Annonceinfo

Tag testen: Har du en effektiv hjerne?

VideoEn simpel optisk test kan afsløre, hvor høj en IQ du går rundt med, viser et nyt studie. Mennesker, der er gode til at sortere visuel baggrundsstøj fra, har en lavere IQ, end dem der ikke er så gode til det.

Video: University of Rochester

Har du ingen problemer med at gennemskue, i hvilken retning de store linjer ovenfor bevæger sig? I så fald har du en effektiv hjerne. Det viser et nyt studie, der er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Current Biology.

Forskerne bag studiet kommer fra New Yorks University of Rochester, hvor de lod forsøgspersoner tage den visuelle test for derefter at trække dem igennem en IQ-test. Her viste der sig en sammenhæng;

De, der var gode til at identificere linjernes bevægelsesretning, når de fyldte hele skærmen, klarede det dårligere i IQ-testen, end dem, der ikke kunne se, hvad vej bevægelsen gik, skriver LiveScience.

Læs også: Stem på Årets Danske Forskningsresultat 2013

Tag også testen: Kan du stole på din hukommelse?

Effektive hjerner sorterer baggrundsstøj fra

Der sker det, når du skal holde øje med linjernes bevægelsesretning, at hjernen filtrerer den visuelle information fra baggrunden væk, så du kun holder øje med linjerne. 

Og det er ikke kun, når du ser på en stribet cirkel, din hjerne forsøger at filtrere baggrundsstøj fra. Når du går rundt på gaden, får du en masse synsindtryk, og dem med effektive hjerner er bedre til at filtrere indtrykkene fra.

Så selvom du måske ikke har den højeste IQ, så betyder det altså ikke, at du ikke har en effektiv hjerne - tværtimod.

Om det er en fordel eller en ulempe i trafikken, melder studiet dog ikke noget om.

Personlighed og IQ.

Personlighed og IQ er ytraditionel blevet betragtet som særskilt domæne af menneskelig funktion.
Forskning i løbet af de sidste 30 år tyder dog på, at IQ er et personlighedstræk.
I bogen The Cambridge of Intelligence, påpeger beurologen Colin de Young, at mange personlighedstræk involverer kognitive processer og evner.
Det er bare det forhold, at IQ primært måles med færdighedstest, mens personlighed primært måles med spørgeskemaer.
Denne forskel er mere et udtryk for, at psykologerne mangler opfindsomhed, end en reel forskel i domæne af menneskelig funktion.
http://blogs.scientificamerican.com/beautiful-minds/2014/04/21/how-does-...
http://www.information.dk/234629?fb_action_ids=229167230561348&fb_action...

Hvad er facit så?

Om det lille er store vindue, var "bedst"- i øvrigt fandt jeg musikken irriterende, men det er nok bare mig, der som tunghør, helst vil vide om, der er lyd på på forhånd.

Men facit er?
Jeg har vistnok en rimelig IQ, men som tunghør er jeg ekstremt visuel, der er mit fokus, så om testen siger noget om mig? Måske. Om den siger noget om folk generelt? Måske.

Jeg er typen, der står og glor på 118 slags ret ens varer (shampoo eller tandpasta), og går helt i sort: Der er for meget input, og som, så i vildelse griber det billigste- eller det, jeg har hørt om,der billigt. Og som ikke indeholder parabener og triclosan- og er billigt.
:-PPPP
Forresten handler jeg ALDRIG steder med muzak/radio. Jeg mister fokus, og oplever det som ekstremt forstyrrende. Hvis, jeg gør- er det fordi, de har nøgagtigt een ting, jeg mangler, og så spurter jeg igennem biksen.

Hvis jeg hører radio/musik- er det mit valg, og der slukker jeg, hvis jeg skal samtale med folk. Forresten så er P1 ikke egnet til samtaler....

Mvh
Tine

Ikke nødvendigt

at se videoen for at forsøge på at forvirre hjernen, det er nok at læse artiklen.

Overskrift og indhold modsiger hinanden.

Seneste fra Krop & Sundhed

Grønlandske stemmer

Bo Albrechtsen, museumsinspektør ved Grønlands Nationalmuseum, drømmer om at få et naturhistorisk museum i Grønland.

Tema om fremtiden for grønlandsk forskning

Spørg Videnskaben

Abonner på vores nyhedsbrev

Når du tilmelder dig, deltager du i konkurrencen om lækre præmier.

Seneste blogindlæg