Om forfatteren

Irene Petersen

Journalist

Jeg står for kommunikation, kurser og projekter på Videnskab.dk’s Center for Faglig Formidling.
Her arbejder vi med at udvikle den faglige formidling til gavn for Videnskab.dk’s redaktion men i høj grad også til gavn for forskningsmiljøerne i Danmark.
På vores kurser underviser vi forskere i at se de journalistiske vinkler i eget stof. Det er for mig en stor glæde, når forskerne selv opdager, hvor fantastisk mange spændende historier, selv de mest tørre emner kan gemme på.
Jeg er cand.mag. i historie og retorik fra Aarhus Universitet og har derudover tillægsuddannelsen i faglig formidling fra Danmarks Medie og Journalisthøjskole.
Men vigtigst af alt har jeg arbejdet og lært om videnskab og journalistik på Videnskab.dk, siden jeg blev ansat som journalist i 2009. Jeg har skrevet nyheder om alt fra edderkopper til valgplakater og kemien i betonelementer men har nok personligt hang til det lidt mere finurlige stof fra kulturvidenskaberne.
Siden 2010 har jeg desuden været projektleder for nomineringer, læserafstemning og afvikling af prisoverrækkelse i forbindelse med Videnskab.dks læserpris til forskerne: 'Årets Danske Forskningsresultat'.

2000 år gammelt slag præger stadig Europa

Varus-slaget i år 9 var med til at forme Europa, som det ser ud i dag. Især i Tyskland, hvor sejrherren Arminius har været symbol på kampen mod Frankrig.

Den germanske høvding Arminius fik i de tyske folkefortællinger navnet Hermann, og han blev i 1800-tallet hædret for at have reddet germanerne fra romerne. Her ses Arminius i en heroisk fremstilling af slaget malet i 1909 af Otto Albert Koch.

Annonce: