Quiz: Hvor stærk er du i reformationen?
Hvem lagde navn til Grevens Fejde, hvad har et bondeoprør med reformationen at gøre, og hvilket kirkevæsen blev afviklet, da Danmark blev protestantisk? Test din viden om den danske reformation.
luther_martin_teser_protestanntisme_protestant_kristendom_reformation

Luther hænger sine 95 teser op på kirkedøren i Wittenburg. Billedet er fra filmen 'Luther' fra 2003. (Foto: (c) MGM Home Video)

Reformation 

Læs mere om reformationen på Videnskab.dk’s tema-site om 'Reformationen'.

Her finder du et stort og bredt udvalg af artikler om reformationen, Martin Luther og den evangelisk-lutherske kirke. 

Det er efterhånden længe siden, at Luther forkastede både aflad og bodshandlinger, og Danmark blev omvendt til protestantismen med reformationen i 1536. 

Men hvad ved du egentlig om den danske reformation? Hvorfor blev Danmark reformert, hvilke historiske begivenheder lå til grund herfor, og hvilke konsekvenser fik det for det danske folk og samfund - og for de katolske bisper i Danmark?

Videnskab.dk bringer i samarbejde med Institut for Kultur og Samfund på Arhus Universitet en spændende quiz om reformationen, hvor du kan teste din viden om - og blive klogere på reformationen, Martin Luther og den evangelisk-lutherske kirke. 

Quizzen består af i alt 10 spørgsmål med efterfølgende forklaring. Du kan finde uddybende svar i materialet om reformationen på danmarkshistorien.dk.

God fornøjelse

Du kan åbne quizzen på en ny fane her.

Lyt på Videnskab.dk!

Hver uge laver vi digital radio, der udkommer i form af en podcast, hvor vi går i dybden med aktuelle emner fra forskningens verden. Du kan lytte til den nyeste podcast i afspilleren herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Har du en iPhone eller iPad, kan du finde vores podcasts i iTunes og afspille dem i Apples podcast app. Bruger du Android, kan du med fordel bruge SoundClouds app.
Du kan se alle vores podcast-artikler her eller se hele playlisten på SoundCloud

Det sker