Svar fra forskerne om Game of Thrones
Hvad gør Game of Thrones anderledes end andre fantasy-serier? Hvorfor slår forfatteren hele tiden hovedpersonerne ihjel? Og hvad kan vi egentlig lære af at bruge time efter time på at se Game of Thrones? Se forskernes svar her.

Medie-forsker Rikke Schubart tror, at Sansa får en vigtig rolle fremadrettet i Game of Thrones. Læs andre svar fra forskerne i chatten. (Foto: HBO)

Der har netop været premiere på sjette sæson af tv-serien Game of Thrones. En serie, der har været udsat for kritik og debat på grund af de rå mængder sex og vold, men som samtidig nyder enorm popularitet og gang på gang overrasker seerne.

Men hvad er det, der får Game of Thrones til at skille sig ud?

Det er et af de spørgsmål, som to medieforskere, som også er ivrige Game of Thrones-seere, har svaret på  i dag Videnskab.dk's Game of Thrones livechat.

Lektor Rikke Schubart fra Institut for Kulturvidenskaber på Syddansk Universitet har netop udgivet antologien ' Women of Ice and Fire: Gender, Game of Thrones and multiple Media Engagements'.

Lektor Helle Kannik Haastrup fra Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab på Københavns Universitet har skrevet et indlæg til samme antologi.

Begge er medieforskere og har skrevet blogindlæg på Videnskab.dk – blandt andet om Game of Thrones.

LÆS OGSÅ: 4 kneb, Game of Thrones bruger for at holde dig fast