Annonceinfo

Stem på den dårligste konspirationsteori

Nu har du muligheden for at være med til at kåre verdens dårligste konspirationsteori. Videnskab.dk har udpeget 10 kandidater.

Emner: ,

Så er det tid til at kåre verdens dårligste konspirationsteori.

Her på videnskab.dk har vi over længere tid gravet dybt i de videnskabelige facts om de mest etablerede og kontroversielle teorier, og vi har samlet det hele i et stort tema om konspirationsteorier.

Men nu skal der stemmes, selvom det har været noget af en kamp at få feltet på plads til kåringen.

De gode bud findes overalt i verden og i mange forskellige afskygninger, men vi har valgt at holde os til verden set her fra andedammen og at fokusere på rendyrkede konspirationsteorier i klassisk forstand.

Det betyder blandt andet, at vi har udeladt de mest kontroversielle forslag fra læserne om de politiske udmeldinger om masseødelæggelsesvåben i Irak eller kristendommens påstande om, at Gud skabte mennesket, Jorden og universet.

Tilbage står 10 kandidater, som har fortjent titlen på hver deres måde. Spørgsmålet er, hvilket argument skal veje tungest? Betyder det mest, at teorien tilsyneladende er totalt latterlig, eller at mange mennesker tror på den? At den strider mod historiske kendsgerninger, eller at den tvivler på nutidens sandheder? Du bestemmer. Du kan stemme ude til højre eller nede i bunden af artiklen.

Kandidaterne er - i vilkårlig rækkefølge:

1) Dronning Elizabeth er et krybdyr

Og hun er ikke alene, hvis man skal tro englænderen David Icke, som har grundlagt noget, der minder om en bevægelse, som er overbevist om, at krybdyr fra en anden dimension i rummet sidder på vigtige positioner overalt i vores samfund. Det engelske kongehus er inficeret, ligesom Bush-familien skulle bestå af fremmede væsner iklædt menneskekød og -hud.

De dinosauruslignende væsner bygger deres skal op enten via elektriske impulser eller ved at blande deres dna med menneskets. Ét af beviserne for teorien skulle være beretninger fra øjenvidner, der har set et ekstra øjenlåg, som Dronning Elizabeth en dag kom til at blinke med, eller værre endnu: Øjenvidner har decideret set dronningen forvandle sig til et krybdyr. Prinsesse Dianas død skulle i øvrigt være en del af et krybdyrritual.

Usandsynlig fordi: Beviset mangler. Og det er ganske enkelt svært at forestille sig, at kameraet fra BBC en dag opsnapper en dinosaurushale, der stikker ud under dronningens kjole.

2) Smølferne er opfundet af Stasi

Det giver mening, hvis man tænker lidt over det. De små blå, venlige smølfer lever i tegneserierne i et hyggeligt samfund uden vold og elendighed. Alle er på papiret lige, og det hele er styret af Gammelsmølf, som med Karl Marx-skæg og myndighed sørger for en fair fordeling af goderne. Sådan et univers må være opfundet af nogen, der vil gøre alle børn til kommunister, og det kunne for eksempel være den tidligere østtyske efterretningstjeneste Stasi.

Usandsynlig fordi: Beviset mangler. Smølferne blev desuden opfundet i Vesten af den belgiske tegner Pierre Culliford, bedre kendt som Peyo. Teorien minder til forveksling om tanken om, at Teletubbies og især den lilla Tinky Winky med rød håndtaske er sat i verden af BBC for at gøre alle børn homoseksuelle.

Mærkeligt lys, et flag der blafrer og en totalt sort nattehimmel, som burde være fyldt af stjerner. Landede USA virkelig på Månen i 1969, eller lavede de et fupnummer i et studie på Jorden? (Foto: NASA)

3) Månelandingerne er fup Mennesket har aldrig sat fod på Månen. Filmoptagelserne fra NASA er lavet i et filmstudie på Jorden, og Apollo-missionerne var et dække, så USA udadtil undgik at tabe rumkapløbet til Sovjetunionen. Tanken om, at verden er blevet snydt af et gigantisk mediestunt er stadig så udbredt, at nutidens medier hopper på løgnehistorier om, at månelandingerne - eller i hvert fald den første i 1969 - aldrig fandt sted. En afstemning på videnskab.dk indikerer helt uvidenskabeligt, at 1 ud af 4 tvivler på den officielle historie.

Usandsynlig fordi: Fysiske beviser eksisterer. Blandt andet har Apollo-missionerne indsamlet 400 kilo månesten, og ifølge eksperter holder ingen af konspirationsteoretikernes modargumenter i retten. Det gælder for eksempel tanken om, at et flag på Månen aldrig vil kunne se ud, som om det blafrer, at stjernerne på underlig vis mangler på himlen bag astronauterne og at skyggerne falder, som om der er sat kunstigt lys op i et studie.

4) Holocaust er løgn

Under Anden Verdenskrig nedkæmpede nazisterne ikke bare soldater fra andre lande. Adolf Hitler og hans officerer stod bag udryddede af jøder, sigøjnere, homoseksuelle, politiske modstandere, handikappede og andre uønskede mennesker. I alt seks millioner børn, voksne og ældre måtte lade livet på åben gade eller i frygtede kz-lejre som Auschwitz. Men trods overvældende beviser bliver de historiske fakta stadig fornægtet eller betvivlet. Konspirationsteoretikerne - også kaldet revisionisterne - mener bl.a., at nazisterne ikke havde gaskamre, og at antallet af døde med vilje er sat alt for højt. Formålet med løgnen skulle blandt andet være at retfærdiggøre, at jøderne fik deres eget land, Israel.

Usandsynlig fordi: En gigantisk mængde materiale beviser, at masseudryddelsen fandt sted. Det drejer sig om fysiske beviser fra kz-lejrene, tonsvis af nazistiske dokumenter og vidneudsagn fra vagter i kz-lejre, fra Hitlers særligt udvalgte SS-soldater og fra overlevende jøder. Senest har Tyskland foræret Israel tegningerne over Auschwitz, som ifølge tyske Bild tydeligt viser et gaskammer. Historikere, arkæologer, socialpsykologer og jurister verden over er enige: Der er ingen tvivl om, at Holocaust var uhyggelig virkelighed.

5) Michael Jackson var et rumvæsen

The King of Pop, Michael Jackson, har lagt ryg til meget. Da han levede, fik hans lidt underlige fysiske udvikling folk til at komme med pudsige bud på, hvorfor hans næse blev mindre, mens hans hår foldede sig ud og huden begyndte at blegne.

Fakta

AFSTEMNING

$$QuickPoll;

Den mærkeligste teori lyder, at Michael Jackson var blevet placeret midt i verdens søgelys for trin for trin at undergå en forvandling fra menneske til - rumvæsen. På den måde ville vi ville blive vænnet til tanken om, at der lever rumvæsner iblandt os.

Usandsynlig fordi: Michael Jacksons fysiske forfald er i bedste fald et ringe bevis for, at han var fra rummet. Det virker desuden underligt, at positiv propaganda for rumvæsner skulle slutte med en nedtur. Men som vor læser Kasper Nielsen skriver i en kommentar på videnskab.dk: »Planerne er næppe lagt i graven også, så mon ikke vi snart ser en ny popstjerne eller filmskuespiller, der begynder at forandre sig for øjnene af sine måbende fans?«

En pudsig efter-død-teori lyder i øvrigt, at Michael Jackson blev slået ihjel af den iranske regering for at fjerne internationalt fokus fra de voldelige optøjer i gaderne efter præsidentvalget i Iran. Teorien melder intet om, at Iran har noget imod rumvæsner.

6) Paul McCartney døde i 1966 Du tror måske, at The Beatles bestod af John Lennon, Ringo Starr, George Harrison og Paul McCartney frem til opløsningen af det legendariske rockband i 1970. Konspirationsteoretikere mener, du tager fejl. De tror på, at Paul McCartney mistede livet i et biluheld fire år tidligere og blev erstattet af en næsten-dobbeltgænger, som efter en omgang plastikkirurgi overtog McCartneys plads bag guitaren samt alle andre dele af hans liv. Motivet skulle være at holde The Beatles på toppen, og beviserne er endda tydeligt lagt frem i teksterne i sange som Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, Come Together og Your Mother Should Know - samt på albumcovers. Det drejer sig blandt andet om albummet Abbey Road fra 1969, hvor Paul McCartney går barfodet blandt sine bandkolleger, der er klædt ud som præst, kistebærer og graver. På en nummerplade bag optoget står 28 IF - i betydningen Paul McCartney ville have været 28 år, hvis han havde været med til at lave Abbey Road.

Usandsynlig fordi: Beviset mangler. Det virker mærkeligt, at man ville gå til ekstremer for at skjule McCartneys død og samtidig lægge et væld af spor ud på forsiden af millionsælgende albums. Paul McCartney var faktisk også kun 27, da Abbey Road udkom.

7) Illuminati styrer verden

I 1776 dannede den tyske professor Adam Weishaupt en lille gruppe kaldet Illuminati. Gruppen bestod af en håndfuld mænd, som Weishaupt mente var særligt oplyste eller perfekte mennesker, som ikke var sovset ind i kristendom, og som troede på et samfund med lighed for alle. Illuminati voksede og kommunikerede med hinanden i koder, indtil selskabet i slutningen af 1700-tallet blev forbudt. Mange tror dog, at det hemmelige selskab har overlevet, og at Illuminati - eller i andre teorier Frimurerne, Vatikanet, zionister, Skull & Bones, New World Order eller Tempelridderne - har vokset sig så store og magtfulde, at de kan påvirke verdens gang. Ifølge teorierne styrer de CIA, myrdede John F. Kennedy og er såmænd også lig med de krybdyr, som blandt andet udgør Dronning Elisabeth.

Usandsynlig fordi: Hemmelige selskaber er udbredte i toppen af samfundet, men selvom tanken om den magtfulde elite i form af f.eks. Illuminati er fascinerende, er der absolut intet bevis på, at sådan én eksisterer i den vide udstrækning, som teorierne hævder.

8) Aids blev udviklet af USA

En repræsentant for det amerikanske forsvarsministerium fortalte i 1969 under en kongreshøring, at man formentlig inden for de næste ti år havde udviklet en helt ny type virus, som kunne angribe immunforsvaret. I 1981 begyndte homoseksuelle at dø af underlige sygdomme tal i New York og Californien og senere store byer i resten af den vestlige verden. Det er næppe et tilfælde, siger konspirationsteoretikere, som mener, at USA har sluppet den dødelige virus løs for at bremse overbefolkning i Afrika og i øvrigt komme af med nogle af negrene og de homoseksuelle i hjemlandet, som stærke konservative kræfter i USA gerne ville undvære.

Usandsynlig fordi: Forskning viser, at hiv spredte sig i Afrika allerede for 100 år siden og at virus måske er helt op til 500 år gammelt. Med vores nuværende viden kan vi til gengæld ikke helt afvise tanken om, at USA har fundet frem til virussen og enten med vilje eller ved et uheld har sluppet den fri på egen jord. Men igen: Beviset mangler.

9) Ufoer bliver holdt skjult

Mennesker over hele verden har gennem historien berettet om mærkelige syn på himlen. I 1947 fik historierne ekstra næring, da noget styrtede ned uden for byen Roswell i USA. Konspirationsteoretikere er ikke i tvivl om, at militæret og skiftende regeringer skjuler en ufo, måske et sted i Nevadas ørken på det mystiske Area 51. Teorierne spænder vidt og inkluderer hemmelige udvalg som Majestic 12, der måske er nedsat for at kort- og mørklægge ufo-fænomenet, og måske også håndlangerne Men In Black, som truer folk til tavshed om deres oplevelser med ufoer, rumvæsner og bortførelser ud i rummet. Enkelte pointerer, at den teknologiske udvikling for alvor tog fart efter 1947, og at det kan skyldes, at man har gjort vigtige fremskridt ved at studere rumskibet fra Roswell.

Usandsynlig fordi: Mange regeringer har offentliggjort deres historiske materiale om ufoer. Flere enkeltstående oplevelser kan ikke forklares, men omvendt har ingen dokumenter afsløret viden om intelligent liv fra rummet. Og hvis vi virkelig får besøg fra rummet i stor stil, hvorfor er det så umuligt for menigmand at levere et eneste troværdigt bevis i form af billeder, film, dele fra et rumskib eller rester fra rumvæsner?

Paul McCartney i velkendt form som 63-årig under en koncert i Prag. Spørgsmålet er, om det virkelig er den oprindelige Paul eller en afløser ved navn Billy Shears?(Foto: lgo)

10) USA var med i 9/11

11. september 2001, også kaldet 9/11, er én af de mest omdiskuterede begivenheder i nyere tid. Flyangrebene på World Trade Center og Pentagon i USA har efterladt spørgsmål, som har kastet et væld af konspirationsteorier af sig. Hvordan kunne skyskraberne styrte lodret sammen, hvorfor kollapsede en tredje skyskraber, som ikke var blevet ramt af et fly, hvordan kan det være, at eneste intakte dokument efter World Trade Centers brand og sammenstyrtning var et pas fra én af piloterne osv. Flere konspirationsteoretikere mener, at sporene peger i retning af andre end terrornetværket al-Qaeda, og enkelte mener endda, at USA selv orkestrerede angrebet eller i hvert fald så stort på sin viden om det for at få en god grund til at sætte gang i tættere overvågning af befolkningen og "krigen mod terror".

Usandsynlig fordi: De fleste officielle spor peger på, at 19 afdøde flykaprere med forbindelse til Osama bin Ladens al-Qaeda enten styrede to fly ind i de største tårne i World Trade Center samt i forsvarsministeriet Pentagon eller styrtede ned på en mark med et fjerde fly.

I kort form ser listen således ud:

1) Dronning Elizabeth er et krybdyr

2) Smølferne er opfundet af Stasi

3) Månelandingerne var fup

Denne formodede ufo blev fanget af et kamera i 1952 i New Jersey i USA. (Foto: Den amerikanske efterretningstjeneste CIA).

4) Holocaust er løgn

5) Michael Jackson var et rumvæsen

6) Paul McCartney døde i 1966

7) Illuminati styrer verden

8) Aids blev udviklet af USA

9) Ufoer bliver holdt skjult

10) USA var med i 9/11

Hvilken konspirationsteori synes du er den værste? Stem og vær med til at kåre verdens dårligste konspirationsteori. Vinderen bliver kåret senere på måneden på videnskab.dk

Indlæg slettet

Et indlæg er blevet slettet, da dets indhold ikke gav mening for udenforstående.

Redaktionen

...useriøse

...useriøse konspirationsteorier er vigtige redskaber for udemokratiske magthavere: www.videnskab.dk/kultur-samfund/konspirationsteorier-modsiger-sig-selv#c...

Iøvrigt..

Syntes jeg at vm i sverige mangler, og i den grad  videnskabens konpiartions teori imod religion...

Hmm

1) Dronning Elizabeth er et krybdyr...
Jeg vil nu også sige det lyder lidt for spøjds, men på den anden side er den stadig mere sandsynlig end den der med guds søn og jordkloden kun er 12.000 år gammel..
2) Smølferne er opfundet af Stasi.
Jamen så lad os få gammelsmølf og de ande smølfer for en retstol
3) Månelandingerne var fup.
Hvad Anders sagde...
 
 
4) Holocaust er løgn.
Ikke en konpiration
 
5) Michael Jackson var et rumvæsen.
Ja og en badekåbe, en firehjulstrækker og en skumgummibold..
6) Paul McCartney døde i 1966.
R.I.P
7) Illuminati styrer verden.
Hvis i i ikke lige har opdaget det så er det ikke verdens mægtigste mand(i  et demokratisk vesten!!!) Obama der er i nærheden af at styrer noget som helst..
Og jo der er nogle der styrer verden men skal vi ikke bare kalde dem bankmænd istedet???
8) Aids blev udviklet af USA.
Ej det kunne en så troværdig industri som medicinbrancen da aldrig finde på !!!
9) Ufoer bliver holdt skjult.
Og hvad så ??
10) USA var med i 9/11.
Tror folk skal læse lidt op på deres katrina historie, hvis de tror USA´s "regering" giver en flyene fis om deres slavebefolkning. Eller få læst lidt omkring de indrømmelser der kom om ingangen til vietnam..Eller huske for ivrige kristne ledere er for at sende så mange unge kristne i krig/døden, næsten før flyene ramte, men specielt også efter...
 
 
 
 

Husk lige The Apollo 11 lunar laser ranging retroreflector arra

Alt det ævl om månelandingerne undgår altid det faktum, at Apollo 11 efterlod det eneste stadigt fungerende eksperiment på månen.
NemligThe Apollo 11 lunar laser ranging retroreflector array.
Forskere skyder den dag i dag dagligt med laser imod dette spejlsystem for at måle afstanden til månen med ganske få cm's præcision.
http://science.nasa.gov/headlines/y2004/21jul_llr.htm
 
Mvh
 
Jesper Nielsen
aka
Frodo Nifinger

Månelandingerne igen igen

Min gode Anders Tillebæk, har du ikke set billederne fra NASA's Lunar Reconnaissance Orbiter af Apollolandingsstederne, som blev optaget for ganske nylig. 
Billederne fra landingsstederne viser tydeligt landingsmodulets nederste del, som blev stående på Månen, da astronauterne returnerede til Jorden. Billederne fra Apollo 14 landingsstedet er endda så detaljerede, at man kan se Alan Shepard’s og Edgar Mitchell’s fodspor og spor fra den trækvogn, som de brugte til at fragte videnskabelige instrumenter og opsamlede stenprøver. Er det ikke bevis nok, eller er disse billeder måske også "fabrikerede?"
Venlig hilsen KB

SV:Månelandingerne

Det kan ikke blive den værste kons. teori, for der er noget, der taler imod. Ikke at det ikke lod sig gøre. Men hvor svært ville det have været, at sende et rumskib i kredsløb og holde dem der. Så simulere månerejsen. Derefter slutte af med, at lade astronauterne falde tilbage til jorden i deres lille kapsel?
Jeg siger ikke, at landingerne ikke er sket. Jeg siger bare, at selvom, at man arbejder hos Novo Nordisk sammen med 16.000 andre ansatte, så behøver det kun at være nogle få der ved, at der ikke laves insulin ;-)
1) Landingerne blev lavet i en tid, hvor det var mere accepteret at lyve, bedrage og snyde. Det var desuden en del af et kapløb som soviet på det tidspunkt førte. "Lidt snyd" kunne nok sagtens accepteres på den tid, hvis det fik USA til at se bedre ud end Soviet.
2) Der er lavet billedmanipulation i et hvis omfang. Men igen, det var også mere accepteret dengang og ikke garant for at alt er snyd.
3) Viden om, hvordan man kom til månen og tilbage igen er gået tabt! Vi kunne ikke gøre det samme i dag.
4) Vores internationale rumstation sværer ca. 200km over jorden (måske lidt mere). Månen er 380.000km væk! Dvs. at vi kan lette, gå i kredsløb om jorden og lande er langt fra det samme, som at rejse 380.000km og ramme - to gange!
5) relateret til #4, så var computerkraften næsten intet i forhold til i dag og alligevel lykkedes det at lette fra jorden, rejse 380.000km, gå i kredsløb om månen, lande på månen, lette igen, rejse tilbage 380.000km, ramme jordens atmosfære i den rette vinkel med dårlige computerkraft end en gammel mobil
Jeg siger ikke at det er løgn. Men at det kan være at konspirationen er rigtig.
Hilsen Anders

Åhh nej!! Ikke nu igen. Jeg følte mig lige overbevist om, at Videnskab.dks fine initiativ ville få debatten op på et mere anstændigt niveau.
Øv - Anders von hønse-and.
Venligst CB

Månelandingerne

Det kan ikke blive den værste kons. teori, for der er noget, der taler imod. Ikke at det ikke lod sig gøre. Men hvor svært ville det have været, at sende et rumskib i kredsløb og holde dem der. Så simulere månerejsen. Derefter slutte af med, at lade astronauterne falde tilbage til jorden i deres lille kapsel?
Jeg siger ikke, at landingerne ikke er sket. Jeg siger bare, at selvom, at man arbejder hos Novo Nordisk sammen med 16.000 andre ansatte, så behøver det kun at være nogle få der ved, at der ikke laves insulin ;-)
1) Landingerne blev lavet i en tid, hvor det var mere accepteret at lyve, bedrage og snyde. Det var desuden en del af et kapløb som soviet på det tidspunkt førte. "Lidt snyd" kunne nok sagtens accepteres på den tid, hvis det fik USA til at se bedre ud end Soviet.
2) Der er lavet billedmanipulation i et hvis omfang. Men igen, det var også mere accepteret dengang og ikke garant for at alt er snyd.
3) Viden om, hvordan man kom til månen og tilbage igen er gået tabt! Vi kunne ikke gøre det samme i dag.
4) Vores internationale rumstation sværer ca. 200km over jorden (måske lidt mere). Månen er 380.000km væk! Dvs. at vi kan lette, gå i kredsløb om jorden og lande er langt fra det samme, som at rejse 380.000km og ramme - to gange!
5) relateret til #4, så var computerkraften næsten intet i forhold til i dag og alligevel lykkedes det at lette fra jorden, rejse 380.000km, gå i kredsløb om månen, lande på månen, lette igen, rejse tilbage 380.000km, ramme jordens atmosfære i den rette vinkel med dårlige computerkraft end en gammel mobil
Jeg siger ikke at det er løgn. Men at det kan være at konspirationen er rigtig.
Hilsen Anders

Fint initiativ

Tak til redaktionen på Videnskab.dk for denne afstemning og oplægget hertil. Det kan godt synes som en lidt harmløs spøg, men på en måde tror jeg, det løsner op for noget, ligesom jeg tror, alvoren går op for nogle. Det kan godt være, man skulle have diskuteret, om man ville finde den tåbeligste, den morsomste eller den mest usandsynlige konspirationsteori, men under alle omstændigheder tror jeg, det vil lægge en dæmper på nogle af de mest forstyrrede debattører, når de pludselig ser deres vanvid udstillet.
Jeg er enig med mange i, at benægtelse af jødeforfølgelserne er af en lidt anden kategori end de fleste andre i galleriet, men vi skal nok ikke overse, at både mange på den ekstreme nationalistfløj (hvis der da er ret mange der) og især mange muslimer åbenlyst benægter holocaust, selv om det er svært at forstå.
Ellers:
Ja - der er  da vist noget varan-agtigt over dronning Elisabeth:)
Smølferne og Stasi? Det tror jeg s'gu ikke, Stasi havde humor nok til!
Månelandingerne: den er lidt ond, fordi den sviner videnskaben til - men fint at få ordet på bordet!
Jackson - jo. Den bedste bemærkning var måske: "Teorien melder intet om, at Iran har noget mod rumvæsner":)
Poul McCartney stand in for sig selv? En holdbar stand in i hvert fald.
Illuminati! Den havde jeg faktisk aldrig hørt før!!
AIDS udviklet af USA. - Læg mærke til, at ½delen af teorierne handler om USA på den ene eller anden måde! Nå - sådan er det vel at være den store dreng i klassen.
Ufoer holdes skjult. - God, gammel og næsten uimodsigelig teori. Malene S N Flaqqa har dog en værdig indvending: "Hvorfor skulle intelligensvæsner fra andre planeter krydse galaksens enorme afstande, og så vælge at skjule sig, kidnappe rednecks, lemlæste køer og lave korncirkler istedet for at lande og sige "hej"?
11. september: Jeg tror ærlig talt, George W Bush  føler sig lidt smigret over, at nogen tror, han kunne koreografere og orkestrere den "genistreg"!!
Men som sagt: fint initiativ, der indeholder mere end spøg.
Venligst CB
 
 
 
 

SV:Holocouast-benægterne hører måske ikke med her

Jeg må give Fabricius ret. Holocaust benægtelsen er ikke en konspirationsteori, men snarere ondsindet propaganda. Men hvordan skal man vælge den "dårligste" konspirationsteori? Ud fra kriteriet "mest vanvittige", "mest ondsindede", eller mest forløjede/fordrejede? Michael Jacksom som rumvæsen har jeg altid anset for en ret harmløs spøg, som han selv spillede med på i "Men In Black".

Snyd! En rigtig teori

 
1) Dronning Elizabeth er et krybdyr og
5) Michael Jackson var et rumvæsen
1) Dronning Elizabeth er et krybdyr og 5) Michael Jackson var et rumvæsen er den samme teori. Og en del af skaberne laver sjov.

En rigtig konspirationsteori har nogen kendte eller ukendte som siger et og gør noget andet.

En god konspirationsteori er at jeg styre verdens gang via inernettet. At jeg forudså at Arctic Sea ville blive kapret af en international narkobande, da de jo ville forsvare deres leverandører. Det var derfor at Russerne kunne være klar til at gribe ind.

Sandsynligheden for dette er nær nul. Men sådan er virkeligheden!
 

9/11

Ja du kunne jo prøve bare at søge en anelse på nettet.Men historien kort - kort efter Pentagon blev ramt - af hvad det så end måtte være. Blev samtlige overvågningskameraer konfiskeret af FBI - som fortalte folk, at de ikke måtte fortælle nogen om hvad de havde set - hvorfor mon de gjorde det? Hmm - så krævede man at få båndende udleveret - 'Request Denied' - efter flere retssager gik de så endelig med til at udgive dem, men kun nogle få bidder af båndet, så det eneste man kan se, er en lille spids af noget der kommer ind i billedet, og så en eksplosion, i det den rammer. Hvorfor må vi ikke se de andre billeder i den kliplængde? Hvorfor er der intet af flyet tilbage? Flyets motorer bestod af Titanium, selvom der opstår stor varme og tryk, så kan 2 flymotorer af Titanium ikke fordampe fuldstændig ved sådan et sammenstød.
Men ellers, se fx Loose change, se del 2 af ZeitGeist the Movie - og så ved jeg ikke om du har hørt om den danske professor i kemi, Niels Harrit, der har været med til at finde Nano-termit i støvet fra World Trade center? Eller om du har hørt om bygning 7 der faldt sammen fuldstændig symmetrisk i frit fald?
Men her er nogle links, så kan du jo kigge på dem - og så vil jeg gerne spørge dig selv - hvilke beviser har du set på at det rent faktisk ER al qaida - og at noget som al qaida rent faktisk findes?
http://www.youtube.com/watch?v=OtZgwAGGByAhttp://www.youtube.com/watch?v=7E3oIbO0AWEOg her er en PDF fil på dansk der kommer godt omkring emnet ogsåhttp://www.pdfnet.dk/doc/bog911.pdfJeg er oprigtig ked af at vi ikke har mulighed for at stemme på den konspirations teori som de officielle myndigheder gi'r som forklaringen på 9/11 - for det er oprigtigt den dårligste konspirationsteori der nogensinde er lavet.

SV:Billedmanipulation?

Hovedparten af de i øjeblikket 397 afgivne stemmer falder på ”Dronning Elizabeth er et krybdyr”. Bedømt ud fra den forudgående debat ville jeg umiddelbart have troet, at afstemningen ville give et andet resultat. Årsagen ligger ganske givet i, at videnskab.dk’s læsere er blevet påvirket af åbningsbilledet til nærværende artikel. Det manipulerede billede indikerer, at netop denne konspirationsteori er langt ude i skoven og fuldstændig utroværdig. De øvrige 9 kandidater har enten ingen illustration, eller er også er det medfølgende billede helt neutralt, så på samme måde som med testen om det falske smil viser det, at vi bliver påvirket stærkt af det visuelle.
Karsten Bomholt

Bare til orientering er billedet med Michael Jackson netop blevet 'opdateret'. Så må vi se, om det kan give en lille effekt i den retning :-)
/Thomas, videnskab.dk

Beviser?

"Når ja, det er derfor de ik vil vise os den optagelse i fuld længde af hvad der rammer pentagon - er det det i kalder 'et officielt spor'?"
Hvem er "de" i denne sammenhæng? Hvilken optagelse i fuld længde taler du om? Du påstår, at de officielle spor peger i andre retninger end Al-Qaeda, men hvor er din dokumentation for den påstand?

Til grin

"Usandsynlig fordi: De fleste officielle spor peger på, at 19 afdøde flykaprere med forbindelse til Osama bin Ladens al-Qaeda enten styrede to fly ind i de største tårne i World Trade Center samt i forsvarsministeriet Pentagon eller styrtede ned på en mark med et fjerde fly."
Når ja, det er derfor de ik vil vise os den optagelse i fuld længde af hvad der rammer pentagon - er det det i kalder 'et officielt spor'? HVor er videnskaben henne i sådan en sammenhæng? Jeg spørger bare - det er overhovedet ikke det de fleste officielle spor peger på ved den begivenhed, nu det bare et af mange eksempler. I er så hykleriske, hvad bliver det næste, en artikel om at Jesus var en historisk person ligesom i illustreret videnskab? Tillad mig at brække mig over jeres umådelige inkompetence.

Billedmanipulation?

Hovedparten af de i øjeblikket 397 afgivne stemmer falder på ”Dronning Elizabeth er et krybdyr”. Bedømt ud fra den forudgående debat ville jeg umiddelbart have troet, at afstemningen ville give et andet resultat. Årsagen ligger ganske givet i, at videnskab.dk’s læsere er blevet påvirket af åbningsbilledet til nærværende artikel. Det manipulerede billede indikerer, at netop denne konspirationsteori er langt ude i skoven og fuldstændig utroværdig. De øvrige 9 kandidater har enten ingen illustration, eller er også er det medfølgende billede helt neutralt, så på samme måde som med testen om det falske smil viser det, at vi bliver påvirket stærkt af det visuelle.
Karsten Bomholt

Holocouast-benægterne hører måske ikke med her

Jeg synes listen er sjov, kan dårligt vælge. Men måske skulle Holocaust-benægterne ikke have været med. Mens UFO-tosser og månelandingsbenægtelse har noget komisk, lidt ufarligt og tjaldet vrøvlesnak over sig, så er Holocaustbenægtelse forbundet med så bundløs usselhed, at det ikke rigtigt hører hjemme i denne selskabsleg.
mvh
WLF

Konspirationsvrøvl i almindelighed

:)))
Jeg var faktisk aldrig før stødt på, at verdens ledere skulle være grumme krybdyr fra det ydre rum. Jeg vil gerne en dag have svar på "Hvorfor?" Hvorfor skulle superavancerede krybdyr fra den 5. dimensions ydre-krystal-rum iføre sig snævre Edgar-suits? Hvorfor ikke bare invadere hele møget?Hvorfor fik Stasi smølfet Peyo til at smølfe smølfer? Hvorfor skulle BBC ønske at gøre alle børn homosexuelle?Hvorfor findes der ikke et ENESTE faktisk, teknisk bevis MOD månelandingerne? Hvorfor har ikke en eneste seriøs journalist opdaget fupnumret, og hvorfor har ikke en eneste uddannet(!) ingeniør sagt, at månerejserne var umulige?(Jeg gider slet ikke forholde mig til de iskolde og hjerteløse psykopater der påstår, at Holocaust aldrig fandt sted).Hvorfor skal der stå udenjordiske kræfter bag Michael Jacksons kirurgi-afhængighed?Hvorfor vil Illuminati have magten med verden?Hvorfor skulle forskerne slippe et virus fri, som rammer ALLE?Hvorfor skulle intelligensvæsner fra andre planeter krydse galaksens enorme afstande, og så vælge at skjule sig, kidnappe rednecks, lemlæste køer og lave korncirkler istedet for at lande og sige "hej"?Den eneste konspirationsteori jeg faktisk ikke kan holde mig helt fra, er 9/11. For der er et svar på "hvorfor"-spørgmålet.
Ockhams ragekniv!- Malene
 

Smølferne fra Stasi

Den dårligste er helt klart den med Dronning Elisabeth.
Den sjoveste er dog den med smølferne. Den må da også kunne få en slags pris?
 

Seneste fra Kultur & Samfund

Grønlandske stemmer

Bo Albrechtsen, museumsinspektør ved Grønlands Nationalmuseum, drømmer om at få et naturhistorisk museum i Grønland.

Tema om fremtiden for grønlandsk forskning

Det læser andre lige nu

Spørg Videnskaben

Abonner på vores nyhedsbrev

Når du tilmelder dig, deltager du i konkurrencen om lækre præmier.

Seneste blogindlæg