DR beklager: Forskere røg pot og spiste svampe på landsdækkende radio
Kilde: 
22 marts 2017

DR er nu ude at undskylde, efter de på P1 29. december 2016 bragte et radioprogram, hvor værterne var skæve. Det skriver b.dk.

Der er tale om sidste program af en serie på P1 kaldet 'Operation Menneskejagt' på i alt ti afsnit. I programmet tog antropologerne Rane Willerslev og Morten Nielsen ud i et sommerhus i skoven for at dykke ned i sandheden om mennesket - mens de røg pot og tog euforiserende svampe, som gav dem hallucinationer.

»Her overskred I en grænse for public service og for god presseskik og får det til at lyde attraktivt og sjovt (for nogle). Øv!!!« skriver en lytter i sin klage ifølge b.dk, og DR har nu trukket programmet tilbage.

»Programmets idé om at lade to mænd tage svampe og se, hvad der sker, har ikke en så væsentlig karakter, at det kan begrunde en undtagelse fra kravet om lovlighed. Navnlig ikke med de risici, som Sundhedsstyrelsen peger på.

Derfor bliver program 10 fjernet fra alle DR-sites og vil ikke blive genudsendt,« skriver DR i en beklagelse på dr.dk.

De to forskere fik i programmet status af 'videnskabsmænd', hvilket ifølge den klagende lytter var med til at legitimere forsøget.

Rane Willerslev er professor i social antropologi på Aarhus Universitet, og Morten Nielsen er lektor i antropologi, ligeledes på Aarhus Universitet.

pmd

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.