Chokolade booster hjernen og hukommelsen
Kilde: 
10 juli 2017

 

Mangler du en god undskyldning for at spise chokolade, så er din dag reddet.

En daglig dosis chokolade kan nemlig være et sundt supplement til din hjerne.

Et regelmæssigt indtag af den søde kakaobønne styrker nemlig hukommelsen og den visuelle informationsbehandling i hjernen, skriver sciencealert.com

Studiet er foretaget af en række italienske bioteknikere og psykologer fra University of L'Aquila i Italien, der kan fortælle om chokoladens positive virkninger.

Kakaobønnen er rig på naturstoffet flavonoid, som af flere tidligere studier er blevet påvist at kunne have en sund effekt på vores hjerneaktivitet, hvis man indtager stoffet over en længere periode.

De italienske forskere har gennemtrawlet en bunke tidligere studier om kakaobønnes flavonoiders positive effekter og på baggrund af dette, har de konstateret, at der foreligger nok beviser til at konkludere, at kakao, og i særlig grad dens flavonoider, har en sundhedsfremmende effekt.

De noterede sig, at effekterne var meget forskellig alt efter alder og køn.

Hos ældre viste det sig, at et stabilt indtag af kakao flavonoider over en længere periode havde stor effekt på koncentrationsevnen, hukommelsen og deres taleevner. Effekten var især stor hos ældre, der var ramt af en mild funktionsnedsættelse i hjernen eller en skrantende hukommelse.

En meget specifik gruppe af kvinder med søvnproblemer viste sig også at være meget modtagelig over for chokoladens sundhedsfremmende effekt på hjernen.

Blandt yngre og raske mennesker har chokoladen også en generel sund effekt på hjernen, men den er mindre tydelig end blandt ældre.

fghs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.