Annonceinfo

Saml et vikingesmykke

PUSLESPIL: En dansk arkæolog har fundet en sagnomspunden vikingeby. Saml puslespillet her og se, hvilke smykker han fandt i byen.

Emner:

Videnskab.dk kunne for nyligt berette om et ganske usædvanligt fund: Danske arkæologer mener, at de har fundet resterne af den sagnomspundne vikingeby Sliasthorp ved Schlei-fjorden i Nordtyskland.

I byen har de blandt andet fundet nogle fine smykker, som du kan se her ovenfor - hvis du ellers kan samle puslespillet. (Kræver flash player)

Og læs så hele historien om, hvordan Andres Dobat fra Aarhus Universitet på ren detektivmanér sporede sig frem til byen, i artiklen her:

     

  

Seneste fra Kultur & Samfund

  • Derfor fejrer vi Halloween

    Græskar, lækkerier og hekse. Hvorfor kommer alt dette frem ved Halloween? Og hvorfor lige nøjagtig den sidste dag i oktober? Her får du svar på alt det, du ikke vidste om Halloween.
  • Forsker: Sådan mødte jeg ånderne

    Baluanerne, et folkefærd fra Papua Ny Guinea, tilskriver deres afdøde forfædre en særlig magt og evne til at handle. Videnskabsmænd opfatter derimod verden som et rationelt sted uden magi. En aarhusiansk professor prøver nu at få de to verdener til at mødes.
  • Forsker undersøger 'hjemsøgt hus' i Vejle

    I Vejle har horror-entusiaster indrettet et 1.100 m2 stort spøgelseshus med zombier, gale videnskabsmænd og klamme insekter. De har fået hjælp af monsterforsker Mathias Clasen, der samler data til sin forskning.
Annonceinfo

Det læser andre lige nu

Annonceinfo

Annonceinfo

Abonner på vores nyhedsbrev

Når du tilmelder dig, deltager du i konkurrencen om lækre præmier.

Mest sete video

Annonceinfo

Seneste kommentarer

Seneste blogindlæg