Annonceinfo

Holocaust benægtes for sjov

Al fakta viser, at millioner af jøder blev udryddet af nazisterne under Anden Verdenskrig. Alligevel holder en lille gruppe benægtere fast i, at mordene aldrig fandt sted. Det er 'sjovt, provokerende og udfordrende', mener en talsmand.

Den berømte og berygtede indgang til Auschwitz med den bedrageriske tekst 'Arbeit Macht Frei'. Man regner med, at omkring tre millioner mennesker døde i kz- og udryddelseslejre under Anden Verdenskrig. (Foto: Auschwitz-museet, http://www.auschwitz.org.pl/)

En tysk soldat går ind i en barak i en koncentrationslejr. I barakken ligger ejendele fra jøder. Blandt ejendelene opdager soldaten tre spædbørn indhyllet i et tæppe. Soldaten griber fat i det ene spædbarn, hiver det ud af tæppet og slår barnet hårdt mod væggen. Det kræver flere slag, før babyen dør.

En soldaterkammerat træder ind og erklærer, at det kan gøres bedre. Han griber én af de to andre babyer, fører armene et godt stykke bag ved ryggen og slynger barnet mod væggen. Det bliver dræbt med et enkelt slag.

Det tredje barns skæbne kender vi ikke. Øjenvidnet løb sin vej.

Seks millioner dræbte

De forfærdelige historier fra nazisternes udryddelse af 'svage' mennesker under Anden Verdenskrig i 1930'erne og 1940'erne er nærmest utallige. De er fortalt af blandt andre Adolf Hitlers særligt udvalgte SS-soldater og jødiske øjenvidner, og erfaringerne er nedfældet i hundredtusindvis af nazistiske dokumenter om krigens rædsler. Det hele er kortlagt og bevaret af historikere, arkæologer, socialpsykologer og jurister verden over.

Op mod seks millioner børn, voksne og ældre europæere dør uden for kamp under Anden Verdenskrig i det, man i dag kalder Holocaust - folkedrab på forfulgte grupper.

De fleste er polske og russiske jøder, men også sigøjnere, homoseksuelle, politiske modstandere af nazisme (især socialdemokrater og kommunister), Jehovas Vidner og handikappede bliver dræbt med enten tilfældig vold eller skud i gaderne eller ved at blive gasset, sultet eller slået til døde i én af udryddelseslejrene.

Alene i koncentrationslejren Auschwitz i Polen - der i 1940erne blev udbygget til udryddelseslejren Auschwitz-Birkenau - bliver en million mennesker slået ihjel. De arbejder på fabrikker i nærheden, inden de dør af udmattelse, sult eller sygdomme som tyfus. Eller de bliver gasset ihjel, allerede når de ankommer til lejren, eller når der ikke længere er brug for dem.

Røntgenstråling i kønsorganerne

Enkelte af de forfulgte må betale en endnu højere pris, før de dør i en kz-lejr eller en udryddelseslejr. De bliver indlemmet som forsøgskaniner i menneskelige eksperimenter.

Josef Mengeles smil dækker over grusomme eksperimenter i Auschwitz. De gik bl.a ud over mandlige fanger, som fik slået huller i skinnebenet, så man kunne sende rør ind. Gravide kvinder blev i stedet sparket i maven, så fostrene kunne blive aborteret og brugt til forsøg. (Foto: Auschwitz-museet, http://www.auschwitz.org.pl/)

I Dachau uden for München bliver fanger sænket ned i iskoldt vand for at observere, hvor lang tid der går, før de dør. Det skal afsløre, hvor hurtigt man skal redde soldater, som f.eks. bliver skudt ned over Den Engelske Kanal. Andre fik knust lemmer og organer i trykkamre, som simulerede udspring fra store højder i faldskærm.

I Ravensbrück ved Berlin laver læger forsøg på at sterilisere kvinder og mænd med røntgenstråling i kønsorganerne og ved at fjerne muskelvæv og knogler. 'Forskningen' skal afsløre, hvordan man forhindrer åndssvage og underlegne racer - dem, som ikke er arier - i at få børn.

Dødens Engel syede tvillinger sammen

I Auschwitz undersøger den berygtede læge Josef Mengele tvillinger for at finde ud af, om man kunne fremelske tvillingefødsler og på den måde få flere arier hurtigere. Dr. Mengele - også kaldt 'Dødens Engel' - skærer i tvillingerne og sender deres kropsdele til undersøgelse i Berlin.

Mengele forsøger også at sy tvillingernes kroppe sammen for at se, om de kan blive til én. Han ødelægger øjnene på børn, da han kunstigt vil skabe blå øjne med kontrastvæske, og han leger med at gøre andre fanger så syge af sult, at der går hul på deres tynde kinder, inden han fodrer dem op igen for at se, hvad der så sker.

Fakta

VIDSTE DU

Udryddelseslejre var kun til massedrab.

Koncentrationslejre (kz-lejre) var bl.a. opdragelsesanstalter, straffelejre, arbejdslejre og krigsfangelejre, men ikke direkte udryddelseslejre.

Kilde: http://www.holocaust-uddannelse.dk/

Samtidig tvinger han andre fanger til at tegne, hvad de ser.

Torturen og henrettelserne i Auschwitz stoppede 27. januar 1945, da lejren blev indtaget og 7.000 fanger befriet af Sovjetunionens Røde Hær. Derfor er 27. januar udråbt til international Auschwitz-dag, hvor ofre for tortur og nedslagtning i Holocaust og andre folkedrab bliver mindet i en række europæiske lande.

Intet at være i tvivl om

Anders Otte Stensager har som Holocaust-arkæolog brugt flere år på at studere arkæologiske fund og materielle levn fra nazistiske udryddelseslejre som Auschwitz. Et undersøgelsesteam har blandt andet fundet resterne af et bruserhoved fra ét af lejrens gaskamre.

Brusehovedet er interessant, fordi hullerne til vandet kun er imiterede; de går ikke hele vejen igennem. Ifølge Anders Otte Stensager er fundet med til at bekræfte beretninger fra overlevende om, at folk blev lokket ind i store brusekabiner med udsigt til et bad, men at der aldrig kom vand ud af bruserne. Fangerne blev i stedet gasset til døde.

Nogle af ofrene for Josef Mengeles eksperimenter: Børn i Auschwitz. (Foto: Auschwitz-museet, http://www.auschwitz.org.pl/)

Anders Otte Stensager har desuden skrevet bogen »Nazilægen Josef Mengele. Liv og forbrydelse« om Josef Mengele og en del af hans 'forskning' i udryddelseslejren. Holocaust-arkæologen er helt sikker på, at der er blevet dræbt millioner af mennesker med andet end lys hud og blå øjne.

»Der er simpelthen ikke noget at være i tvivl om. Der er så mange enslydende beretninger. Materialet er så overvældende, både historisk, arkæologisk og fysisk, at jeg har svært ved bare at forestille mig, hvordan man kan tvivle på det,« lyder det fra Anders Otte Stensager, der er magister i arkæologi.

Propaganda og overdrivelser?

Men rundt om i verden findes faktisk en del mennesker, som ikke tror på videnskabens ellers ubestridelige fakta om Holocaust. Internationalt har især historikeren David Irving talt for, at Holocaust aldrig har fundet sted. I stedet mener han, at Holocaust er en gigantisk løgn på tværs af landegrænser, folkeslag og kontinenter.

De samme konspirationstanker lever herhjemme hos en begrænset skare, der kalder sig selv for 'revisionister'. En del af dem er samlet i Dansk Selskab for Fri Historisk Forskning.

Talsmand for foreningen Ole Kreiberg mener, at han i modsætning til den etablerede videnskab altid forsøger at forholde sig kritisk til oplysninger om Holocaust, og at han gennemprøver påstande, så han kan adskille krigspropaganda fra reel forskning.

»Jeg kan ikke kategorisk sige, at der overhovedet ikke var noget Holocaust, men bare, at mange af de ting, der bliver regnet for historie, er propaganda, som stammer fra tvivlsomme kilder. Man må skrive historien om, så der måske stadig er Holocaust, men uden alle overdrivelserne og chokeffekterne,« mener Ole Kreiberg.

Sprogforsker bedst til historie

Ole Kreiberg bygger sin holdning på skriftlige værker fra det, han betragter som rigtige videnskabsfolk. Artiklerne ligger på hans hjemmeside. Det drejer sig om bl.a. den tyske kemiker Germar Rudolf, som afviser, at gas har slået jøder ihjel i udryddelseslejre, og den danske sprogforsker Christian Lindtner, som benægter Holocaust og i øvrigt mener, at kristendommen er en »piratkopi« af buddhisme, og at Jesus i virkeligheden var Buddha.

»De har lavet noget af den videnskabelige forskning, som ligger til grund for vores holdninger. Modstanderne kalder det for propaganda og antisemitisme, men det er politisk propaganda,« mener Ole Kreiberg.

Auschwitz set udefra. Lejren havde hele tre hegn, som fanger skulle forcere, hvis de ville prøve at flygte. Enhver som passerede det første lille hegn blev skudt på stedet. De to næste hegn var udstyret med både pigtråd og elektricitet. (Foto: Pimke)

Den kritiske litteratur har fået Ole Kreiberg til at 'undre sig' over flere ting:

  • At der var barakker i Auschwitz, selvom folk »efter sigende« blev gasset ihjel allerede ved ankomsten
     
  • At de mange 'påståede' lig fra udryddelseslejrene slet ikke kunne nå at blive kremeret, som historikere fastslår, fordi leksika, oplysninger fra danske krematorier og fra et krematorium i Canada ifølge Ole Kreiberg viser, at det tager flere timer at brænde et enkelt lig af i en ovn. Nazisterne havde ganske enkelt ikke tid til at lave alle de forbrydelser
     
  • At historikere - ifølge Kreiberg selv - har sat dødstallet for jøder alt for højt. Mange jøder er slet ikke blevet dræbt, men flygtet til andre lande eller blot røget ud af statistikken over beboere i Europa, fordi en del af Polen blev indlemmet i Sovjetunionen efter krigen Ole Kreiberg anslår på den baggrund, at omkring 120.000 mennesker døde i Auschwitz og at omkring 700.000 jøder »døde som direkte eller indirekte følge af tyskernes fremfærd« under Anden Verdenskrig.

»Jeg er ikke videnskabsmand, men det ville være rimeligt, at de forholder sig til de forkerte tal, giver en forklaring på ovnene og fortæller, hvorfor de ser helt bort fra, at halvdelen af Polen blev indlemmet i Sovjetunionen. Det er dem, der har noget at bevise, ikke mig,« mener Ole Kreiberg.

Holocaust skal retfærdiggøre Israel

Talsmanden for 'revisionisterne' mener, at de etablerede forskere er blevet forblændet af krigspropaganda. Han ser Holocaust som et resultat af en gigantisk og verdensomspændende konspiration, som blandt andet skulle retfærdiggøre, at den jødiske stat Israel blev grundlagt i årene efter Anden Verdenskrig.

»Israel blev bygget på myten om Holocaust, og uden den ville Israel ikke eksistere i dag. Derfor bliver alle andre meninger undertrykt, og det, jeg siger, kommer aldrig i medierne. Konspirationen ligger i, at man undertrykker det, fordi det ikke passer ind i det virkelighedsbillede, man vil have. Det er ren politik,« mener Ole Kreiberg.

Soldaterne har selv indrømmet
I 1944 blev 440.000 ungarske jøder sendt til Auschwitz. Ovnene i lejren var ikke gearet til at brænde så mange lig af på en gang. Derfor tog man arealerne omkring lejren i brug. (Foto: Sterbenbücher von Auschwitz, vol. 1, s. 192/www.holocaust-uddannelse.dk)

Ole Kreibergs holdninger og argumenter - som du kan se kommenteret i en anden artikel - får historikere over en bred kam til at tage sig til hovedet.

Én af dem er lektor Torben Jørgensen, der har beskæftiget sig med Holocaust i 40 år. Torben Jørgensen har blandt andet har skrevet bogen »Stiftelsen. Bødlerne fra Aktion Reinhard«, der bygger på:

  • dokumenter,
  • vidneudsagn fra jøder, samt
  • vidneudsagn fra en række af de 100 vagter, der var med til slå halvanden million jøder ihjel i udryddelseslejre på 18 måneder.

»Når man har sådan en trekant af kilder kan man holde dem op mod hinanden og begynde at sige noget om, hvem folk er, og hvornår de sandsynligvis taler sandt eller lyver. Grundlæggende fortæller de den samme historie om masseudryddelse,« fortæller Torben Jørgensen, der til daglig underviser amerikanske universitetsstuderende om Holocaust og andre folkedrab ved Danish Institute for Study Abroad i København.

»Det er også interessant, at blandt de 40 vagter, som blev fanget, var der aldrig et øjebliks tvivl om, hvad der var foregået. Alle var klar over, at det var udryddelseslejre, og at jøder kom for at blive myrdet. Det er her, hvor benægterne har ét af deres mange problemer: De folk, som deltog i det, har aldrig benægtet eksistensen,« pointerer Torben Jørgensen.

Hvem kan lave så stor en løgn?

Fakta

Benægtere af Holocaust bruger især tre påstande i deres konspirationsteori:

1) Antallet af henrettede er sat alt for højt som et resultat af propaganda

2) Nazisterne havde slet ikke gaskamre - »no holes, no Holocaust« - og drab var ikke organiseret systematisk

3) Dørene til gaskamrene er genopbygget i Auschwitz, så nogle af dem vender indad. På den måde kunne de ikke åbnes, hvis der lå mange lig efter en gasning

Kilder: Sine Molbæk-Steensig, DIIS, og Torben Jørgensen.

Torben Jørgensen har flere gange diskuteret Holocaust med 'revisionister', herunder Ole Kreiberg. Men han har endnu ikke stødt på et argument, der har åbnet hans øjne for en massiv konspiration.

»Deres påstande indebærer, at nogen har forfalsket papirer spredt ud over hele verden og har kunnet trænge ind i starters arkiver i Øst og Vest for at lave alt det materiale, vi har fra Det Tredje Rige. Hvem har magten til det? Og hvorfor skulle SS-mænd lyve om, at der blev udryddet jøder i treholdsskift?,« spørger Torben Jørgensen og tilføjer, at teorien om, at alverdens forskere sammen skulle dække over en hemmelighed er decideret latterlig.

»Dem, der kender universitetsverdenen indefra ved, at det ikke er et miljø, hvor man prøver at være solidariske med hinanden. Ingen andre steder sidder knivene mere løst. Og hvorfor skulle man lave en fælles konspiration på tværs af lande og tid? For at støtte Israel? Jeg kan godt pege på en masse gamle 68'ere, som ikke kan døje Israel og som også har beskæftiget sig med det her i universitetsverdenen.«

I stedet har de mange tilfældige argumenter fået Torben Jørgensen til at opgive idealet om at diskutere med benægterne.

I 1940 blev Auschwitz oprettet som kz-lejr. I 1942 blev den udbygget med en udryddelseslejr, så den blev det største lejrkompleks i Nazityskland. Auschwitz er siden krigen blevet symbolet på tyskernes såkaldte 'Endlösung' - løsningen på, hvordan man slap af med de mange jøder. (Foto: Trialsanderrors)

»Jeg har tidligere tænkt, at hvis jeg mødte dem i åben debat, så kunne man tilbagevise deres argumenter, men de er i bund og grund håbløse konspirationsteoretikere, som siger en masse daller, og som ikke vil være med til spillereglerne for humanistisk videnskab. Man kan ikke diskutere med dem,« mener Torben Jørgensen.

Sjovt, fordi det er ulovligt

En række andre europæiske lande har taget konsekvensen og gjort det forbudt at benægte Holocaust. Men ingen af de fire danske forskere, som videnskab.dk har talt med, mener, at Danmark bør følge trop. Holdningen er, at det vil ødelægge ytringsfriheden og måske endda gøre det ekstra interessant at benægte Holocaust.

'Revisionisten' Ole Kreiberg giver dem ret. Han blev nemlig selv tændt på ideen om at benægte Holocaust, fordi folk fik fængselsdomme i udlandet.

»Det overbeviste mig om, at der var noget om snakken, for hvorfor skulle man ellers smide folk i fængsel,« spørger Ole Kreiberg.

Han er klar over, at argumentet er lidt specielt, men det stemmer meget godt overens med, hvad han og de »ikke ret mange« andre revisionister i Danmark står for, fortæller Ole Kreiberg.

»Vi er folk, som godt kan lide at sætte spørgsmålstegn ved det etablerede og at være lidt kontroversielle. Ligesom Mogens Glistrup, der elskede at provokere og gjorde det bevidst, fordi det gav hans ego et pift.«

Vil det sige, at du betvivler Holocaust for sjov? For at provokere?

»Det er da lidt sjovt med en kritisk interesse, som også er spændende. Jeg ville ikke bruge energi på at sige noget, som alle andre mener. Hvis det var accepteret, ville jeg overlade det til videnskaben at finde argumenter for og imod. Men så længe der er risiko for fængselsstraf, er det mere tiltrækkende.«

Ordene udløser endnu en omgang hovedrysten fra historikerne.

»Jeg synes, de her spørgsmål er for alvorlige til at hyggesjove sig med, både af hensyn til dem der blev myrdet og dem, der er tilbage. Men Kreiberg brugte nu heller ikke det argument i starten. Da handlede det om, at jøderne hyttede deres eget skin på vores andres bekostning,« siger Torben Jørgensen og tilføjer:

»Antisemitisme er som regel hovedpræmissen for al benægtelse af Holocaust.«

Dårligt uddannede tvivler på Holocaust

Endnu har ingen videnskabeligt undersøgt unge danskeres holdning til konspirationsteorierne om Holocaust, men forskere fra Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) har strejfet området i en undersøgelse for Integrationsministeriet af antisemitisme i Danmark fra 2006.

Seniorforsker Cecilie Felicia Stokholm Banke fortæller, at undersøgelsen viser en tendens til, at unge på et lavere uddannelsesniveau end gymnasiet kommer med nedsættende udtalelser om jøder.

»Tankerne blev blandt andet taget ind pga. nogle sociale eller personlige omstændigheder, og derfor konkluderede vi faktisk også, at antisemitisme handler om social position og måske også politiske tanker og overbevisninger,« siger Cecilie Felicia Stokholm Banke, seniorforsker og ph.d. på Afdeling for Holocaust- og folkedrabsstudier på DIIS.

Ifølge Cecilie Banke lever Holocaust-benægtelse og antisemitisme især i diskussionen om Mellemøsten, hvor deltagerne som regel får både information og misinformation fra diverse arabiske tv-kanaler. Benægtelsen lever side om side med forestillingen om en verdensomspændende jødisk lobby, som i samarbejde med den amerikanske stat skalter og valter med resten af befolkningen og ikke mindst palæstinensere.

»Vi fandt vi også ud af, at der er en konspiratorisk tankegang omkring den verdensomspændende jødiske lobby, som står bag 9/11, Tjernobyl, inficeringen af appelsiner osv.; de mest fantastiske forestillinger. Det hænger igen sammen med den generelle opfattelse af verdenspolitikken, hvor FN i nogle sammenhænge bliver beskyldt for at have en skjult alliance med Israel og bliver set som Vestens forlængede arm og sådan noget,« siger Cecilie Banke.

I undersøgelsen fra 2006 viser interview med danske gymnasielærere, at deres elever sjældent tvivlede på Holocaust.

»De tegnede et billede af, at det er tabu at tvivle på Holocaust i det danske undervisningssystem, og de reagerede kraftigt, hvis de stødte på det. Men det kan være, at der bliver sagt noget andet, når lærerne er væk. Det er meget svært at lave en seriøs videnskabelig undersøgelse af folks fordomme,« siger Cecilie Banke

Hun håber stadig på, at DIIS en dag får til opgave at undersøge, hvor udbredt benægtelse af Holocaust egentlig er.

»Vi har endnu ikke fået opdraget om at lave det kvantitative arbejde, men det kunne vi godt tænke os,« bemærker Cecilie Banke.

Præcisering af det

Præcisering af det ovennævnte: Hovedlus blev i de tyske koncentrationslejre bekæmpet ved afklipning af håret, og lus i tøj og barakker blev bekæmpet ved gasning med insektbekæmpelsesmidlet Zyklon B. Zyklon B fremstilles og markedsføres idag under navnet Cyanosil, og anvendes blandt andet i New Zealand til musebekæmpelse.

Til Kaj Vilhelmsen: Hvis man

Til Kaj Vilhelmsen: Hvis man går ud fra, at ca. 140.000 af de ca. 400.000 registrerede fanger i Auschwitz døde i løbet af de ganske få år lejren var i drift, kan man sådan set godt kalde lejren for en dødslejr og dødsfaldene for holocaust. Ca. hver tredje døde. Det var mange. I de britiske koncentrationslejre under boerkrigen i Sydafrika, døde en fjerdedel af boernes civilbefolkning i boerrepublikken Transvaal af sygdom og dårlig ernæring. Kan man også kalde sidstnævnte for et holocaust? Under den amerikanske borgerkrig døde der flere soldater på begge sider på grund af sygdomsepidemier end af kamphandlinger. Under Napoleons tilbagetog gennem Rusland døde der flere franske soldater af tyfus end på grund af kamphandlinger. Ingen har nogensinde påstået, at de amerikanske eller franske hære bevidst forsøgte at udrydde deres egne soldater. Når mennesker bliver stuvet tæt sammen, det være sig i fangelejre eller i militæret, øger det risikoen for sygdomsepidemier. Og i gamle dage stod man ret hjælpeløse overfor sådanne epidemier. En af metoderne til at at kæmpe de hovedlus, der var bærere af den tyfus, som slog så mange fanger ihjel, var insektbekæmpelsesmidlet Zyklon B. En anden effektiv metode til at forebygge tyfus overført via hovedlus, var at klippe alt hovedhåret af og dermed berøve lusene deres levesteder. Den dag idag, klipper det amerikanske militær alt hovedhåret af rekrutterne. Litteratur: 1.Stewart Brooks, Civil War Medicine, Springfield 1966 2. The Medical and Surgical History of the War of the Rebellion, Washington: Government Printing Office, 1870. 3 Friedrich Prinzing, Epidemics Resulting from Wars, Oxford Clarendon Press, 1916)

Det forekommer mig, at

Det forekommer mig, at troværdigheden af de omtalte SS-folks vidneudsagn om Holocaust er uendelig lille. Efter deres nederlag har de vist sig parate til at sige lige præcist, hvad man ønskede af dem. Hvis man er i tvivl om dette faktum, så kan man blot tænke på den tyske filminstruktør, der har kaldt sin egen film "Den evige jøde" for den mest skammelige anti-semitiske film i historien. Det havde han nok ikke gjort, hvis han havde været på det sejrende parti. Nej, alle udsagn fra SS-folk og lignende er tvivlsomme, simplethen fordi de forsøger at gøre sig acceptable over for de sejrende.

Og ofrenes vidneudsagn har i mange tilfælde vist sig at være den rene fantasi, der strider mod naturlovene. Under alle omstændigheder må en række af de anførte tal i forbindelse med Holocaust være for høje, da de simpelthen ikke er mulige. Jeg betvivler ikke, at Holocaust fandt sted, men det må nødvendigvis have været i et langt mindre omfang, end man almindeligvis påstår. Der er gået politik i Holocaust, og fænomenet bruges i den daglige politiske propaganda, så det er tvivlsomt, om der overhovedet længere er tale om en historisk diskussion, hvad Holocaust egentligt burde være.

Da der stadig er fokus på

Da der stadig er fokus på ovennævnte artikel, tillader jeg mig på vegne af Dansk Selskab for Fri Historisk Forskning at bringe følgende meddelelse:__________
Videnskabelig uredelighed angående HolocaustAf Dansk Selskab for Fri Historisk Forskning
________________________________

I forbindelse med afholdelsen af den årlige "Auschwitz-dag" den 27.01.09 bragte "Danmarks nationale forskningsportal" www.videnskab.dk, der primært betales af en finanslovbevilling samt støtte fra flere forskningsråd, to artikler om revisionisme eller såkaldt "holocaustbenægtelse".

Artiklerne blev præsenteret under temaet "Konspirationsteorier", hvilket i sig selv er ganske misvisende, da revisionisme blot er en kildekritisk metode, der kræver videnskabelig dokumentation samt beviser for fremførte påstande omkring historiske eller videnskabelige emner.

Den ene artikel Holocaust benægtes for sjov er et interview med Dansk Selskab for Fri Historisk Forsknings pressetalsmand Ole Kreiberg. Den anden artikel Fandt Holocaust virkelig sted? er et interview af historiker Torben Jørgensen, som skulle tilbagevise de af Ole Kreiberg fremførte revisionistiske argumenter.

De af Torben Jørgensen fremførte modargumenter var imidlertid både i deres formuleringer samt i deres faglige niveau så ringe, at Selskabet på vegne af dr. phil. Christian Lindtner, der specifikt omtales af Torben Jørgensen, fremsendte en korrektion til disse.

Imidlertid ønskede videnskab.dks chefredaktør Vibeke Hjortlund ikke at offentliggøre andet end et par enkelte sætninger af Christian Lindtners korrektion. Derfor bringer vi selv dr. Lindtners kommentar i dens fulde længde på selskabets hjemmeside under nyheder: http://www.holocaust.nu

Jeg kunne også tænke mig at

Jeg kunne også tænke mig at komme med at par kritiske bemærkninger om dr. Mengele, som omtales i den anden artikel om holocaust på denne hjemmeside. At han skulle være besat af blå øjne, kunne jo skyldes hans eget sydlandske udseende. Havde han overhovedet selv blå øjne? De, som har set ham levende, beskriver ham som ikke særlig høj og sydlandsk af udseende, ja ligeså så mørkhåret som Hitler og flertallet af Tysklands allierede: italienere, rumænere og ungarere.

Jeg tillader mig lige at

Jeg tillader mig lige at komme med en lille korrektion til denne artikel. Forfatteren hævder, at jeg skulle have talt om at benægte holocaust for sjov. Det har jeg aldrig sagt noget om. Derimod sagde jeg, at det var udfordrende og sjovt at beskæftige sig med revisionismen og for den sags skyld al anden historisk kildekritik.

Faktisk har jeg på hobbybasis taget flere deleksamener af historiestudiet på Københavns Universitet, bare for sjov. Ja, jeg finder al historie spændende og sjovt at beskæftige mig med.

Deruover finder jeg det desperat og et tegn på svaghed, når man forsøger at undertrykke kritik af den etablerede historieskrivning ved hjælp af indskrænkning af ytrings-og forskningsfriheden. Det gør, at jeg slet ikke kan lade være med at beskæftige mig kritisk med dette emne i foragt for lovgivere, der på hyklerisk vis udgiver sig for at være demokrater men i virkeligheden er det modsatte.

Prisen for ytringsfrihed og demokrati er, at intet er hævet over kritik og modsigelse.

Seneste fra Kultur & Samfund

Grønlandske stemmer

Aviaja

»Det er vigtigt, at lokalbefolkningen uddanner sig, for bedre at være en del af udviklingen og bedre kunne tjene penge på viden i stedet for at tjene penge på tønder af olie«

Aviaja Lyberth Hauptmann, ph.d.-studerende på DTU.

Tema om fremtiden for grønlandsk forskning

Det læser andre lige nu

Spørg Videnskaben

Abonner på vores nyhedsbrev

Når du tilmelder dig, deltager du i konkurrencen om lækre præmier.

Seneste blogindlæg