Annonceinfo

Høj intelligens er hot

Kærlighedens seks spilleregler - nr. 3: Du scorer på din intelligens.

Høj intelligens er en scorefaktor. Mange kvinder foretrækker en intelligent mand. (Modelfoto: Colourbox)

Udseendet betyder noget, men langt fra alt.

Helt ny forskning, som er blevet offentliggjort i en pressemeddelelse fra Elon University i North Carolina og University of California, Davis, viser nemlig, at kvinder foretrækker at date en mand med en høj intelligens frem for en smuk mand med knapt så meget mellem ørerne.

»Kvinder vil have det bedste af to verdener. De vil ikke bare have en fysisk attraktiv mand, men en person, som kan forsørge dem på lang sigt,« pointerer evolutionspsykolog Mark Prokosch, der leder projektet.

At mange kvinder foretrækker en intelligent mand, skyldes sandsynligvis, at de vurderer, at han vil være klog nok til at kunne holde familien i live. Samtidigt kan han også videregive sine gode gener til sine børn, forklarer Prokosch.

Undersøgelsen er baseret på hundredvis af interviews med universitetsstuderende, hvor Prokosch og hans team i første omgang bad 15 mandlige studerende om at løse en række intelligens-krævende opgaver foran et kamera.

En af opgaverne gik ud på at oplæse nyheder og at forklare, hvorfor de ville være en god date og kæreste. Undervejs skulle de også forklare, hvad der kunne blive konsekvensen af opdagelsen af liv på Mars.

Kvinder kunne bedømme intelligensen

Sidst men ikke mindst blev de bedt om at kaste og fange en frisbee og derved give seerne et indtryk af deres fysiske form. Endelig blev de unge mænd bedt om at løse nogle sproglige opgaver.

Mere end 200 kvinder så de mange videoklip igennem og ratede herefter de mandlige deltageres intelligens, tiltrækningskraft, kreativitet og deres ønsker til et kortsigtet eller langsigtet forhold.

citatKvinder vil have det bedste af to verdener. De vil ikke bare have en fysisk attraktiv mand, men en person, som kan forsørge dem på lang sigt
- Evolutionspsykolog Mark Prokosch

Kvinderne viste sig at være gode til at bedømme mændenes intelligens. Resultaterne afslørede, at kvinderne følte sig mest tiltrukket af de mænd, der havde den højeste intelligens, og det uanset om de selv var mest indstillet på et engangsknald eller et længerevarende forhold.

Læs flere spilleregler for kærligheden:

Krops-symmetri er sexet

Tiltrækkende talje-hoftemål

Høj intelligens er hot

Det store feromon-tjek

Krage søger mage

Evig kærlighed er en kunst

Det er en (afgørende?)

Det er en (afgørende?) svaghed ved denne undersøgelse at de interviewede alle var universitetsstuderende. I andre miljøer kan man vurdere forskellige former for intelligens anderledes.

Seneste fra Krop & Sundhed

Abonner på vores nyhedsbrev

Når du tilmelder dig, deltager du i konkurrencen om lækre præmier.

Bestil en forsker

Annonceinfo

Det læser andre lige nu

Annonceinfo

Annonceinfo

Mest sete video

Annonceinfo

Seneste kommentarer

Seneste blogindlæg