Derfor får du ædeflip, når du har drukket alkohol
11 januar 2017

Hvis du før har stået klokken fire søndag morgen med en bakke pomfritter i den ene hånd og en øl i den anden, så kan det skyldes, at alkohol får din hjerne til at tro, at den sulter. Det viser et britisk studie på mus fra blandt andet The Francis Crick Institute ifølge Scientific American.

»Studiet viser, at hvis du har et øget alkoholforbrug, så vil du - igennem alkoholens effekt på din hjerne - have et øget madindtag,« siger medforfatter til studiet Sarah Cains fra The Francis Crick Institute til Scientific American.

Studiet er publiceret i tidsskriftet Nature Communications.

LÆS OGSÅ: Skål! Derfor kan du intet huske dagen derpå

I tre dage fik musene i studiet en mængde alkohol, der svarer til omtrent seks daglige genstande for et menneske.

Det medførte, at de snaldrede mus fik en øget aktivitet i nogle nerveceller i deres hjerner kaldet AgRP, som normalt også bliver aktive, når kroppen bliver udsultet.

Samtidig begyndte musene at spise mere.

Da forskerne gentog eksperimentet, men blokerede musenes AgRP-nerveceller, spiste musene igen mindre. Det indikerer ifølge forskerne, at AgRP-nervecellerne virkelig er ansvarlige for, at musene spiser mere, når de får alkohol.

LÆS OGSÅ: Ti myter om alkohol: Tømmermænd

Forskerne håber, at den nye opdagelse gør folk mere opmærksomme på, at alkohol kan få dem til at spise mere, end de normalt ville gøre.

Samtidig har det gjort dem nysgerrige efter at finde ud af, om alkohol også kan styre, hvad vi får lyst til at spise. 

»Jeg har aldrig fået noget at drikke og derefter haft lyst til en salat. Det kunne være interessant at se, om [berusede] mus foretrækker en fedtrig kost,« siger medforfatter Sarah Cains fra The Francis Crick Institute til Scientific American.

LÆS OGSÅ: Hvad er mest usundt: stoffer, alkohol eller cigaretter?

LÆS OGSÅ: Forskere: Alkohol er 100 gange mere dødeligt end cannabis

on

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.