Annonceinfo

Astronauter skal udforske underjordisk liv

VideoFremtidige astronauter skal trænes i at opholde sig i rummet ved at udforske dybe grotter i Sardinien. Mens de er der dernede, skal de udforske grotterne og lede efter underjordisk liv.

Emner: ,
Videoen stammer fra ESA (The European Space Agency)

Et nyt træningsprogram, Cooperative Adventure for Valuing and Exercising human behaviour and performance Skills – eller slet og ret 'CAVES' – skal forberede seks astronauter på fremtidige rejser i rummet.

Det skal foregå i dybe grotter under den italienske ø Sardinien, og mens astronauterne alligevel er dernede, skal de også lede efter underjordisk liv. Grotterne er nemlig ikke særlig godt kortlagt på nuværende tidspunkt.

Nyt kommunikationsudstyr skal testes

Ifølge den europæiske rumfartsorganisation ESA har udforskning af grotterne meget til fælles med det at rejse i rummet. Det gælder blandt andet den totale isolation fra verden udenfor, minimalt med privatliv, tekniske udfordringer og begrænsede ressourcer.

Astronauterne skal bruge de samme sikkerhedsanordninger, som bruges under en rumfærd, og de skal teste nyt kommunikationsudstyr.

Det underjordiske træningsprogram blev også brugt i fjor, og astronauter fra både Europa, USA, Japan og Rusland var med.

Hidtil ukendte områder skal udforskes

Først skal de seks udvalgte på en række kurser, og så bliver de sendt ned i grotterne i seks dage. De får kun lov til at bestille nye forsyninger en gang i løbet af opholdet, og det må kun foregå med 24 timers varsel til mandskabet over jorden til at forberede sendingen.

Astronauterne skal udforske hidtil ukendte områder i det omfattende grottenetværk og kortlægge deres rute nøjagtigt, så de kan komme trygt ud igen.

Den underjordiske rumrejse starter fredag 7. september. I videoen øverst i artiklen kan du se en video fra årets forberedelser, hvor flere af instrumenterne, som skal i brug, blandt andet illustreres.

Seneste fra Miljø & Naturvidenskab

Grønlandske stemmer

Aviaja

»Det er vigtigt, at lokalbefolkningen uddanner sig, for bedre at være en del af udviklingen og bedre kunne tjene penge på viden i stedet for at tjene penge på tønder af olie«

Aviaja Lyberth Hauptmann, ph.d.-studerende på DTU.

Tema om fremtiden for grønlandsk forskning

Det læser andre lige nu

Spørg Videnskaben

Abonner på vores nyhedsbrev

Når du tilmelder dig, deltager du i konkurrencen om lækre præmier.

Seneste blogindlæg