Om forfatteren

Kristian Hvidtfelt Nielsen

Lektor ved Institut for Matematik og Center for Videnskabsstudier, Aarhus Universitet

Min baggrund er naturvidenskabelig med hovedfag i fysik, bifag i kemi.
Deruover har jeg et filosofisk sidefag, altsammen fra Aarhus Universitet.
På ph.d.- og post doc.-niveau har jeg interesseret mig for vindkraftens nyere historie i et teknologihistorisk og -sociologisk perspektiv, dansk videnskabshistorie i perioden 1920-70, samt forskningskommunikation.
Du kan læse mere om min forskning her.

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Er du forsker, og vil du gerne formidle populært til den brede befolkning, kan du også blive skribent. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet, Arctic Hub og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Hvordan skal æren for videnskabelige publikationer fordeles?

I dag bliver de fleste videnskabelige artikler til i et samarbejde mellem flere forskere. Det gør forskernes publikationslister længere, men gør også, at der stort set ingen enkeltforfattere er tilbage i videnskaben, forklarer lektor Kristian Hvidtfelt Nielsen fra Aarhus Universitet.

Forskere arbejder mere og mere i hold. Der er sket en stigning i antallet af medforfattere på videnskabelige artikler fra gennemsnitligt 3,5 forfattere i 2003 til 4,2 i 2013. Men hvis man opgør antallet af artikler per forsker om året, er tallet svagt dalende gennem hele perioden. (Foto: Shutterstock)

Annonce: