Om forfatteren

Paul Dawson

Professor, Food Science, Clemson University

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Er du forsker, og vil du gerne formidle populært til den brede befolkning, kan du også blive skribent. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet, Arctic Hub og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Fem sekunders-reglen: Må man spise mad, der har været på gulvet?

Bare maden bliver samlet op inden for fem sekunder, kan den sagtens spises. Sådan lyder 'fem sekunders-reglen' i hvert fald – men er det myte eller fakta?

Det handler ikke så meget om, hvor længe maden ligger på gulvet, men hvor mange bakterier der er på gulvet til at starte med. (Foto: Shutterstock)

Annonce: