Om forfatteren

Sedsel Brøndum Lange

Journalist

Jeg har været journalistpraktikant hos Videnskab.dk siden august 2015. I den tid har jeg haft rig mulighed for at udnytte, at Videnskab.dk dækker forskningsverdenen bredt. Det betyder, at jeg både har fortalt om tv-serier, alderdomsforskning og biodiversitet.
Selvom jeg i udgangspunktet er ivrig efter at dække samfunds- og kulturstof, banker mit hjerte også lidt ekstra for biologi og sundhed, som jeg ofte har skrevet om.
Min journalistuddannelse har jeg fra Roskilde Universitet (RUC), hvor jeg desuden studerer Internationale Udviklingsstudier.
I den forbindelse har jeg taget et semester på Statskundskab på Københavns Universitet og et semester med medieteori på Brunel University i London.
Før jeg begyndte hos Videnskab.dk har jeg været kommunikationspraktikant hos Fairtrade Mærket og hos VedvarendeEnergis samarbejdspartner i Kenya.
 

Fuldkorn ser ud til at gavne immunforsvaret

Forskning peger på, at immunforsvaret får et løft, når man spiser mad med masser af fuldkorn. Et nyt studie antyder, at de bioaktive stoffer benzoxazinoider eller BX har en del af æren for, at fuldkorn kan gøre kroppen mere modstandsdygtig.

Det nye studie antyder, at fuldkorn med BX-stoffer er godt for immunforsvaret, men forskerne er overrakede over, at stofferne ikke lader til at modvirke allergi, selvom andre studier har peget i den retning. (Foto: Shutterstock)

Annonce: