Quiz: Test din viden om dansk forskning
Grøn energi, enevælden og veldfærdsstat. Folkeuniversitetet i Aarhus og Moesgaard Museum sætter snart fokus på Nordens kulturarv. Test derfor din viden om dansk forskning, og vind billetter til videnfestivalen.
Nordiske Nätter efterårsquiz kulturarv festival

Festivalen Nordiske Nätter sætter fokus på den nordiske kulturarv. (Foto: Shutterstock)

Norden i dag er under stor udvikling. Nyt nordisk køkken, robotteknologi og grøn energi er blot nogle af de ting, som de nordiske lande er stærke i. Men hvor meget er det lige, at du ved om det?

Videnskab.dk har endnu en gang slået hovederne sammen med Folkeuniversitetet i Aarhus og har formet en quiz om dansk forskning som optakt til festivalen Nordiske Nätter.

I quizzen nederst i artiklen her, kan du teste din viden om de seneste dansk forskningsresultater.

Deltag i quizzen og vind billetter til nordisk kulturfestival

Hvis du er så god og heldig at svare rigtigt på alle 8 spørgsmål i quizzen, er du med i lodtrækningen om 10x2 billetter til Nordiske Nätter, Folkeuniversitetet Aarhus' kulturfestival om Norden i dag.

Nordiske nätter efterårsquiz

Norden har en rig historie, men hvor meget ved du om norden i dag? Test din viden i denne quiz. (Foto: Nordiske Nätter)

I løbet af tre dage vil det være muligt at komme til forskellige foredrag og events, som Nordiske Nätter selv skriver:

»Til NORDISKE NäTTER 2016 stiller Folkeuniversitetet i Aarhus en diagnose for Norden netop NU. Glæd dig til et sansemættet program med alt fra musik, litteratursamtaler, mad og debat til pop-up-oplæsninger, quiz og tv-serier. Det er på Moesgaard Museum 4.-6. november.«

Nordiske Nätter 2016

Nodiske Nätter afholdes 4.-6. november 2016. 

Du kan læse mere om festivallens program HER

Festivalen vil løbe af stablen i Aarhus.

Læs dig til svarene

Hvis du synes, at nogle af spørgsmålene er for svære at gætte, er der håb at hente. Det er nemlig muligt at læse sig frem til de rigtige svar i Videnskab.dk's artikler. De tilhørende artikler til spørgsmålene er at finde under 'kilder' under denne artikel.

Konkurrencen er slut, men du kan stadig prøve kræfter med quizzen. Dog vil der ikke være mulighed for at vinde en præmie.