Annonceinfo

Saml et vikingesmykke

PUSLESPIL: En dansk arkæolog har fundet en sagnomspunden vikingeby. Saml puslespillet her og se, hvilke smykker han fandt i byen.

Emner:

Videnskab.dk kunne for nyligt berette om et ganske usædvanligt fund: Danske arkæologer mener, at de har fundet resterne af den sagnomspundne vikingeby Sliasthorp ved Schlei-fjorden i Nordtyskland.

I byen har de blandt andet fundet nogle fine smykker, som du kan se her ovenfor - hvis du ellers kan samle puslespillet. (Kræver flash player)

Og læs så hele historien om, hvordan Andres Dobat fra Aarhus Universitet på ren detektivmanér sporede sig frem til byen, i artiklen her:

     

  

Seneste fra Kultur & Samfund

 • Forsker: Generne skal ikke være en undskyldning for sexforbrydere

  Et stykke betydningsfuldt forskning viste for nylig, at sønner og brødre til dømte sexforbrydere er mere tilbøjelige til selv at blive dømt for sexforbrydelser end andre. Men skal de behandles anderledes i det juridiske system af den grund?
  Bringes i samarbejde med The Conversation
 • Sensationel afsløring: Egtvedpigen er ikke dansk

  Et dansk bronzealder-ikon har vist sig slet ikke at være dansk; den berømte Egtvedpige er ikke født i Danmark og har nærmest ikke opholdt sig inden for landets grænser i den sidste tid af sit liv. Det viser analyser på teenagerens tænder, tøj, hår og negle.
 • Hvem skal eje internettet?

  Vi skal passe på med at spænde ben for internettets udvikling med streng regulering. Den skandinaviske model, hvor meget er overladt til industrien, gavner også brugerne, vurderer en amerikansk forsker, som er i gang med et forskningsprojekt om internettets økonomi og politik.

Abonner på vores nyhedsbrev

Når du tilmelder dig, deltager du i konkurrencen om lækre præmier.

Slip din viden løs

Annonceinfo

Det læser andre lige nu

Annonceinfo

Spørg Videnskaben

Annonceinfo

Seneste kommentarer

Seneste blogindlæg