Annonceinfo

Saml et vikingesmykke

PUSLESPIL: En dansk arkæolog har fundet en sagnomspunden vikingeby. Saml puslespillet her og se, hvilke smykker han fandt i byen.

Emner:

Videnskab.dk kunne for nyligt berette om et ganske usædvanligt fund: Danske arkæologer mener, at de har fundet resterne af den sagnomspundne vikingeby Sliasthorp ved Schlei-fjorden i Nordtyskland.

I byen har de blandt andet fundet nogle fine smykker, som du kan se her ovenfor - hvis du ellers kan samle puslespillet. (Kræver flash player)

Og læs så hele historien om, hvordan Andres Dobat fra Aarhus Universitet på ren detektivmanér sporede sig frem til byen, i artiklen her:

     

  

Seneste fra Kultur & Samfund

 • Klimaforandringer i Asien var skyld i pestudbrud i Europa

  Ny forskning tyder på, at perioder med nedbør efterfulgt af tørke i Centralasien var årsag til den sorte død. Det rejser tvivl om den almindelige antagelse, om at smittebærende rotter og deres lopper stod bag en af menneskehedens store katastrofer.
  Bringes i samarbejde med The Conversation
 • Videnskabsjournalistik vildleder folk om genetik

  Læsere får en overdrevet opfattelse af genernes indflydelse på vores liv, når de læser journalistiske artikler om genetik og adfærd, viser ny forskning. Det er noget, journalister skal holde sig for øje, mener forsker.
 • Nudging er ikke kærlige puf

  Stort set ingen har fattet, hvad nudging er. Et nudge er hverken 'et lille blidt skub', 'en helt ny videnskabelig metode [der] kan ændre vores adfærd, uden vi opdager det' eller 'en måde at friste kunder til at træffe et andet valg, uden at de føler, de er blevet tvunget'. Men hvad er det så?
  Bringes i samarbejde med ISSP - The Initiative for Science, Society and Policy

Bestil en forsker

Annonceinfo

Det læser andre lige nu

Annonceinfo

Annonceinfo

Abonner på vores nyhedsbrev

Når du tilmelder dig, deltager du i konkurrencen om lækre præmier.
Annonceinfo

Seneste kommentarer

Seneste blogindlæg