor flere af instrumenterne, som skal i brug, blandt andet illustreres.

Seneste fra Miljø & Naturvidenskab

 • Mød supersalamanderen, der var lige ved at æde dine forfædre

  Fundet af nye fossiler ender ofte som clickbait - men de fortjener bedre. De fortæller en uvurderlig historie om livets oprindelse og kan lede os på sporet af, hvordan virkelige dyr og økosystemer har udviklet sig.
  Bringes i samarbejde med The Conversation
 • Acceleratorer
 – fysikkens store maskiner

  Vor viden om naturen omkring os på det mikroskopiske og atomare plan skylder vi for en stor dels vedkommende opfindelsen og anvendelsen af acceleratorer. Disse enorme atomknusere har været en teknologisk kraftanstrengelse, der både har ledt til et omfattende internationalt samarbejde og til et meget væsentligt teknologisk spin-off.
  Bringes i samarbejde med 25 søforklaringer - Naturvidenskabelige fortællinger fra Søauditorierne
 • Den flyvende pilekvist

  Her følger en historie. Det er en historie om faglig nysgerrighed og opfindsomhed. Om udviklingen af en geofysisk metode, der viste sig at være en blomstrende forretning. Og om en gruppe forskere, der brændte for at få deres forskning ud i virkeligheden.
  Bringes i samarbejde med 25 søforklaringer - Naturvidenskabelige fortællinger fra Søauditorierne

Abonner på vores nyhedsbrev

Når du tilmelder dig, deltager du i konkurrencen om lækre præmier.

Bestil en forsker

Annonceinfo

Det læser andre lige nu

Annonceinfo

Spørg Videnskaben

Annonceinfo
Annonceinfo

Seneste kommentarer

Seneste blogindlæg